Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Představa, že po 15ti letech je snadné vystoupit a nic se nestane je primitivní.

Veškeré vazby ekonomické, podnikatelské by byly narušeny, nebo ukončeny. Už i Británie s tím má potíže a to má daleko silnější ekonomiku.

Tvrdit, že se nic záporného nestane může jen Okamura a jeho soukmenovci, ti mají spočítano, že se lze v globální ekonomice vrátit o 15 let zpátky.

15 9
možnosti
Foto

Podržte se stolu, pane Mudro. Ale já s Vámi souhlasím.

0 0
možnosti
MK

Byl tu Polický. Bože, chtěl jsem ho pozvat na kuřecím s lanyzi. On však dal jen mínusy a utekl. Co teď s těmi treskami a telecim?

8 2
možnosti
Foto

Statečně ominusoval. Přece nebude zbaběle diskutovat. ;-)

3 1
možnosti
MS

Zrovna jsem psal příspěvek v jiné podobné diskusi, tak si ho tady dovolím otapetovat:

Referendum o vstupu do EU nepřinášelo pro náš stát žádná velká rizika. Maximálně se mohlo stát, že by lid rozhodl proti vstupu a setrvali bychom ve stejné situaci, jako před referendem. Naproti tomu úspěšné referendum o vystoupení z EU může znamenat výrazně negativní ekonomický dopad, který si běžný občan, mající v hlavě jen uprchlíky a imigranty, nedokáže spočítat ani představit. Proto referendum podporují jen političtí dobrodruzi Okamurova formátu, ale kdo uvažuje trochu realisticky a ekonomicky (třeba i současný premiér Babiš), tak je proti.

15 6
možnosti
RC

zvlaste je hloupe, ze ti dobrodruzi reknou jen A, ale jiz nereknou B - co bude potom.

6 1
možnosti
Foto

V referendu jsme odhlasovali přijetí Eura. Nesplnili jsme. Trvám na splnění podmínek referenda. Teprve po jejich splnění lze uvažovat o referendu novém. Nebude-li to tak, tak navrhuji případný czexit právně zpochybnit, prostě neplnit, stejně jako není plněni referenda o vstupu do EU. Nerozumíte tomu? A o tom to právě bude.

4 4
možnosti
MK

Promiň Tomáši, mám tě rád, ale ne. Lidé neschválili euro, šli do jiné Evropy. Ta dnes neni.

10 3
možnosti
MM

Diskutujeme o vstupu do EU na základě referenda, které v ČR proběhlo před 15 lety.

A teď po dlouhé době ještě řešíme, že pokračování tohoto referenda ohledně setrvání v EU již není vítané. Někteří demokraté by tak trochu nedemokraticky upřeli toto právo našim současným občanům.

Že by se báli nové generace mladých, která za těch 15 let od minulého referenda v hojném počtu povyrostla a teda jako dospělí již mohou ovlivnit výsledek hlasování ?;-D

Protože, pokud je EU stejně tak dobrá, jako byla před 15 lety, tak všichni starší občané budou určitě hlasovat pro setrvání.;-D Takže ze starších voličů přece nemohou mít strach. Ti už jednou hlasovali správně a nemají jediný důvod hlasovat jinak, než pro setrvání !

Nebo je to všechno úplně jinak ?

36 2
možnosti
RC

to uz je dnes druhy blog, kde tapetujete stale stejnou "myslenku"

1 2
možnosti
Foto

Referendum o vstupu do EU byla jen zbytečná formalita, protoře bylo jasné jak dopadne. To si někdo chtěl jen odškrtnout čárku. Máme zastupitelskou demokracii a tak by se i mělo nadále rozhodovat.

5 5
možnosti
RC

ano, proto jsem nize psal, ze referendum bylo divadlo. Dodavam, ze zbytecne drahe.

2 2
možnosti
VB

demokracie není, že vláda dělá, co lidé chtějí, to není demokracie, ale blázinec, který je odsouzen k zániku, tohle zkoušeli třeba ve Venezuele a všichni viděli, jak to dopadlo, fungující demokracie je taková, že si lidi zvolí svoje zástupce a ti potom vládnou svázaní Ústavou, moci se vzájemně vyvažují, pak se nemůže stát, že nějaký pitomec vymyslí nějakou kravinu, zblbne lidi a ti v referendu schválí nějakou blbinu, to by jistě dlouho nefungovalo, to by lidi nemohli být tak hloupí a zmanipulovatelní jako jsou

3 1
možnosti
Foto

Pokud máme zastupitelskou demokracii, tak je nesmysl to kombinovat s referendem. Jen tak mimochodem, pane Kavko, jak myslíte, že by dopadlo referendum o tom, zda má být navrácený církevní majetek zdaněn osmdesáti procenty?

4 7
možnosti
LH

Marie Jandová

Jakou zastupitelskou demokracii myslíte?Tu, že jakmile někoho zvolíme poslancem on pak hlasuje pro něco s čím my, jako občané nesouhlasíme nebo, že ten poslanec po roce či dvou přestoupí do jiné strany nebo založí jinou stranu?Takovýchto příkladů od r.1990 je bezpočet.

Proč nemůžeme tohoto poslance odvolat, když jsme ho zvolili za to, že bude hájit naše zájmy a on pak hájí zájmy protistrany?

Tak toto NENÍ zastupitelská demokracie.

9 1
možnosti
Foto

Dobrý den Martine,ode mne karma....jsem rád že pořád píšete blog.Jeden z mála co se dá číst a zůstal na tomhle serveru.Díkes a do budoucna ať se vám daří.Pište dál,vaše články jsou pro mne důkazem,že to všechno ještě někdo vidí podobně a je schopen nazývat věci pravým jménem.

12 2
možnosti
LH

Ono to s tím vstupem do EU je jako s manželstvím.Když je člověk zamilovaný, tak taky souhlasí s manželstvím, ale až pomine zamilovanost, tak zjistí, že to bylo špatně a žádá o rozvod.

A s EU je to stejné.Politici nám vtloukali do hlavy jak je to výhodné (masírování medii), ale najednou zjišťujeme, že EU nám poroučí více než RVHP.To nám akorát určovalo jaké máme vyrábět osobní a nákladní automobily či lokomotivy.Ale DO DOMÁCNOSTÍ NÁM NELEZLO.EU nám leze do do domácností a vytahuje nám peníze z kapes.Ono v jejich zemích si to mohou dovolit, protože ti lidi na to MAJÍ.U nás, kdy 2/3 domácností nedosáhne na průměrnou mzdu, tak na to lidi nemají.

A v tom je ten rozdíl, proč my NECHCEME EU.

A proč nám všichni říkají, že bychom tratili?Tratili by jen ti co rozkrádají (pardon..přerozdělují) dotace do svých kapes a to oni nemohou potřebavat.Proč se u nás staví rozhledny odkud není nic vidět, aquaparky kde není voda, golfová hřiště pro snoby, kde si člověk, který manuálně pracuje ani nezahraje?No protože to jde z dotací a ty lze zmanipulovat.

31 6
možnosti
VE

S těmi dotacemi je to tak, že to zaplatíme nejdřív celé a potom se EU teprve rozhoduje jestli nám zaplatí půlku. Většinou (pokud jsem správně četl) usoudí že proces byl netransparentní tak nám ani tu půlku neproplatí. Takže díky eurodotacím ty nesmysly platí z většiny náš daňový poplatník

6 1
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky