Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J12a31n 78B86u34r76d67a

11. 5. 2018 19:46

"Úřednická proto, že Evropská komise není volená, nemusí se nikomu zodpovídat, stejně jako různé poradní orgány."

A zase někdo, kdo neviděl Smlouvy ani z rychlíku.

9 0
možnosti
JM

Doporučuju knihu Komitologie nebo si alespoň vyhledat článek Daniel Guéguen: Vládnou nám nikým nevolení byrokraté

8 1
možnosti
VV

Jako vzdy EU o ktere nic nevite je fuj. Ale RF, to jsou gerojove.

9 22
možnosti
DT

Výborný blog. R^

19 3
možnosti
JV

J76i76r23i 26V22r23a17b65e26c

11. 5. 2018 18:15

EU je 28 zemí. Když každá země pošle do Bruselu jen opravdové odborníky a ne nějaké flašky, tak je EU v pohodě. [>-]EU .

10 3
možnosti
MK

R^ Pravda, odborníci jsou naděje. Jako v nacistickém Německu https://zpravy.idnes.cz/pamatnik-na-tiergartenstrasse-dzr-/zahranicni.aspx?c=A140902_124704_zahranicni_mlb

No hlavně, že pracují podle not

6 9
možnosti

Plně souhlasímR^.

Spojené státy Evropské jako politická entita podle vzoru USA jsou blbost, neexistuje žádný evropský národ ani evropská řeč a nikdy existovat nebude. Kdyby nebyl jiný důvod, tento plně stačí. To byl i můj osobní argument, proč jsem v roce 2003 hlasoval proti vstupu do EU.

USA mají alespoň fikci politického amerického národa a jsou sjednoceny angličtinou, aťsi jsou tam dnes třeba velké menšiny, které angličtinu neovládají.

Snažit se po 250 letech byrokratickými pákami napodobit něco, co tehdy vzniklo spontánně a zřejmě neopakovatelně, je jenom velikášské chtění, proti kterému je sovětské obracení toku řek jen dětská hra se stavebnicí.

Ostatně ani SSSR se neodvážil jít otevřeně proti národům a stvořil fikci sovětského člověka - budovatele komunismu.

Role EU byla v ekonomické spolupráci, vše, co jde nad to, je špatně, což začíná už eurem, které je především politickým nástrojem.EURv

12 1
možnosti
JS

V USA dnes probiha ideologicka obcanska valka ( Demokrati podporovani barevnou populaci , intelektualni levici, medii , Hollywoodem a universitami vs. Republikani s prevaznou podporou bilych pracujicich ) s velice nejistym vysledkem. Staci jedny volby a budeme psat USSA.

0 0
možnosti
KT

Nesouhlasím do jisté míry.

Budoucnost čehokoliv je v jeho zániku, neboť jedinou budoucností, jak pan autor jistě ví, je boží království, kde se lidé nežení, ani nevdávají.

3 0
možnosti
Foto

Otázka ovšem je, zda pan autor článku se božího království dočká. Podle Danta na něj čeká peklo nejtemnější. Ale to je jeho věc.

0 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím. Evropská Unie by se měla více federalizovat s jednotnou měnovou, zahraniční i obrannou politikou. Mělo by to být něco jako Spojené státy Evropské. EU R^

8 22
možnosti
MK

Spojené státy americké vznikly tak nějak z "vůle" lidu a monetární politika se sjednocovala postupně. Trvalo to, pokud se nemýlím, skoro sto let. Ale i dodnes mají jednotlivé státy USA právo na vlastní vnitřní politiku. Navíc, v USA je sjednocující jazyk, angličtina a do padesátých let minulého století to byla i zahraniční a vnitřní politika a stejný přístup k lidem a to na základě rovnosti před zákonem. Ale tohle vše začíná padat. Naopak státy jako Texas čím dál tím více mluví o vystoupení z Unie.

18 3
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky