Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Kdybychom tehdy zůstali mimo, bylo by nám teď hodně ouvej, nikdo by nás k ničemu nepotřeboval. A pokud bychom náhodou někdy opravdu vystoupili, líbilo by se mi na Slovensku, v Chorvatsku nebo ve Slovinsku.

2 2
možnosti
MB

To je takové prapodivné nesebevědomé vidění světa. Děláte jakoby EU s nikým mimo neobchodovala. EU také potřebuje trhy. Vždycky je to o podmínkách.

Je v pořádku, že jsme harmonizovali obchodní a právní prostředí... to je ta největší výhoda .. To se vyrovná členství.

To ostatní.. to sociální inženýrství, je spíše přítěží a rizikem... A je nesmysl zaklínat se tím, že nemůžeme jinak ..ani kdyby ty sociální a socialistické experimenty a projekty nabraly směr do pekel ..

Opravdu si myslíte, že nemá existovat alespoň nějaká teoretická stopka?

2 0
možnosti
FS

Pane autore, jste prototypem jednoduššího posuzovatele situace!! Tenkrát při vstupu jsme byli v určité ekonomické a sociální a politické situaci - dnes jsme spolu s celým světem úplně, ale úplně jinde. Kdybychom vystupovali po roce, tak by nás to nemuselo vůbec bolet - ale dnes po tolika létech jsme s EU tak svázání (zejména ekonomicky), že by nám v prvních létech výrazně klesla životní úroveň. A zejména těm nejchudším a středním vrstvám.....

8 5
možnosti
KS

Sice bychom chcípli, ale na vlastní hroudě. A ještě bychom práskli dveřmi tak hlasitě, že by o tom psal dvě hodiny celý svět. Tak nějak k tomu mnozí přistupují.

7 2
možnosti
JZ

Kdyby nedej bože k odchodu došlo, budou jeho příznivci brečet jako první. Že se rozhodli špatně ovšem neuznají, najdou si jiného viníka, jako vždycky.

Klidně si ten příspěvek někdo uložte a libovolný rok po odchodu z EU mi ho připomeňte. Rád bych se pletl, ale moc šancí tomu nedávám.

A ano, pokud někdo již v minulém referendu neviděl, jak se EU mimo jiné chová (dělala to vždycky), je a vždycky byl "blbec" nedospělý, který už tehdy jednal bez toho, aby si sehnal dostatek informací - o tom, jestli bylo lepší vejít do EU nebo si s ní budovat vztah zvenčí se diskutovat dá, o tom, jesli je lepší v ní zůstat nebo odcházet ne, odejít by bolelo mnohem víc, než imaginární nereálné hrozby nahoněné reportážemi TV Nova se sugestivním hudebním podkresem.

4 2
možnosti
MB

M55a39r28e68k 15B44o74t80á91n

12. 2. 2018 21:27

Kdyby byli lidé všichni na úrovni a opravdu se o věci zajímali, referenda by opravdu fungovala. V tom souhlasím. Bohužel realita je naprosto někde jinde. Přečíst si někde domněnku, nebo poslechnout drb nebo úvahu se nedá brát jako podložená zpráva. Částečně si novináři a čtenáři zpráv za to můžou sami. Setřel se rozdíl mezi bulvárem a zpravodajstvím. Proč je nejprodávanějším plátkem bulvární tisk? Něco k zamyšlení!!

6 1
možnosti
VN

Je to o zodpovědnosti. Pokud většina lidí bude cítit zodpovědnost za sebe , za svoji rodinu a za svoji zemi....poté bych se referend nebál. Realita v české zemi je však opačná.

2 2
možnosti
PK

Jednoduchá vysvětlení často působí lákavě a poté je pozdě na návrat.

Proč jinak by v naší mateřštině existovalo slovo kdyby?

Neznám moc lidí, kteří ho používají poté, co se jim daří. Ale mnoho těch, kteří jej používají po nějakém špatném rozhodnutí. Kdybych já tenkrát ...

1 0
možnosti
Foto

EU je v podstate nicemny spolek nikym nevolenych byrokratu, ktere nejvice trapi zakriveni okurek, nebo pomazankove maslo, ale o podstatne veci jako je treba ochrana vnejsich hranic se nezajimaji.

Originalni napad byl dobry...dobrovolna vzajemna spoluprace clenskych zemi, ktera ale prerostla do diktatu Bruselu, proti kteremu se i byvala RVHP jevi coby benevolentni spolek nezistne pomoci.

Ja osobne doufam ze se tento byrokraticky moloch polozi a rozpadne sam, protoze v pripade czexitu by z CR chteli udelat exemplarni priklad a schvalne by skodili...na Velkou Britanii si moc nedovoli, protoze je velika a silna, ale obavam se ze CR by asi nedopadla nejlepe.

Pro czexzit bych hlasoval stejne, ale zaroven si uvedomuju ze malost a mstivost bruselskych uredniku a nekterych clenskych zemi by znamenala mnoho problemu...ja si ten opasek utahnout dokazu...

Byli jsme pred EU a budeme i po ni protoze nic netrva vecne, ale nevim jak je na tom zbytek naroda.

22 11
možnosti
JK

Máte to dost pomotany. EU rozhodně není o byrokratech. Ne, že by tam nebyli, ale myšlenka je snad někde úplně jinde. Nevylevejte vaničku s dítětem. Ostatně ukažte na jednu zemi v historii, která rozdělením posilila.

3 7
možnosti
JK

Referendum o složitých otázkách je o tom, kdo dokáže lidi zmanipulovat víc. Nejde o vyjádření vůle lidu. To naopak dává dobrý smysl u lokálních otázek typu co postavit za obecní peníze apod. Od složitých problémů máme celý aparát reprezentantů.

8 0
možnosti
MV

Máme zastupitelskou demokracii. Referendum je jiný systém. Zastupitelská demokracie má výhodu i nevýhodu, že rozhodují profesionálové, kteří se těm tématům věnují. Referendum v tak zásadních otázkách, jako je vystoupení z EU, je riskantní, protože lidé se nerozhodují na základě analýz a informací, ale čistě pocitově. A to není dobrý způsob volby v zásadních otázkách. V zásadních otázkách je dobrá zdrženlivost. Kdyby nálada společnosti byla jednoznačná pro vystoupení, došlo by k němu. Ale ona je spíš nálada taková rozdělená, jako v prezidentské volbě. A vystoupení je příliš radikální a riskantní krok. Zůstat je konzervativní, když už nic jiného. Ale těch rozumných dobrých důvodů je mnohem více. Ve skutečnosti není žádný rozumný důvod vystupovat. My nejsme Británie. A i tam je kontroverzní rozhodnutí.

11 3
možnosti
AK

Dělá to na mne ten dojem, že všichni odpůrci referenda o členství v EU vycházejí z toho, že výsledkem by bylo vystoupit.

Zajímalo by mne proč.

To je opravdu většina voličů slepá a nevidí jak atraktivní setrvání v EU je?

Nebo je to naopak a odpůrci referenda ví, že většina voličů se nemýlí když v setrvání nic atraktivního nevidí?

24 1
možnosti
RS

R83u98d68a 45S76l48a59v83í53k

12. 2. 2018 19:28

Že by zatím zveřejněné průzkumy??

2 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky