Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Kde by jsme dneska byli, kdyby Hitler fašismus prohlásil za náboženství tak jako pedofilní sadistický prorok prohlásil islám za náboženství....EURv

0 0
možnosti
MK

R^ Současné evropské elity je potřeba vyměnit; ty nic nezmění. Jsme jak v hledišti na dostihové dráze: zvítězí islám dříve než k výměně dojde a nebo přece jen zvítězí zdravý rozum?

0 0
možnosti
Foto

Já bych řek, že je to zbabělost. Radikálové prostě vyhrožují smrtí a pokakánci se bojí a racionalizují svůj strach. Já myslím, že pravá definice islamofobie je strach z toho, že "kdybych řekl něco proti islámu (či kdybych řekl moc nahlas, že jsem opustil islám), mohlo by se mi něco stát". A proti tomuto strachu bychom měli bojovat, pokud nechceme aby bylo lidstvo pohlceno středověkým barbarstvím.

4 0
možnosti
LT

Je to paradox.

Korán na mnoha stranách říká, že židé a křesťané jsou lháři, že pozměnili slovo boží a jsou odpadlící od pravé víry a proto skončí v pekle. Nám ateistům se to může zdát směšné, ale jde přeci o o náš princip demokracie a svobody! A ten je paradoxní.

Na jedné straně bráníme svobodu slova a náboženské víry - tedy i obhajujeme a chráníme muslimy, aby mohli říkat a učit své děti, že "židé a křesťané jsou lháři, že..." Tedy vědomě bráníme a schvalujeme jejich netoleranci vůči jiné víře. Bráníme a schvalujeme právo muslimů vychovávat své děti v nenávist vůči jiným náboženstvím, protože si to zdůvodňujeme svou "svobou slova a vyznání". (NIKDO ještě nepodal trestní oznámení na trvalé šíření nenávisti zapříčiněnou nedotknutelnými nenávistnými pasážemi v Koránu.)

Takže připadá nám zcela správné, že kterýkoli muslim má právo říct: "Křesťané, kteří věří v ukřižování Ježíže jsou lháři! Křesťané jsou odpadlíci, protože pozměnili a zašantročili posvátná sdělení od Boha a proto jsou Bible i židovská Tóra neplatné!... atd."

Ale běda! pokud by něco podobného řekl o islámu! To by byl oheň na střeše! Znovu zdůrazňuju, že nám ateistům to může být celkem jedno, co si muslimové a křesťané vzájemně o sobně myslí a říkají. Ale měli bychom si ujasnit, kde jsou hranice svobody a tolerance.

Když někdo řekne, že "islámská ideologie v jedné své části šíří netoleranci a nenávist k jiným vírám a přesvědčení" tak bude osočen právě z té netolerance a nenávisti.

Když muslim bude říkat, že křesťané jsou lháři a podvodnící a odpadlíci co skončí v pekle, protože je to napsáno v nedotknutelné knize Korán, tak říkáme: "máš právo a naši ochranu šířit tuto netoleranci a nenávist" protože to je naplněním práva na svobodu přesvědčení.

Je to paradox. A my jsme buď hlupáci nebo pokrytci. A je úplně jedno jestli to vadí křesťanům nebo ne. Nezáleží na tom, co si myslí papež nebo Halík, protože jde o princip. A princip nesmý být paradoxní.

14 0
možnosti
ZH

Vám ateistům by to nemělo být jedno, protože židé a křesťané jsou lidé knihy, tedy alespoň lidmi třetí kategorie (po muslimských ženách). Ateisti jsou na tom daleko hůř, ti jsou ze strany islámu v mnohem větším ohrožení života, než lidé knihy.

2 0
možnosti
Foto

Tohle jsou chronické nemoci každého státu i těch demokratických. S tím nic nenaděláte.

V demokratických zemích je strach ze změny toho, jak se věci mají formou podstatné demografické obměny obyvatelstva zcela racionální obavou. Je to fakt, nemusí jít o xenofobii a rasismus. Ve skutečnosti jde o jedinou možnou alternativu, aniž by byl porušen jakýkoliv demokratický princip. Lpěním na demokracii zajišťujeme, že ke změně dříve nebo později dojde (kvůli demokracii bohužel pro všechny, ať ji chceme nebo ne) a budeme se možná muset přizpůsobit a vzdát se našich zvyků a způsobu života, pokud je nám drahý (v nejhorším případě na to někteří doplatí životem). Zásadním problémem je, že zdroj našich obav a strachu neumíme identifikovat. Mylně je přisuzujeme demografickým změnám - jiným kulturám, jiným náturám lidí nebo náboženstvím - způsobeným např. přistěhovalectvím a nevidíme, že díky našemu rádoby svobodnému systému ani jiná možnost neexistuje.

Až když od falešné svobody upustíme a přijmeme opravdovou svobodu jednotlivce za svou, tak máme naději se zbavit našich případných obav a strachu a žít si každý po svém jak dlouho budeme chtít.

1 1
možnosti
ZJ

Něco tak hloupého jsem již dlouho nečetl. Nebo je to myšleno jako parodie?

0 1
možnosti

J40a45k45u41b 61Š77o60l70c

9. 3. 2018 11:42

Za nárust extremismu je vždy zodpovědná neschopnost (neochota) politických elit řešit problémy. Za nástupem Hitlera stála hospodářská krize, strach z komunismu, špatná mírová smlouva. Pokud politické elity nebudou řešit dnešní problémy, volby vynesou nahoru ne lidi, kteří budou ochotni řešit problémy, ale lidi, kteří zneužijí situace a zvítězí silnější rétorikou, a pak to půjde šmahem. Bohužel.

6 0
možnosti
SM

Dobre vyargumentovane. Osobitne tá časť o predsudkoch. Práve to nám mainstream a slniečka otlkaju o hlavy. To však nie sú "predsudky", ale draho zaplatené skúsenosti. Karma.

20 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky