Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Ano, ti hlasatelé bezbřehé tolerance všech vůči všemu mívají velký problém v okamžiku, kdy se dvě tolerance začnou navzájem vylučovat - islám vs homosexuálové, zmíněný bobr vs strom apod. Takový muslim odmítající z náboženských důvodů homosexuály, to je opravdu tvrdý oříšek... :-)

15 1
možnosti
EH

Tolerantní člověk v tom má obvykle jasno, pokud není tolerantní jenom k některým skupinám na úkor jiných. Tolerantní člověk obvykle očekává toleranci i u jiných a to se o cukráři a ženichovi říct nedá.

Tady se spíš řeší nesnášenlivosti a jestli je nepřítel mého nepřítele můj přítel. U hypotetického muslimského cukráře - je mi milejší bijec gayů nebo budu fandit gayovi, protože nesnáším muslimy?

0 0
možnosti
ZH

Problém Polického a dalších jemu podobných je v tom, že jsou nesnášenliví a netolerantní.

Pekař prostě nemá v nabídce výrobu svatebních dortů se dvěma panáčky nebo dvěma panenkami (či v další variaci na toto téma). Tečka, tím to může skončit. Možná však tuto výluku nemá ve své veřejné nabídce, protože ho nemuselo napadnout, že někdo s takovým požadavkem za ním přijde. Avšak nesnášenliví a netolerantní lidé si začnou z nějaké své zvrhlosti vynucovat, že cukrář takový dort udělat MUSÍ a začnou dělat pakárnu. A Poličtí nechápou, že je to pakárna, šikana, nesnášenlivost a hon na čarodějnice (kde v roli čarodějnice je ten cukrář). Oni se ve své tupé omezenosti domnívají, že mohou svévolně šikanovat jiné lidi.

16 1
možnosti
MK

A přesně o tom byl můj článek. Polický a jemu podobní si neuvědomují, že pro věřícího jsou hranice, které nelze překročit. Ostatně, nemusí to být ani věřící. Není málo ateistů, kteří jsou proti sňatkům homosexuálu a nedávno ve Francii, starosta jednoho města, ateista, odmítl obřad takového sňatku a zastoupila ho jeho asistentka.

Podobně se před několika lety probírala kauza v Itálii, kde lékař odmítl provést potrat, protože ač byl ateista, bylo to proti jeho přesvědčení, ale aktivisté spustili lavinu, že diskriminuje ženy.

5 1
možnosti

Ten příměr s tím bobřím dilematem je skvělý:-).

8 1
možnosti
MK

;-D No, to mě napadlo právě v souvislostí s podobnými organizacemi jako je ACLU a navíc je to starý vtip.

1 0
možnosti
OP

Mně tato kauza připomíná jinou českou, kdy ombudsmanka nasadila své aktivisty na pronajímatelku bytu, do kterého, podle jejího mínění, je člověk povinen ubytovat kohokoliv. Ten cukrář má svoji provozovnu a pokud se mu požadavek zákazníka nelíbí, zkrátka mu nevyhoví. Kdyby odmítl ozdobit dort hovnem, asi by to žádnou polemiku nevyvolalo.

13 1
možnosti
EH

Nemám nic proti tomu, aby měl živnostník svůj kodex. Třeba tatér že nevytetuje kosočtverec na čelo, plastický chirurg nevyhoví bláznovi...

Ale zkuste někde vyvěsit, že nenaléváte muslimům, nepečete pro gaye a neobsluhujete Poláky. Tady přesvědčení naráží na zákony a dobré mravy.

1 0
možnosti
VM

Ke smysluplnosti polemiky s p. Polickým snad jedině příslovi "Házet perly sviním"

10 1
možnosti
MK

Tak tohle také nepochopí. Žije v domnění, že Kristus chodil s růžemi, měl dredy a na potkání říkal "Miluji Tě"

5 1
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky