Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Promiň Martine, mimo téma ale k diskusi: rozmohl se nám tady takový nešvar. "Správňáci" si v rámci "inteligentního" humoru na úrovni 2.C (céčka bývají nejslabší) vzali na paškál příjmení oponentů...Nedávno Holota u Ábelovského, dnes Hliňáček u Hornera....

To je panečku vizitka těch kteří se pokládají za ty "chytřejší a s nadhledem".;-)

3 0
možnosti
MS

Souhlas.

Vrcholem levicového humanismu je socialistický humanismus. Jak je definován?

- Jde Felix Edmundovič Dzeržinskij a potká holčičku. Buď zdráv, Felixi Edmundoviči, řekne holčička. Buď zdráva, holčičko, řekne Felix Edmundovič a jde dál. A to je, soudružky a soudruzi, socialistický humanismus.

- Prosím vás, a co je na tom humanistického?

- Mohl ji přece zastřelit!

11 0
možnosti
ZH

Kdysi jsem viděl nějaký úryvek ze sovětského filmu, který vyprávěl o Stalinových čistkách. Byl tam jakýsi dědek, který se jmenoval Stalin. Úředníci řešili problém, jak ho popravit, ale tak, aby se pak neříkalo, že popravili Stalina. Dědek z toho měl srandu, protože úředníci byli v ideologické pasti. Naprosto luxusní scéna o levičácké totalitní tuposti. ;-D A ta tupost je nezničitelná... :-/

8 0
možnosti
Foto

Tak, Kavko - Martine - klikla jsem několikrát na diskusi do které jsem přispěla - a víte co jsem se dozvěděkla ?---Fio banka.....

0 0
možnosti
MK

Hani, to je osud. ;-) Pořád lepší než když jsem hledal recept na telecí roládu a objevovala se mi reklama na TOP 09

8 0
možnosti
Foto

Já reaguji jednoduše palcem nahoru. R^ To snad zaryté diskutéry s jednoduchými nálepkami odradí od komentářů.

9 0
možnosti
Foto

1. křížová výprava se zrodila na koncilu v Clermontu (Francie) dne 27. 11. 1095, kde papež Urban II. vyzval křesťany k osvobození Svaté země od muslimů, pomoci křesťanům na východě a zabezpečení svobodné cesty křesťanským poutníkům do Jeruzaléma i celé Svaté země.Další důvod této výzvy vznikl z tíživé geopolitické situace Evropy. Vždyť v té době byla ohrožena Evropa, a to z důvodu, že z jedné strany na Iberském poloostrově a jihu Itálie útočili či ji obsazovali Arabové. Další muslimské nebezpečí přicházelo z východu, kde byla málem zničena Byzantská říše, když ztratila přes polovinu svého území, a to své maloasijské državy, které jí sebrali muslimští Seldžukové po svém vítězství roku 1071 u Mantzikertu, a útočili dále na západ. Roku 1077 obsazují Seldžukové Jeruzalém. Do Malé Asie pronikli seldžučtí Turci z východu, přejali islám a začali nejen neslýchaně týrat a zabíjet zde usedlé křesťany, ale vyvražďovali i celé poutní výpravy. Křesťané totiž odedávna putovali do Svaté země a za byzantského panství nad Palestinou byly tyto pouti velmi četné. Problémy začaly už po roce 970, kdy se panství nad Palestinou zmocnila dynastie Fatimidů a začala křesťany utiskovat. Roku 1009 nechal jejich sultán dokonce i zbořit chrám Svatého hrobu.

8 0
možnosti
MK

Přesně tak, je docela překvapující, když levicová lůza mluví o První křížové výpravě a neuvědomuje si, že hrstka porazila výborně vyzbrojené a připravené vojsko. Co se týče dalšího, islámský kronikář ibn Šajchun byl pohoršen spokojeností muslimů na křesťanských panstvích na BV a překvapen, že muslimové platí menší daně svým křesťanským pánům než muslimové svým na islámských územích. Což ostatně souvisí s dalším a to levicovou legendou, že Křižáci vyvraždili Jeruzalém. Protože po dobytí Jeruzaléma byla většina obyvatel islámská. Což by nemohlo být, kdyby je křižáci vyvraždili, že?

6 1
možnosti
Foto

Mohl by jste napodobit Petra Poustevníka a spolu s davem zfanatozované luzy v čele lidové křížové výpravy táhnout na "mohamedány".Jen to neberte přes Uhry,jistě víte jak tam Petr a jeho fanatický dav křestanu dopadl....:-)

1 12
možnosti
MK

Vy byste zase mohl napodobit Františka Palackého a studovat dějiny, aby jste nefabuloval a snažil se o objektivitu a proč F.P.? Protože jeho dějiny končí rokem nástupu Habsburků na český trůn a Palacký měl tolik odvahy, aby přiznal, že díky jeho zaujatosti už by nemohl být objektivní

5 1
možnosti
JK

Jediné ovoce, které křižácké výpravy přinesly Evropě, byly meruňky.

2 0
možnosti
MK

Řekl Le Goff, který také řekl, že Křižácké výpravy zastavily expanzi islámu a zachránily Evropu.

0 0
možnosti

R^.

Jistá část evropské elity se od 2. světové války propracovala k ryzímu antievropanství a pohrdání základy vlastní civilizace, aniž by výměnou za to cokoliv lepšího nebo stejně hodnotného nabídla.

Bohužel jsou tito lidé u moci v převážné většině evropských zemí a ovládají většinová média a vzdělávací systém.

Přesto si myslím, že všeho do času a že to bezuzdné lhaní a zrazování loajálních občanů někdy narazí. Je otázka, co bude pak.

10 0
možnosti
Foto

Mám takový pocit že humanismus není politický....

Nicméně levičáci od komunistů ve 30. a 40. letech (a ostatně po celou dobu socialismu) po dnešní Zelené, TOP 09 či - mé oblíbené- Žít Brnosi ho velmi rádi přivlastňují a v jeho jméně páchají nesmysly.

Což je mimo jiné to o čem autor píše.

3 0
možnosti
Foto

Patří pod pana Bártu o dvě vlákna níže.

0 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky