Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

Já myslím, že u naší "elity" to s IQ nebude tak horké:-/

5 0
možnosti
Foto

"Dnešní elity jsou přeci humanistické a jde jim o společnost."

To je myšleno vážně či jako ironie?

1 1
možnosti
Foto

Samozřejmě, ironie.

1 0
možnosti
Foto

Naštěstí hladem strádajíci,ale stále moudří Venezuelané si nezvolili za prezidenta příslušníka elit,ale bývalého autobusáka,který vede zem k prosperitě....;-)"Boj proti elitám",to bylo i heslo komunistu,to je ta správná cesta...?Z IQ Jakeše se dá odvodit co....?To co jste sepsal je demagogie nejspodnější kategorie....ovšem ten závěr Vašeho blogu je opravdu humorný;-)

6 6
možnosti

IQ Miloše Jakeše se ale nedá odvozovat z jednoho sestříhaného projevu...

Kdysi jsem četl jeho knihu a názor si poněkud poupravil, mj. jako nadaného studenta ho ve svých závodech před válkou zaměstnal Baťa a nebylo to na žádnou podřadnou práci. Byť byla kniha napsána v letech 1991-92, tak některé na zde uvedené myšlenky a odhady jakým směrem se bude svět dále ubírat jsou neuvěřitelně trefné (přesné)...

3 0
možnosti
JZ

Jako clovek s IQ vyssim i nez tech zminenych 128 se jenom muzu smat tomu, jak nektere zname firmy v diskuzi ochotne demonstruji svou neschopnost/neochotu pochopit hlavni pointu vaseho clanku. Co se me tyka, opet karma.

11 2
možnosti
JS

Lituji pane, ale měření IQ v roce 1945 a dnes je o něčem jiném. Kromě toho mně naprosto není jasné odkud jste svoje informace čerpal. Mám jisté podezření, že je to blábol.

1 2
možnosti

Tak třeba IQ Adolfa Hitlera se dodnes odvozuje nejen z jeho knihy Mein Kampf (která není žádným extra literárním počinem, ani seriózní vědeckou prací), ale např. z obsahu jeho projevů, rozhodnutí, kombinačních schopností apod. Zde je třeba zmínit rozpor s tímto blogem, IQ tehdejšího vůdce Německa se odhaduje někde kolem 140, což je na pomezí geniality, přestože neměl žádné akademické vzdělání, ale ono vzdělání ne vždy přímo souvisí s inteligencí...

4 1
možnosti
Foto

A jaké je průměrné IQ náboženských fanatiků, pane Kavko? Vy byste to mohl vědět.

6 7
možnosti
PP

Pokud nemáte nic k tématu, urážka autora to nespraví ;)

2 0
možnosti
Foto

ano, ano, naprůměrně inteligentní, bohatí schopní a šťastní pražáné volí TOP09 a ODS, to máme z médií již vštípené.

7 5
možnosti
JS

Souhlasím, s výjimkou nadprůměrně inteligentní.

1 0
možnosti
Foto

Nadprůměrné IQ budou mít zřejmě v průměru elity všech režimů. Výška IQ ovšem nijak nesouvisí s morálkou osoby. I člověk s vysokým IQ může být darebák - a takoví jsou právě ti nejnebezpečnější.

10 0
možnosti
PN

Zbytečný článek. O nacismu nelze dnes diskutovat. Můžete ho pomlouvat, nadávat na něj, pohoršovat se nad ním, hroutit se z koncentračních táborů a provádět obdobná gesta. Dokud ale u nás nebude opět svoboda slova a pluralita názorů nemůžete o nacismu diskutovat, protože budete riskovat kriminál. A když se nad vámi za váš zveřejněný názor vznáší několik let kriminálu, tak nediskutujete.

2 1
možnosti
JK

Naprosto demagogický článek. Výše IQ nacistických vůdců nemá žádnou souvislost s tím, co dělají jiní lidé s vysokým IQ, dnes ani tenkrát, ba ani s tím, co předhazují média. Pokud tedy něco takového, co píšete, vůbec předhazují - například jsem nikdy neslyšel ani nečetl, že by se nějaké médium explicitně vyjádřilo, aby lidé věřili elitám. Kromě toho dělení lidí na elity, často s dovětkem samozvané, označované také jako pražská kavárna, nastolil Miloš Zeman, který sám už dlouho patří k elitě (a pak jeho hlásná trouba Ovčáček), ale nikoli média.

Mimochodem, nacistické elity se humanismem neoháněly, prezentovaly se jako ochránci řádu a civilizace proti nebezpečí barbarského bolševismu.

Názornou ukázkou demagogie je pak závěr vašeho článku. Zmíníte v něm (a ještě nepřesně) část citátu připisovaného Marii Antoinettě, pak uvedete, že to asi nikdy nevyslovila a vzápětí napíšete, že to na něco ukazuje. Jestliže to neřekla, pak to nemůže na nic ukazovat. A tak je to v celém vašem článku. Předložíte nějakou svou fiktivní nebo pokřivenou představu, a z ní se pak snažíte něco dovozovat.

10 3
možnosti
Foto

Chtěl jsem panu Kavkovi napsat něco podobného, byť jeho články normálně nekomentuji, tento mi však přišel hloupý zcela neuvěřitelně. Hle, předběhl jste mě. Doslova a do písmene bych se podepsal pod váš komentář.R^

10 1
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky