Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

R^Vedle všech , i fundovaných rozborů jde o něco jiného a ne překvapivého. Zprostředkovaně znám názor jednoho navrátilce. Je nezvratnou skutečností, že bez bílých kolonistů by životní úroveň, především v zemědělství, nebyla ani poloviční. Je samozřejmě sporné, jak té vyšší bylo dosaženo.

To, co je hybnou silou všeho dění, jak i jinde ve světě, je mamon. Až někde na dalších místech jsou rasové třenice. Těch je jen zneužíváno k dosažení obohacení se.

P.S.

Komunistická rétorika pana Polického a jemu podobných je zcela mimo mísu.

0 1
možnosti
OF

Polický, i za apartheidu mělo černoši lepší zdravotní a bezplatnou péči nez lidé žijící v socialistickém Československu.

Ještě jednou se vracím k této oduševnělé větě. Měl jsem tu čest se seznámit

s lékařem , který celých 10 let pracovat v JAR. Vrátil se až po převratu ,po roce

2004, kdy se ujal vlády Mandela . Byl to ortoped ,ale v JAR mu kvalifikaci

neuznali a tak působil jako praktik.Za tu dobu provedl více jak 100 císařských

řezů, několik stomií... v JAR to praktici umí.Otázkou je, proč je takové výkony vůbec třeba dělat.....chytrému napověz.

Čtu různé články na blogu iDNES už asi 10 let. Nezlobte se na mne, ale tato věta

je opravdu perlou.Stále nevycházím z údivu.Je to Darwinovu cenu.

Jak je toto vůbec možné ? Kde to žijeme ?Rv;-D;-D;-D

0 0
možnosti
OF

Ještě jeden takový článek a skončím v Bohnicích já, nikoli autor tohoto článku.

0 0
možnosti
LV

Velice dobře vystihnuté,až na to,že to není DOOM AND GLOOM. Žijeme zde od roku 1969, takže jsme se vší situací velice dobře obeznámeni. Tak jak píšete by to dopadlo pod vedením Bývalého presidenta Zumy a jeho ministrů atd. Nyní zde byl zvolen nový president Ramaphosa, a slíbil celému národu to,že vykoření veškerou korupci, a tak se už také děje. Vyhodil z vlády 10 ministrů a další pujdou za nimi. Rand posílil, a obchodníkům,kteří chtějí investovat zaručil to,že to nebude jako v Zimbabwe. Prosperující farmy budou stále produkovat, a distribuce bude probíhat v mezích zákona. Tato zem se nezastavila, ale je zde nová naděje. Jak ta půda bude distributována, žádná strana na to nemá konkretní plán.

Hned zpočátku bych rád upozornil, že Búrové žijí na jihoafrické půdě, dlouho, a déle než napřkl.početný černý národ Zulů. Běloši z dnešního Nizozemí přišli do Jižní Afriky v polovině sedmnáctého století, Zuluové až o dvě stě let později.Původní jihoafrické obyvatelstvo tvoří Khoisanové, v češtině zvaní ,,Křováci, lovecko- sběračské kmeny,které se od většinového afrického obyvatelstva dost zásadně liší jak vzhledem,tak kulturně. Ovšem Khoisanů je málo( polopouště neuživí zrovna početné populace sběračů a lovců) a nikdo jim žádnou půdu vracet nebude. Tu si zaberou mocnější kmeny.<https://en.wikipedia.org/wiki/Boer#Origin>;

6 0
možnosti
MK

Já jsem o JAR moc nevěděl do doby, než jsem se v Kanadě setkal s lidmi, kteří odešli v devadesátých letech. Jejich historky nebyly moc veselé. Někteří zůstali, někteří se po uklidnění situace chtěli vrátit domů. Dodnes udržují přátelství s jedním Čechem, který tam žil od roku 1947 a v roce 1996 odešel do Kanady. Bude mít letos 92 let. Dali Bůh, tak se snad dozije stovky.

2 0
možnosti
PB

..... tak jedno pozitivum to bezesporu má,- konečně do tej EU budou z Afriky emigrovat úspěšní bílí farmáři,- nikoliv černí krimoši, žejo VEU!

1 0
možnosti
ZH

Aktivisté v klidu a míru čekají, až se bílí farmáři začnou aktivně bránit. Pak spustí spravedlivý povyk.

13 1
možnosti
VR

Tak to aby se BRICS zase přejmenoval na BRIC:-)

0 1
možnosti
DK

Viděla jsem v TV dokument Čecha, který tam má farmy a jasně a stručně řekl: černoši pracovat nebudou. Takže i pro mně platí, že hladová bříška se mnou nic nedělají a ani dělat nebudou...70 tisíc dětí v ČR nemá na obědy...pod milion důchodců je pod hranicí chudoby...a kdo jim pomáhá? Aktivisté podle hesla, bližší košile než kabát začít doma...tady mají práce dost.

6 1
možnosti
MK

Setkal jsem se s lidmi z JAR, v Kanadě,kam mnozí odešli již v v devadesátých letech že strachu co bude.

2 0
možnosti
MS

Youtuber Lauren Southern natočila dokument (asi ještě není k dispozici) o tom, jak se žije dnešním bílým farmářům v JAR. Na jejím youtube channel je několik ukázek a rozhovor s ní a Stefanem Molyneuxem o situaci bělochů v JAR. Velmi zajímavé.

Jinak nečekáte, že by nějací aktivisté bojující za práva menšin, bojovali za práva bělochů v JAR, že ne? Anebo třeba Soros, že by vyslal nějakou svou grupu věrných, aby zmapovala situaci a informovala o tom, co se tam skutečně děje.

6 1
možnosti
ED

Nezávidím svému kamarádovi z dětství, co žije na své vinici v JAR . Přečtěte si na mém blogu (moje jméno a příjmení bez tečky a seznam) blog: Místo báječné k narození - 191 Přišli dva rozklepaní hoši s pistolí! (A to bylo před několika lety!)

1 0
možnosti
OF

Násilí plodí násilí? Polický, i za apartheidu mělo černoši lepší zdravotní a bezplatnou péči nez lidé žijící v socialistickém Československu.

Blábol rokuRv

5 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky