Diskuse

Jsem proti imigraci muslimů, prý je to nekřesťanské, takže na slovíčko

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Česko jako Blízký Východ? Zatím to spíš vypadá jako Divoký Západ v době kdy vrcholila Zlatá horečka-díky neschopným vládám bylo rozkradeno a rozprodáno kdeco

0 0
možnosti
RH

Zásadní otázkou pro křesťana by mělo být, co by udělal Ježíš. Je to sice těžký, ale je to většinou jednoznačný. Můžeme sice relativizovat a překrucovat, ale pak to vede k pokrytectví.

0 1
možnosti
RS

Co by udělal Ježíš? Skutečně? Nebylo by lepší to nechat na Něm?

1 0
možnosti
Foto

Včera jsem byl v Praze v Paralelní Polis na křtu knihy Anarchokapitalismus od autora Urzy. Na Urzu jsem si vzpomněl když jsem četl váš článek. Nedávno proběhlo médiemi, jak jakýsi Syřan se dvěma manželkami žije v Německu na sociálních dávkách. Urza k tomu řekl toto:

Syřan žije na dávkách v Německu, nepracuje, protože je analfabet (rodina jakbysmet), má šest dětí a tři manželky (jednu v Syrii); plánuje sem dostat svou poslední manželku, najít si další a mít ještě spoustu dětí. A všichni se z toho mohou zbláznit...

Jejich rozhořčení více méně chápu (i když bych řekl, že tu máme daleko palčivější problémy); není mi ale jasná jiná věc:

Když se s lidmi bavím o tom, že stát je zlo, protože od jedněch loupí a násilím jim bere jejich zdroje, zatímco z druhých dělá závislé na státu (a vytváří socialistické voliče), že je to úplně špatně a mělo by to celé fungovat na bázi dobrovolnosti, okamžitě se zhrozí, jsou šokováni a nadávají mi, že jsem bezcitný, protože co by si počali chudí (že stát nejvíce škodí právě těm chudým, to už je jiná pohádka).

Když se pak ale v praxi ten stát dělá přesně to, co údajně dělat má a co je prý jeho základní funkce, tak každý ječí, jaká je to hrůza. Přitom ale co? Ten chlápek je negramotný, na trhu práce těžko použitelný, má doma chudáky děti, které není schopen uživit; tak pro koho jiného už by měla být ta sociální podpora, když ne pro něj?

2 1
možnosti
KT

Co máte pořád s tím anarchokapitalismem?

1 1
možnosti
Foto

"Proč EU a OSN jen apeluje na Evropany?"

Je to prosté, až budou islámské země v EU, tak to na ně bude také platit.

Přece musíte vědět, že korán přikazuje bohatým muslimům, aby pomáhali těm chudým. Ale oni ti bohatí to nedělají. A víte proč? Protože jsou muslimy jen na oko.

0 3
možnosti
JM

Už vás delší dobu sleduju a nestačím se divit!

2 0
možnosti
PK
KT

Kde a jaká organizace pomáhá uprchlíkům?

Já to v žádných novinách nenašel, a četl jsem i sport.

6 2
možnosti
JM

Kdybych vás neznal z vašich blogů, řekl bych, že jste právě spadl z Měsíce.

5 4
možnosti
LJ

Několikrát jsem četl apel na křesťany aby se ujímali muslimů, že Ježíš byl taky uprchlíkem v Egyptě. Několikrát jsem odpověděl, že souhlasím, že těm, kterým jde o život, je třeba pomoci, a dodal jsem, že Josef, Marie a Ježíš, jakmile Herodes zemřel, se vrátili do své země.

11 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma za jasný a poctivý názor. :-)R^

8 1
možnosti
Foto

Vaše práva jak naložit se svým životem a majetkem vznikají hlasováním v parlamentu. V současné době skoro každý zákon vám ukrajuje vaši svobodu a nutí vás přispívat lidem, které nechcete mít za své sousedy. To je demokratický stát.

0 0
možnosti
RS

Ještě si dovolím poznámku, zkuste se zamyslet nad slovy Ježíše, bližší je košile, než kabát a souvislostmi.

4 0
možnosti
MM

To přísloví sedí, ale v Bibli jsem ho nečetl ;)

0 0
možnosti