Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Každej normální člověk se selským rozumem a trochou politické vědomosti musí sám uznat, že vytvářet zákony a nařízení komisí, která není volená lidmi (zástupci) je cesta do pekel!!

Žádná kontrola, nic.... a pokud někdo evropské komisi věří, tak přidám jeden koment jednoho chytrého pána...:

Ten kdo věří politikům je vůl, politikům se nemá věřit, ti se musí kontrolovat!!!

A jak chcete kontrolovat evropskou komisi, kterou nikdo nevolil..:) A to je jen část problémů, které nás čekají.

Evropská unie musí zůstat u svých základních principů! Vytvářet spojené státy evropské je čirá utopie.

1 0
možnosti
PM

Autore, zapomínáte na důležitou věc. EU je taková, jací jsou lidé v ní. Kdo vládne v EU? Socialisté. Která politická frakce je v EU dlouhodobě nejsilnější? Socialisté a převlečení socialisté. Tak, co byste čekal od EU jiného.

Proč si kritici EU myslí, že bez ní by nám bylo líp? Nebylo! Podívejte se na ekonomická fakta, která absolutně opomíjíte. My prostě nejsme schopni bez EU udržet naši životní úroveň.

Myslíte si, že ČR může být politickým vzorem? Vyšetřovaný premiér v demisi, co dělá čistky a posiluje moc? Podpora KSČM? Socialisté ve vládě? Nedělejte si iluze, naše politika není o nic lepší než ta v EU.

Podívejte se na socialistku Jourovú. Vždyť je to zástupce ČR v čele EU a podívejte co za hlouposti řeší.

Závěr - za současnou tvář EU můžeme taky! Ale je to tak snadné házet vinu na někoho jiného, že?

1 0
možnosti
PV

Nejhorší je že EU má v současné době jako rukojmí Evropský trh. Každý kdo by chtěl vystoupit tak by se z něho musel pakovat. To je hlavní důvod proč se toho všichni bojí.

Vemte si že už málokdo říká nějaká pozitiva, jako společně jsme silnější atd. Málokdo už tomu věří. Všechno co řeknou je že by to byla ekonomická katastrofa, protože by jsme ztratili přístup na společný trh. To už je dost málo co drží tenhle spolek pohromadě a je to obrovská škoda. Takhle zprasit takovou výbornou myšlenku, za to ty sluníčkový byrokraty fakt nesnáším..

0 0
možnosti

Pokud EU zanikne, nebude trvat dlouho a pohltí nás Rusko. Česká republika je moc malá na to, aby v dnešním globalizovaném světě mohla fungovat samostatně.

EU nedělá rozhodně vše dobře, ale plusy výrazně převládají nad minusy, zejména pokud si uvědomíme, že pravidla daná EU většinou sami nejsme schopni dodržovat, implementovat a převzít a že chyby, které přitom děláme (často záměrně), nesvalujeme na své zástupce, ale právě na EU.

0 2
možnosti
PV

Bububu Rusko. Pěkný kecy, před Ruskem nás nechrání EU to je naprostý nesmysl. EU nemá ani žádnou armádu tak jak by nás mohlo chránit? Od ochrany je tady NATO, nepleťte to dohromady.

1 0
možnosti
MT

V historii bude EU známa jako "vzestup a pád jednoho nabubřeleho continentu"..

0 2
možnosti
Foto

Evropská unie by mohla klidně pracovat bez byrokratického centra v Bruselu, stačilo by, kdyby se několikrát za rok sešli premiéři členských zemí s nápady a připomínkami ke spolupráci a ti, pro které by to bylo výhodné, by spolupracovali, ti, kterým by to nic neříkalo, by nechali být. Jenže to je přesně to, co si už EU pojistila naprosto nehoráznými platy. Nikde vám nezaplatí tak moc, za tak zbytečnou práci, zlikvidovat kolos 55 000 přeplacených úředníků klidnou cestou, je nemožné.

