Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dokonale černobílé vidění světa a argumentů.

A co začít historii o něco dříve. Třeba začátkem sionistického hnutí a cílenou migrací za účelem zabrání území, na kterém už někdo žil. Víte kdo tohle dělal? Říká vám něco jméno Stalin? A nebo, víte co dělali Číňané na území Tibetu? Ano, přesně, tu samou strategii (je tu samozřejmě obrovský rozdíl, že Židé tuto strategii provozovali penězi, zatímco Rusové a Číňané hlavní pušky)

0 0
možnosti

L79u17d94ě36k 86J78a51š71a

13. 4. 2018 15:24

Děkuji,karma!

0 0
možnosti

Souhlasím s názorem na Izrael, ale nepodceňoval bych českou mládež, zpravidla ještě není tak zpovykaná a nemožná, jako mládež v Evropě či v USA. Některé ty protesty mají reálný základ a v Izraeli by spousta těchto tzv. českých autorit vydržela ve funkci sotva pár sekund. Zrovna Zeman by jel jak namydlený blesk a to samé někteří další.

0 0
možnosti

Proboha vždyť Palestinci nikdy žádný stát neměli vždycky to byli jen kočovníci. Tak o čem je řeč?

4 0
možnosti
Foto

pan Kindl včera mluvil jak o Palestincích tak o Palestině-máte v tom čurbes-domluvte se je směšné když si navzájem protiřečíte

Jiří Kindl 28737

Blog

Jejich domovem je Jordánsko, Egypt a Sýrie. Ti, co žili na území Palestiny se dnes nachází v Jordánsku a v Izraeli. V Izraeli mají stejná práva jako Židé. Palestinci mají Gazu a větší část Judee, čili Západní břeh. Co tam dokázali ? Zničili to, co nechali v Gaze Židé, jinak umí nakupovat zbraně a dlabat tunely. Žijí jenom z toho co jim dá USA a EU.

+9/−1 doporučit 8.4.2018 8:

1 1
možnosti

Krásně a pravdivě napsané. Shalom Izrael

8 0
možnosti

Se divim ze to OSN jeste nezakazali. Pro neustale podporovani terorizmu.

8 0
možnosti

Taky bych k tomu přidal EU.

0 0
možnosti

Víte mně to připadne že se evropští politici v roce 1945 chtěli Židů zbavit a mít je daleko od Evropy proto vyhlásili stát Izrael. Věděli moc dobře kam ten stát umístnit. Zkrátka, Arabové budou pokračovat tam kde Hitler skončil. Protože není možné aby byli všichni ti politici tak hloupí a mysleli si že jim seberou území a Arabové jim za to ještě budou děkovat.

2 7
možnosti

Ale Židé nikomu nic nesebrali.

Jeruzalém byl ještě v polovině 19. století díra s pár tisíci obyvateli, Židů zhruba tolik co Arabů, pár dalších skupin.

Arabů začalo přibývat až poté, co se do oblasti přistěhovali Židé a ekonomika ožila. Židé ovšem kupovali půdu od jejích vlastníků, Arabové zůstávali spíš v nájmu.

10 0
možnosti

S předáním pohraničí Hitlerovi také mocnosti souhlasilY. :-P Palestinci (nemusíme s nimi sympatizovat) jsou tak trochu v pozici Čechů, kdyby by ww2 po obsazení ČR už nepokračovala, pohraničí by připadlo Německu (naše vláda přece souhlasila, mocnosti také, takže se tomu podle vás již nikdo v budoucnu přece nesmí protivit, ne?:-P) a zbytek přežíval jako protektorát. Jak by se vám to líbilo? Asi moc ne a z hledisla českého národa by libovolný odboj byl legitimní. Němci by pak obdobně tentoi odpor označili za terorismus, to dá rozum. ;-)

3 16
možnosti

To zní sice všechno logicky (když odhlédneme od faktu, že Židé na území Jeruzaléma historicky patří), ale zapomínáte na charakterovou odlišnost. Když chcete srovnávat Palestince s Čechy: kolik sovětských okupantů bylo za dobu jejich pobytu na území ČSSR napadeno a zavražděno "československým odbojem"? Palestinská nenávist k Izraeli je hlubší než jejich láska k vlastním dětem, vychovávaným k boji a mučednické smrti. Oni nestojí o mírová jednání a kompromisy. Jak s takovými fanatiky chcete rozumně jednat, kde k nim najít sympatie?

17 0
možnosti

J71a85n 27Z72í34m15a

8. 4. 2018 13:03

Především je zapotřebí označovat věci správnými termíny. Taková výchova dětí je podporou terorismu. Proč mají Palestinci dostávat mezinárodní pomoc včetně. tě potravinové, když podporují terorismus. ?

18 0
možnosti
Foto

Takže někdo vám ukradne území a vy se ho snažíte dostat zpět, tak to je terorismus?

3 12
možnosti

Nicméně je třeba si uvědomit, že Izrael je země, která je skoro sedmdesát let ve válečném stavu. Ne vlastní vinou, nýbrž vinou arabských států a představitelů organizací palestinských Arabů. Izrael vznikl jako země z nouze po nacistických hrůzách a vyhlazování Židů v Evropě.

Zdroj: https://martinkavka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=657655

Izrael vznikl asi před sedmdesáti lety. Hádejte, kdo žil na tom území, než vznikl (respektive, před hromadnou migrací Židů)? Tady je prvopočátek problémů. Izrael je ve válce 70 let vlastní vinou. Když někomu seberete území, nelze se divit, že je naštvaný. A na tom nic nemění fakt, jak se tehdejší vlastník a mocnosti tehdy dohodly. Pro mě osobně, je to moc velká analogie s Mnichovem.

Nicméně, souhlasím s tím, že v současné době jsou překážkou míru Hamás a Hizbaláh, kterým vůbec nejde o Palestince či spravedlnost, ale o moc a koryta. Problém je v tom, že nikdo moc neví co s tím. Když se jedna strana nechce dohodnout, ta druhá s tím těžko něco udělá.

5 14
možnosti
Foto

J30i16ř44í 17R69o26h70a53n

8. 4. 2018 12:57

Židé tam žili tisíce let před muslimama, kteří o území Izraele začali projevovat zájem až od roku 1947, a to jen proto, aby ho neměli židé. Izrael (dříve království) tam existovalo tisíce let před naším letopočtem. Po jeho dobití jinými národy (Římané, Osmané...) byli sice židé z velké části vyhnáni, ale stále ho považovali za svou vlast. Mají na něj mnohem větší právo než takzvaní Palestinci, které si v padesátých letech vymyslel Jásir Arafat, a vytvořil je z lidské spodiny, kterou nechce žádný z okolních států (Jordánsko, Egypt, Sýrie...).

Ale jinak s vámi souhlasím. Ten mínus je za to, že Izrael území někomu ukradl.

11 3
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky