Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RE

Jo,běžnej bílej člověk, jak je chytrej, tak si spočítal, že i kdyby se v práci přetrh, tak za ten celej život nevygeneruje ani ušmudlaný tři miliony. Tak se začal ohlížet po "alternativních způsobech života":)

1 0
možnosti

Podepisuji každé slovo. Doktrína o dědičném hříchu bílého muže je zrůdná a sebevražedná, takže bude-li důsledně uplatněna, čemuž já osobně pomáhat nehodlám, může tato civilizace skutečně zaniknout. Jiná ovšem nevznikne.

17 0
možnosti
PB

..... život tropí hlouposti !,- ...... Jackson sa nechal vyšisovat do bíla, čecho-američanka si zrobila na palici afro a pigmentovala sa do černa (?), ale ešivá sa bílej politik vystaví na bilbórd s dovětkem že sa všem vostatním rasám za bílou barvu kůže omlouvá, tak to už je vážně na uzavřenej pavilon v šaškecu !

12 0
možnosti
Foto

Je to vysloveně deviantní chování, a k jako takovému by se k němu mělo přistupovat.

.

4 0
možnosti
JC

Dnes mnozí říkají, ať pomáháme v zemích, odkud migranti pocházejí. Takže můžeme čekat NEOkolonialismus.

Bílí jsou vytříděni počasím, mory, hladomory, válkami atd. Prostě naučili se, že nejen že mají na opatření celoroční stravy pár měsíců, ale nesmí jim obili zničit plíseň nebo myši, musí jim zbýt na příští sklizeň, musí si postavit pevné domy, musí zajistit, aby přežili zimu otop apod. To naučilo jednak odkládání plnění přání, jednak plánování atd. I proto se naučili používat mozek, což mnozí barevní nemuseli, protože žili v přívětivějším počasí. A také díky tvrdé práci generací našich předků se máme tak, jak se máme a stali jsme se předmětem závisti všech, kteří to nemají. Neměli se oni, ani jejich předkové válet. Bílé dítě, ledva se narodí, tak se musí učit. Protože se narodí pouze se savým reflexem a možná ještě umí vylučovat. A za pár let se musí naučit, jak být člověkem, číst, psát, počítat a mnoho dalších věcí, aby se uživilo. To barevné dítě nemusí. Tomu stačí naučit se tvářit zkroušeně a bílí se mohou zvencnout.

15 0
možnosti
Foto

jak čekat neokolonialismus8-o?8-o

ten už tu dávno je

evidentně nevíte o čem píšete

Neokolonialismus je prostředek politické a ekonomické kontroly, kdy mocné vyspělé země (především USA nebo EU) kontrolují prostřednictvím své politické moci a kapitálu některé rozvojové země. Formálně jsou tyto chudé státy nezávislé (na rozdíl od kolonialismu), ovšem reálně zůstává jejich ekonomický a politický systém úzce kontrolován. Tato kontrola má různé podoby. Příkladem může být jen přítomnost zahraničního kapitálu či západního investora v rozvojové zemi, kde využívá její levnou pracovní sílu a daná rozvojová země je velmi závislá na rozhodnutí investora v zemi setrvat či odejít (odchod znamená nárůst nezaměstnanosti). Dalším příkladem neokoloniálních praktik je závislost plynoucí z Dohody z Lomé (v roce 2000 je nahradila Dohoda z Cotonou), uzavíraných od roku 1975 mezi EU a státy Afriky, Karibiku a Pacifiku (AKT), tedy převážně bývalými koloniemi. Závislost spočívá v tom, že dohody umožňovaly státům AKT bezcelní dovoz do EU pouze primárních komodit, tzn. produktů s žádnou či minimální přidanou hodnotou. Mnohé státy AKT se tak staly závislé na příjmu valut pouze z tohoto levného exportu a nemohly a stále nemohou proto diverzifikovat své hospodářství. Zůstávají na podobném stupni rozvoje, jako byly v posledních desetiletích. Pro EU jsou tyto dohody výhodné, jelikož jí zajišťuje levný import části nezbytných komodit. Jiným zjevným příkladem neokolonialismu je poskytování půjček rozvojovým zemím ze strany Mezinárodního měnového fondu, mimo jiné podmiňované liberalizací trhů těchto rozvojových ekonomik. Liberalizace umožňuje vstup do země západním zahraničním investorům, kteří často smetou slabou

1 0
možnosti
JK

na Váš postřeh nemůže mít nikdo odzbrojující odpověď! Karma!

12 0
možnosti
EH

Pracovitý a spekulující bílý muž viděl možnost, jak si za pomocí tmavých mužů znásobit majetek a využil toho. Tmavý muž uviděl možnost, jak si za pomoci viny bílého muže získat výhody a využil toho.

Neštěstí je, že moderní doba propaguje ty nemotivované lidi, kterým stačí natáhnout ruku a žít z křivdy. Katastrofa je, že americký sen ztratil smysl, protože pracující člověk platící daně je největší chudák.

12 1
možnosti
PK

Otázka je nakolik ten proces je objektivní. Tím nemyslím sebemrskačství. Vyspělá civilizace přestane rodit, potřebuje novodobé otroky, má jiné "slasti" než vychovávat vícečetnou rodinu, přestane věřit v posmrtný život, takže užívat, užívat neopakovatelnosti daru života. Bránit či dokonce obětovat život pro "vlast" - bláznovství. Lze ten proces "umírání" bílého muže zpomalit, to asi ano.

Přiznám se, že mně vadí i ztráta českosti prostoru kde jsem prožil svůj život.

3 0
možnosti
PK

Těmi "otroky" mám v nadsázce na mysli, že nemáme nádeníky na stavbu, uklízečky, zdravotní sestry ale světe div se - i třeba lékaře.

0 0
možnosti
ZH

Od katolíka už dnes nepřekvapí nic, ani modlitb za smrt vlastního papeže; že vám není hanba 8-o ale vám určitě ne, vy jste přeci nadřazená rasa bez svědomí.!!Rv

2 27
možnosti
ZH
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky