Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

To vaše zatvrzelé odmítání pozitivní diskriminace je již velmi blízko popírání holokaustu. Tváříte se, že vznikla samoúčelně z ničeho nic nesmyslně. Ale přece by jí v tomto ohledu nebylo nijak zapotřebí, kdyby si "američané" nepřivezli z Afriky otroky. Víte, že ty transportní lodě byly vlastně první koncentrační tábory a že nejen, že nejsme schopni oběti spočítat, ale ani nikdy neobjevíme nic o jejich jménech a existenci. Je to zločin velmi blízko holokaustu. Jistě víte, že katolická církev odmítla otroctví až na prvním Vatikánu 1870, protože měla v obchodu s otroky desítky let svoje finanční zájmy. A vy se tu nyní naparujete nad pozitivní diskriminací jako by neměla žádný důvod, žádné oprávnění, jakoby nebyla pouhou částečnou restitucí za zmařené a zkažené lidské životy. Vy? A křesťan? Dost pochybuji. 8-o

8 32
možnosti
KB

Musíte se na to dívat optikou doby: Dnes jdete a koupíte si mixér, vrtačku, traktor...

V té době služby nebyly tak rozvinuty a produkty vědecko-technické revoluce nahrazovala manuální zručnost osob importovaných z jiných kulturních oblastí. Možná, že křesťany inspiroval islám a arábie, kde se dodnes otrokářství provozuje (https://youtu.be/2S2qtGisT34).

Křesťané naopak otroctví zatrhli, ačkoliv to mohlo i jim přinášet slušné zisky.

A zkuste si uvědomit, že žádné vznešené přívlastky neučiní z diskriminace nikdy nic lepšího. Stále půjde o diskriminaci.

16 1
možnosti
VK

Už je to pár let, co jsem četl, že z důvodů korektnosti se místo černá káva a bílá káva v USA (možná i jinde) používá pojmů káva s mlékem a káva bez mléka

3 0
možnosti
PB

Sociálně vyloučená káva a xenofobní káva.

2 1
možnosti
KC

Martine, jestliže kulturní marxizmus alias multikulturu můžeme definovat jako obrácení normy na hlavu, pak jsou možná taková zvěrstva, o nichž píšete, jaká se dnes dějí. Konzervativní evropská revoluce už byla odstartována, což dává naději, že sociální bludaři typu Merkelové, Junckera & spol., budou jednou muset vyklidit pole bez pocty.

13 2
možnosti
RJ

Karma za výborný článek. R^

Přesně - pozitivní diskriminace aneb rasismus na ruby...

28 1
možnosti
DV

D70a82v64i84d 97V16l25k

2. 6. 2018 20:21

Přečetl jsem si Vás po delší době Martine a byla to ztráta času. Plky a skuhrání o ničem. Absolutně ale nechápu, kdo Vám za tohle dá karmu? Takovej chytrej chlap a zasekl jste se na tomhle zbytečném skuhrání o ničem. Škoda.

8 32
možnosti
KB

Od van a umývadel to ozaj tak vypadat může.

7 2
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky