Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K zorganizování světové války a uchvácení moci ve velkém státě je potřeba vysoká inteligence. Wow! To by jeden fakt nečekal, že.

2 0
možnosti

Pokud chcete hodnotit postoj elit k nacistickému režimu, je nutné jej srovnat s postojem ostatních vrstev obyvatelstva. Volební výsledek v roce 1933 se opíral o lidové masy, nacistická propaganda často štvala dělníky proti inteligenci. Nezanedbatelnou část inteligence dříve tvořili Židé, kteří z ní byli eliminováni. Podpora Hitlerovi byla masová; diktatury si vždy hlídají podporu elit mnohem víc než u řadových lidí a ty neposlušné z elit eliminují. Dělali to i komunisti. Jeden z atentátů na Hitlera provedl hrabě Stauffenberg.

Pokud neprokážete, že podpora elit nacizmu byla procentuálné vyšší než u ostatních vrstev obyvatelstva, a to před nacistickými čistkami, je celý článek jedna velká demagogie.

4 0
možnosti

Mimochodem, víte, proč máme zastupitelskou demokracii a ne tu přímou? Když si odpovíte na tuto otázku, zjistíte důvody, proč elity řeší emise a sucho a ne islámskou migraci (alespoň tady v ČR). A být vámi, neodvažoval bych se vytvářet spojení mezi elitami a vysokým IQ, protože vám to nakonec vůbec nemusí korelovat, jeden příklad ještě nic neznamená. Stejně jako to, že hodně lidí někoho zvolí neznamená, že jejich volba je dobrá a kvalitní. Abych použil váš příměr, tak Hitler překvapivě taky vyhrál volby, že? A zcela jistě ho nevolily hlavně ty inteligentní elity, ale někdo úplně jiný.

1 3
možnosti

Na základě čeho usuzujete, že Hitlerovo voličstvo se nějak odchylovalo od běžné průměrné voličské šablony?

2 0
možnosti

;-D;-D Vymyslet korelaci mezi inteligencí a nacismem a následně tuto korelaci implikovat na dnešní elity vykreslované v médiích jako sluníčkáře... Za mě WOW!. Tohle je opravdu kvalitní ukázka demagogie a jako taková by si zasloužila cenu. Nic lepšího jsem dlouhou dobu nečetl.

4 3
možnosti

Korelace neimplikuje kauzalitu

0 0
možnosti

Prosím, prosím, jakým IQ se honosí Frau Merkel či Herr Juncker?

0 0
možnosti
Foto

Odhad IQ Frau Merkel osciluje kolem hodnoty 135.

3 1
možnosti

Mezi IQ a morálkou či svědomím není korelace. Mnozí tuneláři či podvodníci měli vysoké IQ, jejich podvody byly dobře promyšlené.

8 1
možnosti

Máte sice pravdu, ale pravda je nám tu prd platná, tady se vyrábí za všeobecného veselí hůl na humanismus.

1 2
možnosti
Foto

Jeden napíše text. Mnozí další si ho přečtou. Až potud normálka.

Ale co vše při čtení zjistí a odhalí! A je zajímavé, že skoro každý v tom čte něco jiného.

Asi to bylo na kvantové úrovni. :-)

4 0
možnosti
Foto

Jakýkoli vůdce či vedoucí čehokoli, nemůže mít průměrné, nebo podprůměrné iq už z podstaty věci, nedokázal jste nic. Spíš než o iq jde o vzdělání.

1 3
možnosti

...... tak podle všeho teho dění v současnej EU,- kolem a dokola,- by sa to dalo vykládat všelijak(?)pokud sa genialita posuzuje kolem cca IQ 130 a vejš, pak možeme byt rádi že nás v tem Bruselu reprezentujou samí pologéniové,- žejoVEU?!

1 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky