Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chápala bych péči o nemohoucí a nesvéprávné, ale zdravý dospělý člověk se má snažit sám, nečekat, co za něj a pro něj udělají cizí. Migranti nejsou malé děti ani zmrzačení invalidé, mají zdravé ruce, které by měli přiložit k dílu doma, v zemi, ze které pocházejí.

Mesiášům, kteří toto nechápou, a dožadují se péče na cizí účet, bych doporučila, aby se k tomu přikládání rukou k dílu v zemích původu migrantů chutě připojili. Budou konečně užiteční a ještě tím získají dobrý pocit naplnění.

28 0
možnosti
Foto

Podle mne by neměla existovat žádná zákonná povinnost starat se a pomáhat ostatním lidem. Tohle by mělo zůstat jen a jen na dobrovolné solidaritě.

20 0
možnosti
JL

Dobrá úvaha. Příběh o migrantech mířících do Evropy je ale taky o tom, že dnešní hranice prostě nejdou zavřít, a když ti lidé vniknou ilegálně, nejde je jen tak zastřelit nebo vyhostit (není kam), ani do koncentráků je nedáš - ty nejsou populární - ale musí se to řešit dle zákonů. Je to spíše takové nutné zlo ta migrace, ale to byla vždycky - migrace Evropanů po světě, ač se Evropani tvářili jako nositelé civilizace a JEDINÉHO PRAVÉHO náboženství, byla taky pro druhou stranu většinou zlo. Člověk je tvor stěhovavý, nomád....jak známo, začalo to v Africe nebo v Ráji (jak tvrdí Bible, resp. Sumerové).

2 19
možnosti
MT

Zejmena pokud se ty "dnešní hranice prostě nejdou zavřít" EU totalite naramne hodi, ze ? No, on ten "Schengen" byl stejne vymysleny hlavne proto, aby se dnesni evropske totalite lepe uskutecnovalo to stehovani narodu.

0 0
možnosti
VM

Pomáhat je možné pouze tomu, kdo s pokorou o pomoc požádá. Tito v naprosté většině o pomoc nežádají, ale natahují ruce. A to je sakra rozdíl.

42 0
možnosti
BK

Ano,jenže těch,kteří žádají o pomoc,to zajisté víte je na Světě většina.... války,sucho,nevzdělanost.. atp..

0 1
možnosti
Foto

Ve většině arabských a afrických zemí se po 2. světové válce zhruba za každých 30 let zdvojnásobí počet obyvatelstva. Tyto země tak začínají mít problémy uživit své obyvatelstvo. Migrační potenciál těchto zemí proto začíná být obrovský - dá se počítat už v desítkách milionů lidí.

Islám ještě navíc populační růst podporuje. Arabské a africké země by se tedy měly starat především o rozvoj vlastní ekonomiky a snížení populačního růstu.

41 0
možnosti
VM

Doporučuji toto video https://www.youtube.com/watch?v=Q9OHapuhzs4&t=3s Naše forma pomoci nikomu nepomáhá a Evropě škodí!

6 0
možnosti
DK

Máte pravdu, včera jsem byla na kontrole v nemocnici a říkala jsem si, že mnohé berličky a možná moc staří a osamocení by také potřebovali pomoci a tam o neziskovku nezavadíte. To by pro ně asi nebyl job...V

42 3
možnosti
PP

Na vině nejsou neziskovy, ale jejich sponzoři - zpravidla vláda a státní úředníci.

4 0
možnosti
Foto

J31i49ř15í 66F25e70i85x

22. 5. 2018 15:12

Nejjistější místo, kde naleznete pomocnou ruku, je na konci vašeho ramene...

24 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky