Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Souhlas, až na tu poslední větu:

"Bojovali za svojí vlast a byli stejnou obětí komunismu jako lidé v Československu."

Zdroj: https://martinkavka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=661157

Absolutorium zaslouží rudoarmejci za to, jak bojovali za svobodu na svém území. U nás už za svoji vlast nebojovali, bojovali za územní zisky SSSR.

1 0
možnosti
Foto

Ne, bojovali proto, že to chtěli po nich Spojenci. Výslovně v době německé ofenzívy v Ardenách.

0 0
možnosti
JP

Za osvobození od nacismu vděčíme SSSR. Nevím, jestli to tu už někde zaznělo, ale po Židech jsme měli být z našeho území likvidováni my. To je Hitlerova ideologie národního soucialismu. Díky Stalinovým vojskům jsme tedy zůstali. Nová totalita byla "mezinárodní socialismus". Ta se však bohužel rozšířila až na dnešní EU. Tato zhoubná ideologie se vždy zdánlivě někoho zastává. Po zneužité dělnické třídě se jakoby zastává menšin národních, pohlavních, dokonce i Mohamedových následníků. Co přežije na našem území do budoucna?

1 2
možnosti
MS

Takové osvobození, kdy jedna totalita vystřídá druhou, je na pendrek. Je to asi totéž, jako když v noci v parku zažene neohrožený záchránce násilníka od přepadené ženy a pak ji oloupí a znásilní sám. :-/Rv

1 0
možnosti
JT

Všude kam přišla sovětská armáda, následovaná NKVD, byly nastoleny prosovětské vlády,

Zdroj: https://martinkavka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=661157

to je nepresne - pro Rakousko to neplati

3 0
možnosti
MF

protože Postupim...

0 0
možnosti
RP

Čemu tak asi měli lidi věřit když za poslední roky bylo Rusko jediná země, která nás neprodala, nebo nenapadla a to včetně Poláků a Maďarů. Kdo mohl vědět, že to je stejný ksindl jako ti na západ od nás? To je jako o posledních volbách. Když lidi vidí ten ksindl v ostatních stranách, ty huby plné lží, ty socanské zloděje kteří dluží na koho se podívají a na výroky soudu kašlou, na ODS kteří neukradnou jen to co je přibitý. Na děvky od lidovců, kteří 40let kolaborovali s komanči a od revoluce byli téměř v každé vládě "napříč politickým spektrem" a pak ukradou a dají církvi miliardový majetek hlasováním jednoho PRAVOMOCNĚ ODSOUZENÉHO poslance, nebo TOP? kterým z německého zadku už trčí jen paty?

A tato verbež se dnes durdí se nad Babišem na kterého ušili boudu jako na spoustu jiných před ním, co se nehodili ke stolu. No a když srovnám vyjadřování, argumentaci, inteligenci a rozhled představitelů komunistů a těch blbečků z demokratického bloku, tak je mi jako pravičákovi stydno.

A TENHLE VÝKVĚT DEMOKRACIE SE DIVÍ, ŽE LIDI VOLÍ BABIŠE A OKAMURU? Koho mají Ti chudáci volit? Ti dva je zatím ještě neokradli !!

Mimochodem, včera byl na ZOOMU dokument o Jaltské konferenci. Stalin ty dva vykouřil ve fajfce. Angličani Poláky a nás pustili Stalinovi jako horký brambor, za to že budou moci obnovit koloniální říši. Truman se na východní Evropu vykašlal úplně stejně za podporu vznikající OSN a pomoc s Japonskem. Oba si lehli na záda a kopali nožičkama, když jim Stalin slíbil demokratické volby. Oba věděli, že možná tak ty první.

Takže shrnuto, tento článek je jen snůška blábolů poplatných dnešní módě, a snažící se vykreslit naše současné bratry v lepším světle než bratry minulé. Chápu, je třeba z něčeho žít, těžko napsat že to jsou stejní křiváci jako ti z druhé strany.

2 1
možnosti
DK

V ČSR skončila v květnu 1945 válka. Světová. To vám možná uniká.

0 2
možnosti
Foto

až na to, že v ČSR válka nebyla. Světová.:-/:-)

1 1
možnosti
JT

J19i41r62i 41T73i69c95h93y

3. 5. 2018 15:54

Tentokrat s vami nemohu souhlasit s vasim hodnocenim prezidenta Benese. Po Mnichovske zrade byly jeho moznosti omezene. Dale, jeho zasluha pro odstraneni Nemcu z ceskeho prostoru, kam pronikali tisic let s hlavnim cilem neprizpusobit se, naopak, potlacit a nabyt vedouci posici, bude dlouhodobou historii vyhodnocena jako dulezity krok k zachrane ceskeho naroda.

0 2
možnosti
VM

Nevím, kdy bylo co upečeno a upřímně, je mi to jedno. Ale vím jistě, že západ nás nemusel v 38. opustit a třeba jsme nemuseli být ani osvobozováni?? Vylodění mohlo přijít podstatně dřív a ruská vojska sem ani nemusela dojít ??? Ale to je všechno coby kdyby. A nechci být generálem po bitvě, tak že to berte spíš jako třeba podnět k vlastní úvaze :-)

1 1
možnosti
IN

V konci války, když Rudá armáda postupovala na západ přes vypleněné území,byly znásilněné ženy, vojáci byli krutí, byla to atavistická pomsta. Stalin je omlouval, že voják, který prošel od Stalingradu nemůže se chovat normálně, po čtyřech letech války byla sexuální nouze, kradlo se a plenilo. Bylo jen málo výjimek i na západní frontě. Angl. historik Roberts " Ve vichru války" uvádí, že americká armáda znásilnila v záp. Evropě 14 tisíc žen.V Německu vyšla kniha Gebhartové " Když vojáci přišli" bylo v Německu znásilněno 860 tisíc žen, Sověti půl milionu, Američané zbytek.

Ani u nás v ČSR nerozdávali vojáci západních armád jen žvýkačku a čokoládu. Své vykonal při osvobozování i alkohol, bylo chybné nařízení něm. vojen. úřadů neničit sklady alkoiholu, že opilý nepřítel nemůže bojovat. Ženy to odnesly. V Plzni ve firmě Stock Božkov vojáci vypustili kádě lihovin, částečně vypili, zbytek tekl do řeky Úslavy, je to zapsáno v historii podniku Lionella Stocka. Ve válce dochází k barbarskému chování.

3 0
možnosti
MT

M94a98r84e51k 28T43ů18m71a

3. 5. 2018 13:25

Ano, já jsem toho názoru, že z jednoho protektorátu se stal jen další protektorát, jenom tehdy o tom ty demokratické strany a demokratičtí politici v čele s prezidentem Benešem buďto o tom nevěděli, anebo někteří nechtěli vědět... Pokud by ten režim byl skutečně demokratický, jak se o tom někteří snaží referovat, tak by se nemusela po válce vytvářet jednotná kandidátka NF, a nezakazovaly se ostatní strany, například Agrárnicí, nikdo by nezavíral oči před krutostmi, které páchaly revoluční gardy, ani předtím, jak tisíce lidí ze dne na den zmizí někam na Sibiř.

Demokracie neprohrála ve 48, jak nám to tvrdí třeba takový Zemam, nýbrž už ve 38. roce po Mnichově, a potom už tu nic takového přes 50 let nebylo...

1 1
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky