Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Běžný ( ne každý) odpůrce referenda o setrvání v EU to vidí asi přibližně takto:

------

Hloupý volič, který dal svůj hlas pro vstup do EU , tak ten nám nevadil, neboť hlasoval náhodou zrovna správně. Ale to není pravidlem u těchto lidí, že ?

Hloupý volič který by nechtěl dát hlas pro setrvání v EU, tak ten by nám teda hodně vadil. To si přece nemůže nikdo dovolit, když nemá žádné fundované informace, požadovanou inteligenci, ani potřebné vyšší vzdělání a co já vím, co.

Ano, je to ten samý hloupý volič, který pravidelně vybírá ve volbách vládnoucí stranu a také prezidenta. To je příšerné !

Tím nám chytrým, chytřejším a nejchytřejším ovšem neustále působí nedozírná traumata. To je přece dlouhodobě neudržitelný stav v této nepochopitelné parlamentní demokracii. Je to dávný přežitek minulých dob západní demokracie a s tím se u nás musíme co nejdříve razantně vypořádat. Navrhujeme co nejdříve zrušit veškeré volby, aby hloupí voliči nemohli ovlivňovat život v zemi, ve které se narodili, ve které žijí, pracují, platí daně a vychovávají své potomky. To by tak ještě scházelo, aby ti jejich potomci v tom ještě pokračovali. Kam bychom se dostali s takovou.......... Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí R^. Ať žije nová demokracieR^

14 2
možnosti
VB

přesně tak, někteří lidé mají při pozorování svých spoluobčanů oprávněný strach, že by o nich mohli rozhodovat v závažných věcech, osobně se tomu ani moc nedivím, referenda rozhodně ne

1 0
možnosti
MM

Odpůrci referenda jistě velmi dobře vědí,

že naši spoluobčané před 15 lety rozhodli svými hlasy o vstupu ČR do EU. Bylo to přesně 77,33 % odevzdaných hlasů.

Odpůrci odmítají referendum dost často údajně kvůli nižší inteligenci národa. Z toho důvodu není zaručen ten správný výsledek jejich jednoduchého rozhodování bez důkladné úvahy všech aspektů PRO a PROTI. Prostě jednoduchý méně inteligentní občan nemůže rozhodovat o důležitých otázkách celé země. To je obvyklý názor odpůrců referenda, ne však jediný.

Otevírá se tím ale obrácená dost důležitá otázka z doby minulé. Zda jsme do EU vstoupili také proto, že národ je skutečně většinově hloupý, když více než 3/4 hlasů bylo PRO ( ironie - poznámka pro nechápavé).

Odpůrci referenda se často vyjadřují, že inteligenčně nevhodní spoluobčané již nesmí dostat možnost demokratického všelidového hlasování, jako například bylo referendum o vstupu do EU. Jim prostě moc záleží na tom, aby se už nikdy nic podobného nemohlo stát ;-D( ironie ? možná...).

14 2
možnosti
Foto

Všeobecném referendum jde o to, kolik občanů se podaří ovlivnit, aby hlasovali proto, co se chce aby bylo odsouhlaseno. Nedělám si žádné iluze o našich občanech, kteří jsou schopni dvakrát zvolit Babiše a Zemana.

4 4
možnosti
Foto

Je třeba si uvědomit, že demokracie se s totalitou nevylučuje. To znamená, že demokracie není synonymem dobra, morálky a ctnosti, ale spíše jejich opakem.

1 2
možnosti

Demokracie končí tam,

kde se používá cenzura, kde se potlačuje svoboda slova a kde se protlačuje názor, který určuje samozvaná vládnoucí politická elita. To je totiž charakterizujícím znakem totalitní společnosti i totalitních tendencí.

7 5
možnosti
RC

a u nas nejsou volby?

2 2
možnosti
JZ

Anebo to je tak, že volič je chytrý pouze tehdy, pokud volí, jak si politik přeje?

Zdroj: https://martinkavka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=649018

Tak si položme otázku, kteří politici si přáli, aby se v referendu hlasovalo o vstupu do EU. Ústavní zákon schválil parlament 14.11.2002.

Např. ve sněmovně měla 70 mandátů ČSSD (předseda strany Vladimír Špidla), 58 ODS (předseda strany Václav Klaus), 41 KSČM (Miroslav Grebeníček), 23 KDU-ČSL (Cyril Svoboda) a 8 US-DEU (Ivan Pilip).

1 1
možnosti
RC

Dusledek czexitu:

- fronty na hranicich

- znevyhodneni naseho exportu (se vsemi dusledky pro domaci vyrobu a zamestnanost)

- nutnost pracovniho povoleni, pokud nekdo bude chtit pracovat v EU

- nase budouci neschopnost si neco vynutit na nadnarodnich firmach

10 9
možnosti
RC

Taticku, co z toho neni pravda?

3 3
možnosti
Foto

Tak jako se vychází z fikce, že občani znají všechny zákony (neznalost zákona neomlouvá), tak je nutné vycházet z fikce, že všichni občané jsou stejně kvalifikovaní volit.

A vzhledem k tomu, jaké maléry může přinášet neznalost v právu, tak musíme se smířit s tím, jaké maléry může přinést neznalost v rozhodování v referendu.

3 1
možnosti
RC

Neznalost v pravu vede jen k lokalnim problemum, neznalost v referendu (a priznejme si i manipulace) muze vest ke ceske globalni katastrofe.

3 4
možnosti
RC

Snuska polopravd slozenych tak, aby to vypadalo zajimave.

Povsimnete si, ze z EU vystupuje Spojene Kralovstvi, nikoliv pouze Britanie. Povsimnete si, ze referendum vyslo tesne a je znamo, ze pro vystoupeni byly pouzivany lzive argumenty. Povsimnete si, ze 2 casti zeme vystoupeni chtely, dve casti zeme nikoliv. Samo o sobe to muze vest k rozpadu zeme (napriklad kvuli opakovanemu referendu ve Skotsku).

Referendum o vstupu do EU byla pouze hra zalozena na tom, ze bylo zrejme, ze se to schvali.

Povsimnete si, ze rada lidi ani netusi, co vlastne odsouhlasili (napriklad prijeti EURa).

5 8
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že se to mohli dozvědět, tak je nutné vycházet z fikce, že to věděli.

1 2
možnosti
TB
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky