Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Internovali nikoli intervenovali.

Jinak souhlas. ;-D

0 0
možnosti

Může a také to dělá, protože jí to nikdo nezakazuje. Ale neměla by.

1 0
možnosti
Foto

Domnívám se, že budou-li představitelé církví (především tedy Římskokatolické církve, ve které jsem pokřtěna) do politiky mluvit příliš, obrátí se to nejen proti církvím (Církvi), ale především proti obyčejným věřícím.

Veřejné mínění se nedá umlátit argumenty- potřebuje dobrý příklad. A pokud se bude Církev chovat jako politická strana, jak prostý a v křesťanství nevzdělaný občan pozná rozdíl právě mezi stranou a společenstvím věřících?

Ubrala bych na plamennosti, pane Kavko. Doporučuji Pavla, Korintským. Láska, pokora, dobré slovo a nesmrtelný příběh (respektive příběhy) - to byly vždy nejsilnější zbraně katolíků. Kam se poděly?

4 0
možnosti

Křesťanů, jako jste Vy, si musí nutně vážit každý ateista. I JáR^

1 0
možnosti
Foto

K10a68r56e58l 13C86a91c93h

26. 10. 2014 22:38

Církve jsou defacto politické organizace, předchůdci dnešních politických stran. Vždy se snažily organizovat lidem život ve jménu své ideologie a to není nic jiného než politika.  Lžou si do kapsy, když říkají, že nemají s politikou nic společného. Církevní restituce, obzvláště pro církev katolickou, mají nesmírný význam.  Kdo má větší majetek, má větší moc a o tu jde až v první řadě. Katolická církev měla na shromažďování majetku mnoho století a má tedy v tomto značný náskok před ostatními a proto  o restituce tak bojuje.

Nedávno jsem se zeptal jednoho člena Svědků Jehovových, kolik jim bude v rámci restitucí přiklepnutio. Odpověď mě překvapila. Řekl mi, že jejich církev se žádných restitucí nezúčastňuje, nic prý od nikoho nepotřebují, protože se financují sami ze svých příspěvků. Tak mi to nakonec přišlo docela sympatické. Jestli to nakonec  nebyl jeden z důvodů, proč leželi jehovisté  komunistům v žaludku více, než celí katolíci. Totiž ta jejich nezávislost na tehdejším státu a na majetku vůbec!

2 2
možnosti
Foto

Svědci jehovovi vás prvně zmanipulují a pak jim ůdobrovolně" přispíváte-majetků mají dost.

oni i katolíci byli na státu majetkově nezávislí než je komunisti okradli

0 0
možnosti

Docela by mě zajímalo jak daleko jsou lidovci ve snaze udržet se ve vládě zajít. Nepřistoupí nakonec na revizi církevních restitucí, které pro církev vybojovaly a prosadily ODS a TOP 09 ?

0 1
možnosti
Foto

J60i22ř86í 93K39i91n32d95l

26. 10. 2014 21:15

Pane Šimoníku proč ?

1 0
možnosti

Církev se v politických záležitostech vyjadřovat může, ale měla by zůstat nadstranická a církevní představitelé by neměli do politiky aktivně vstupovat (v ŘKC je přímý zákaz, výjimky na povolení). Propojení církve a politiky přineslo víc škody než užitku.

3 0
možnosti

"Propojení církve a politiky přineslo víc škody než užitku."

Do kamene tesat. A zlatit!

1 0
možnosti
Foto

J93i67ř14í 60K97i78n30d76l

26. 10. 2014 20:41

Nejdříve by  jste si měli ujasnit, co je politka. Slovo politika pochází z řeckého polis, což znamená služba obci.Po rozpadu západořímské říše se církev stala spolutvůrkyní státních útvarů u etnik, které civilizačně a kulturně vzdělávala. To znamená, že poskytovala  vzdělání, vykonávala sociální službu, kulturu a to je vše je rovněž politika. Tvrdit, že církev má být apolitická je nepochopení významu slova politika. Církev i v  současné době  má právo vstupovat do společenského a politického života, ale rozhodně nesmí zasahovat do života stranického

4 1
možnosti
Foto

Správně je, že poskytovala, to se změnilo od velké Francouzské revoluce.

0 0
možnosti

J89o59s73e49f 37P38o43t59r

26. 10. 2014 20:41

Maexismus-leninismus byl po všech stránkách náboženský systém, jehož hlavním cílem bylo, jiná náboženská hnutí zničit. Katolická církev pro něj byla větším nebožpečím než nukleárními  zbraněmi vyzbrojené USA. Stačí si vzít "Slovník ateisty" z 50. let, nahledat si atributy které chrakterizují církev a zjistéte, že všechny pasuji na M-L. Jedním z těch znaků je, že i dneska její věřící oslavují a adorují mtvolu  zakladatele.

Totalitní vymývání mozků se ještě dneska dost podstatnou měrou podílí na myšlení  lidí v ČR.

2 1
možnosti

Římský katolicismus je po všech stránkách totalitární náboženský systém, jehož hlavním cílem je jiná náboženská hnutí zničit. Ateistický bolševický stát pro něj byl ale největším nebezpečím, větším než nacistická touha po světovládě a rasismem motivované vyvražďování celých národů. Adorace zbytků mrtvol, které podlehli i bolševici, má původ a hlubokou tradici v katolické církvi.

Totalitní vymývání mozků se ještě dneska dost podstatnou měrou podílí na myšlení  lidí v ČR. ;-D

1 2
možnosti
Foto

Církev jako organice by měla být především apolitická.

1 4
možnosti

cirkve nejsou organisace

0 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky