Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Ale co, ať se to klidně sjednotí. Ale JEDINĚ HNED A NAPROSTO. A nechal bych hlasovat všechny obyvatele v EU v jednom hromadném referendu o nějakém zásadním problému, třeba imigrační politice. A pak bych je nechal všechny hlasovat v jedněch parlamentních volbách.

Myslím, že výsledky by nám přinesly spoustu zábavy.

Možná (a tím "možná" myslím "prakticky jistě") bychom nakonec zjistili, že se celé EU snaží nadiktovat svou vizi světa skupina, která nemá - navzdory usilovné propagandě, cenzuře, a nechutné permanentní očerňovací kampani vůči názorovým oponentům - ani momentální většinovou podporu v rámci celé EU.

Možná bychom si uvědomili, že aktuální uspořádání Evropy umožňuje diktaturu menšiny, která skrze výše vyjmenované prostředky vyhraje v západní Evropě volby (v poslední době čím dál tím víc "s odřenýma ušima") a do východní Evropy, kde má zastání spíš minimální, svůj světonázor natlačí silou.

Je mi úplně jedno, jestli tuto aktuálně vládnoucí skupinu nazveme neomarxisty nebo nějak jinak. Jejím charakteristickým rysem je odpor vůči demokracii. Tím myslím skutečné demokracii, tomu, co ten pojem doopravdy znamená. Takže já bych jim té skutečné demokracie dopřál z plna hrdla. Teď hned. A klidně ve sjednocené Evropě, ať si to holky a kluci užijí.

3 0
možnosti
JZ

Oni totiž nejenom že neomarxisté podle mě nemají napříč EU většinovou podporu ani teď, pokud bychom dali do jednoho koše např. českého a německého voliče a volební kampaň by byla oběma společná, hned by se leckterý Němec, který si doteď nedovolil volit jinak než konzervativně, osmělil a volil by více "např. xenofobně", "nacionalisticky" atd., o tom jsem přesvědčen.

0 0
možnosti
JS

EU- nadherna myslenka evropske spoluprace bez hranic a cel. spolecne meny, hospodarsky a politicky gigant schopny konkurence s USA a Cinou. Nesmela by se toho vsak zmocnit banda socialisticko/komunistickych ideologu, zelenych poblouznenych silencu a hospodarske mafie reprezentovana nesmirne zbujelou byrokracii. Vysledkem je politicka zbabelost. moralni upadek a hospodarsky bankrot.

27 0
možnosti
Foto

J84i65ř45í 85L34i74b69e85r

12. 5. 2018 23:20

To je na dvě karmy! R^

1 0
možnosti
JK

nepřirozený projekt je tím nejhorším, co mohlo být pro národní státy vymyšleno, i podle těch, kdo jej reprezentují to vypadá na chorý mozek, proč nemohou existovat státy na základě smluv mezi jednotlivými a v zájmu touhy po velikášství konkurovat USA a ostatním velmocem jsme v tom až po uši

2 2
možnosti
Foto

Spojování momentálně vládnoucí eurounijní vlády a současného parlamentu s Evropskou unií jako takovou je oblíbená taktika ruských / i jiných/ zpravodajských služeb. Kupodivu nikoho z pisatelů podobných komentářů nenapadlo zrušit Českou republiku v období vlády např. Bohuslava Sobotky a jeho ministrů Marksové-Tominové, Ludvíka, řečeného Kulich ap., ba ani v dobách vládních zjevů ještě bizarnějších jako byli ministři Jandák, Bašta, Tvrdík, Parkanová aj. To, že je v diskuzi chválen komunisty, by mělo jinak zajímavého autora zarazit.

3 5
možnosti
Foto

Nedávno v podstatě obvinil EU, že nechala postavil Marxovu sochu, neb je plná neomarxistů. Když jsem mu namítl, že sochu vyrobili v Číně a je to dar čínské vlády, byl touto informací zaskočen. Na zlých imigrantech moc bodů nezískal, tak to zkouší neomarxismem v EU. Je to ukázka, co s normálním člověkem udělá, když propadne náboženskému fanatismu (nebo co ho to postihlo).

Že je chválen komunisty? A není jedno, o jakou ideologii jde?

"Nám je pámbu jako pámbu, jenom když je ňáký, abysme s ním udrželi v respektu sedláky." (Havlíček, Křest svatého Vladimíra).

3 4
možnosti
PS

Evropská unie má jasný plán který nastínil jeden velký učenec, teď už to není tajné už mu stavějí sochy. A musím se smát všem Erohujerům co neustále straší, že pokud nepůjdeme s EU směrem na západ budeme taženi na komunistický východ. Takže milí eurohujeři já vím že je to pro vás složité, ale to EU nás táhne směr komunismus !!

A nyní si připomeňme slova onoho učence jenž je vzorem celé EU:

Komunisté pokládají za nedůstojné, aby tajili své názory a úmysly. Prohlašují otevřeně, že jejich cílů lze dosáhnout jen násilným svržením celého dosavadního společenského řádu. Nechť se panující třídy třesou před komunistickou revolucí! Proletáři v ní nemají co ztratit, leda své okovy. Dobýt mohou celý svět. Proletáři všech zemí, spojte se!

3 2
možnosti
Foto

EU se stala kolosem stojícím na tisku nekrytých peněz. To je ještě horší než stát na hliněných nohou, dříve nebo později tento kolos padne Rv

4 2
možnosti
VK

"neziskovky, které spadají pod organizace mimo USA a jsou financované ze zahraničí spadají pod zákon o zahraničních agentech a jsou kontrolovány federálními úřady USA." ?

Nevím, zda zda máte pravdu, ale dokládáte to hypertextovým odkazem na "zákon o zahraničních agentech" platný naopak v Rusku a uplatňovaný na organizace, které přijmou jediný cent ze zahraničí a jsou nuceny u názvu uvádět dovětek „zahraniční agent“, tedy označit se za špiony cizích mocností. Váš odkaz viz níže:

https://echo24.cz/a/iP2EY/odmitl-mit-na-vizitce-zahranicni-agent-proto-skoncil

3 1
možnosti
MK

Ten odkaz se tam dostal omylem. Je to opravené ;-)

0 0
možnosti
JL

EU nemusi zaniknout. EU si vsak MUSI uvedomit potrebnou zmenu v jeji organizaci. Hovorim v politicke organizaci. Jeji forma muze byt Konfederace, Federace nebo volne sdruzeni. Vsak kazda z techto formaci MUSI mit perfektni organizaci a z vnitrni kontrolou a vyvazenosti (Checks and Balances) Potom Evropa bude silna a uspesna.

9 0
možnosti
JK
AR

V Evropě lepší projekt jakým je EU zatím nikdo nevymyslel. !!

9 16
možnosti
JL

Vase veta neni pravdiva. Specialne to slovo "lepsi projekt" nemohu prijmout, pane Recku. Federace Svycarska je organizace pro novou Evropu, kterou je nutnou studovat. Take prezidensky system muze byt vychodiskem pro EU.

Zakladem je jeji organizace. Jinak nadpis tohoto clanku je pravdivy.

2 0
možnosti
DR

EU jako projekt možná není špatný nápad, ovšem musel by úplně jinak fungovat a to tak aby důležité a podstatné věci se sice řešili společně ale drtivá většina ostatních zůstala v národních kompetencích.

4 0
možnosti
RS

A kdo bude rozhodovat, co je podstatné a důležité?

0 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky