Diskuse

Tak česká mládež je nejvíce ateistická na světě

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stačí se podívat na Moravu a zajít do místního kostela, tam je skutečně vidět, jak je ta naše mládež asketická. :-)

0 0
možnosti
Foto

Tak náboženskou víru bych pouze definoval jako víru v život posmrtný s tím, že jeho průběh v pekle či ráji přinejmenším ovlivňuje nějaká nadpozemská bytost. Nikoliv jako pouhou víru v něco.

0 0
možnosti

Tak to jsem buď blázen, nebo skutečný ateista, v co bych jako měla věřit? Já věřím v sebe, nepotřebuji nic a nechápu, že někdo ano...

4 0
možnosti
Foto

Jára Cimmrmann - "Jsem bezvýhradný ateista, až se bojím, že mě za to Pán Bůh potrestá." ;-);-D

2 0
možnosti
Foto

Ale prdlajz ateistická. Jen má plné zuby církví a náboženských fanatiků.To je vše. Víra v Boha a církev a náboženství je cosi naprosto neslučitelného. A mladí lidé na to pomalu přicházejí.

3 2
možnosti

Otázka v anketě se ale ptala obecně na víru v Boha (i v nekřesťanského, tady neznám přesné znění, zda byl myšlen např. i neteistický karmický princip...).

Myslím, že vysvětlení našeho ateismu bude mít i jiné příčiny než nenávist k církvím/náboženským společenstvím. Česká společnost je ateistická dlouhodobě (tedy i rodinné předávání mizelo); není důvod, proč by se mladí lidé (ve svém pocitu "nesmrtelnosti") měli zabývat transcendentními záležitostmi jako je smysl života atd. Ono se to s věkem může (ale nemusí) měnit.

0 2
možnosti
Foto

Theos (θεός) znamená "bůh" a ateismus tedy znamená nevěřit v existenci boha/bohů. A myslím, že není dobré tu definici rozšiřovat a říkat, že "no tenhle sice nevěří v boha, ale věří na horoskopy, takže není ateista". Pokud nevěříte v existenci boha, tak jste ateista. Pokud tu definici rozšíříte, tak tím akorát příjdeme o slovo vyjadřující nevíru v boha a navíc pro nevěření ničemu máme už pojem nihilismus.

8 0
možnosti
Foto

Já nevím, co máte za potřebu nutit každému nějakou víru. Když ne ve vašeho Boha, tak v něco jiného. Věřte si čemu chcete a ostatní nechte na pokoji.

4 3
možnosti
Foto

Paní Jandová, prosím vás, kde jste zjistila, že autor chce někomu něco nutit, tím méně tu správnou víru?

2 0
možnosti
Foto

to je snad nejvíce optimistická zpráva posledních dní;-D

4 2
možnosti
Foto

Víte, paní Libuše, já myslím, že na víře v Boha není vůbec nic špatného. Co ale naprosto nesnáším je, když někdo tu víru nekomu vnucuje, nebo když si myslí, že když nevěřím, že jsem špatná.

2 0
možnosti

P88a85v98e83l 48P76o24n95e14c

23. 3. 2018 19:52

Pokud je ten výrok pravdivý, nevidím v tom zásadní problém. K tématu přikládám zajímavou úvahu v angličtině: https://www.quora.com/Are-atheists-more-or-less-likely-to-be-criminals-than-theists

0 0
možnosti
Foto

Hlavně si vy všichni věřící, zbožní a svého bližního milující, odpouštějící a čistí jak lilium, pěkně vjeďte do vlasů.

Zkostnatělé a zamrzlé názory (zejména katolické) církve jaksi netáhnou. V třetím tisíciletí, které někdo nazývá tisíciletím informací, je víra v nějaké události, které nelze pomocí vědeckých metod doložit, opravdu mimo. Můžete v to věřit, někdo zase bude věřit něčemu jinému. Ale nechte si to, prosím, pro sebe.

Moderní člověk chce věřit něčemu, co je jisté a hmatatelné. Proto místo slepé víry musí přijít jiné náboženství, a to je věda.

A etiku a morálku už "definovali" starověcí antičtí filosofové.

Původní první přikázání znělo přibližně: Já jsem tvůj Bůh a nebudeš míti jiného Boha přede mnou. A neučiníš sobě podobenství, aby ses jemu klaněl.

A podívejte se, čemu se klaníte! ;-D

2 1
možnosti

Dalo by se dnes s Vámi souhlasit, ale tak jako kterékoliv náboženství i věda může být někdy zlým sluhou.:-(

0 0
možnosti
Foto

Já lidi dělím na téisty (příznivce čaje), kterým šéfuje pan Trčálek, a atéisty (příznivce pražské kavárny), kterým také šéfuje pan Trčálek. A včil mudrujte... :-)

7 0
možnosti
Foto

jiné dělení je na abstinenty a neabstinenty, na dolňáky a horňáky. na Zemanovce a Drahošovce-jsme zkrátka věčně rozdělený národ;-D

3 0
možnosti