15 0
možnosti
Foto

J27i19ř68í 21L79i27b68e70r

12. 5. 2018 23:30

Zóna volného obchodu a volného pohybu pracovních sil s řádným hlídáním hranic EU by bohatě stačila. Europarlament zrušit bez náhrady, ten je absolutně k ničemu.

16 0
možnosti
RS

K volnému trhu a volnému pohybu také musíte mít legislativu, která to udržuje.

1 1
možnosti
AK

Casto se tady snazi prirovnavat EU s USA. Je dulezite si uvedomit, ze pokud by se tak chtela Evropa rovnat, musela by zlikvidovat sve individualni narodni staty tak, jak je dnes zname a zustat u zemskych celku, protoze tam byl historicky vzdy duraz. Potom by to bylo srovnatelne. Ikdyz se americke individualni staty nazyvaji staty, popravde jsou na urovni evropskych zemi jako je treba Bavorsko, Styrsko, Dolni Rakousy atd. U nas by to muselo byt neco jako Cechy, Morava, Slezsko. Znamenalo by to ukonceni individualnich narodnich statu ve prospech jednoho prezidenta, meny, jazyka (asi anglictina), armady, politiky atd. Individualni evropske zeme by si mohly vicemene zit po svem s urcitym spojenim s federalni vladou skrze sve reprezentanty. Neni to nic neuskutecnitelneho, ale v dnesnim evropskem svete asi stale jeste utopie. Stale je tam mnoho nacionalni hrdosti, sovinismu a vzdat se tohoto by vyzadovala nejaka drasticka udalost ve svete. Momentalne me napada treba Cina. V budoucnu se ale bude muset Evropa prestavet, pokud bude chtit prezit. Spolu s US by mela nova EU dobrou sanci.

0 0
možnosti
Foto

Takto to asi jednou bude, ale chce to čas několika generací. Největším omylem evropských úřednických ňoumů je to, že toto lze nařídit úředním rozhodnutím.

1 0
možnosti
Foto

Sjednocená Evropa bude do budoucna asi nutností. Evropa si ale musí vymyslet nějaký mechanismus, který by dal menším státům záruku, že to něbude jen hračka v rukou Německa a Francie (popř. později VB). Ta současná podoba Unie není příliš dobře propracovaná a přijde mi, že vznikla trochu živelně...

Vůbec by nebylo od věci uspořádat nějakou velkou konferenci (přenášenou televizí) na které by jednotlivé státy - po předběžné diskusi - mohly představit svou vizi evropské spolupráce a výsledného sjednocení...

3 0
možnosti
TP

T38o24m15á59š 94P56í28c66l

12. 5. 2018 19:18

Jednotlivé státy představí svou vizi. Ale jak vybereme řečníka, který ji představí? Bureše (prskám, ale nakonec se vždy podřídím)? Někoho z TOP 09 (přijímáme podmínky kapitulace a ještě poděkujeme)? Okamuru (žádná EU, návrat k národním státům a postavíme zdi na hranicích)? Robejška (počkáme, až se EU rozpadne sama)? Fialu (hlavně že patříme na Západ, ať se děje, co se děje)? Filipa (my tu EU moc nežereme, ale zase se v ní dobře buduje komunismus)? Lidovce (předáme Českou republiku náckům ze Sudeto německého landsmanschaftu)?

4 0
možnosti
KC

Autor je velmi blízko realitě. Konglomerát EU není tím, čím by potřeboval být pro svobodný život států, které mají jiné podmínky než Německo nebo Francie. Eo ipso - Unie je spíše trpěným než prospěšným zařízením. Dovolil bych si polemizovat s tvrzením, že EU zanikne. V této podobě dříve nebo později určitě, ale pokud se reformuje ku prospěchu všech, zaniknout nemusí. Životaschopná bude EU tehdy, když státy dvoustranně, vzájemně rozhodnou, že konkrétní forma spolupráce je pro ně výhodná a ostatní je kontraproduktivní. Jinak zůstane žalářem národů a stane se čím dál více žábou na prameni. Sám život si vyžádá její reformu nebo pád.

9 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky