Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Referendum před 15 lety bylo velmi úspěšné a jednoznačně potvrdilo zájem našich občanů stát se řádnými členy Evropské unie. Celých 77,33 % hlasovalo pro vstup do EU. Byly to více než 3/4 odevzdaných hlasů.

Svobodné a nikým nenařízené přistoupení k EU nám zaručovalo stát se rovnocenným partnerem ostatních členských zemí a současně zůstat suverénním svrchovaným státem. Lidé se na to fakt těšili a hromadně slavili ( samozřejmě ne všichni) návrat do staré dobré západní Evropy, kam jsme kdysi dávno patřili a chceme tam patřit znovu. Uvítání bylo velkolepé.

Milí spoluobčané ,

proč si nechcete nechat v pokračovacím referendu jasně a demokraticky ověřit a potvrdit, že ta naše současná EU je i po 15 letech pro nás stále moc důležitá a větší půlka našich občanů je v ní ( s výhradami) spokojena ? I kdyby náhodou v té nejčernější situaci celá jedna čtvrtina z původních 3/4 přešla do opačného tábora na stranu odpůrců unie, tak pořád ještě zbude krásných 52,33 % úspěšných hlasů pro setrvání v EU.

Nadpoloviční většina !

To bude přece krásné ujištění, že prokazatelně větší část národa chce v EU nadále zůstat. Už nebude potřeba neustálého dohadování a urážení se navzájem. Budeme mít všichni konečně důkaz, že chceme zůstat a chceme pokračovat. Konečně budou vyřešeny všechny zdlouhavé diskuse o případném odchodu.

Tak proč se tomu tak moc bráníte, když předem jasně víte, že to všechno dobře dopadne ?

---

Přiznejte se, že vy máte trochu strach ?

Nemáte ? Tím líp a těšíme se na to pokračovací referendum R^

7 1
možnosti
Foto

I kdyby lidé byli hloupí, tak mají právo rozhodnout o svém osudu. Pokud ne, nelze mluvit o demokracii, ale o totalitní společnosti.

Mě na těchhle debatách vždycky nejvíc pobaví názor, že v parlamentu přece rozhodují ti inteligentnější a znalejší. A vždycky si přitom vzpomenu na vyjádření Bělobrádka, že mnohdy netuší o čem vůbec hlasuje a že to po něm přece ani nikdo nemůže chtít, aby se, coby představitel státu, důkladně seznámil s tím, o čem rozhoduje. A to bych skoro řek, že Bělobrádek ještě patří k těm "chytřejším". ;-)

13 1
možnosti
MS

Jediným státem na světě, který umožňuje referendum takřka na všechna témata, je Švýcarsko. Čili jde spíše o výjimku, která potvrzuje pravidlo. Dokonce i tak zaběhnutá demokracie, jako jsou USA, nemá institut referenda na federální úrovni. Chcete je snad proto přiřadit k totalitním společnostem ? :-P

2 0
možnosti
AB

A22d33a88m 30B44í97l17e69k

13. 2. 2018 7:33

to dilema je opravdu těžké. Ale potřeboval bych slyšet od těch, kteří jsou jednoznačně pro to, abychom zůstali v EU (argument plného břicha). Jak chcete zařídit nálsedující věci:

- aby EU opět plnila svou základní funkci, tedy volný pohy osob, zboží, služeb a kapitálu

- aby fungovaly vnější hranice eu

- aby ten moloch nevedli nikým nevolení superbyrokraté s komunistickým či socialistickým viděním světa

- aby nás v klidu ve všem nepřehlasovaly velké země

- aby skončil experiment s neomarxistickou agendou tlačenou na všech úrovních

- aby se propustila většina z 11 000 byrokratů a řešily se pouze věci příslušející k bodu 1

- aby byl zrušen systém korumpujících a vydíratelných dotací

atd atd

ale chtěl bych odpovědi realistické, ne takové, že je možná nějaká změna zevnitř apod...

3 1
možnosti
JD

J50a18n 80D49u18b71e81n

13. 2. 2018 8:08

prominte, pred cim z toho, co jste napsal, nas "ochrani" vystoupeni z EU?

ale prvni bod se vam zrejme splni - EU bude mit volny pohyb osob, zbozi, sluzeb a kapitalu, ale my ne...

1 1
možnosti
Foto

A co kdyby Chodové vyhlásili referendum o setrvání ČR ? A co Valaši? A co kdyby se pro vystoupení rozhodli Slezané? Nebo Moravané ? Z té blbé České republiky, z toho operetního státečku sloucího přebujelou korupcí, podivně neprůhledným soudnictvím a hulvátstvím politiků. Kde anonymní byrokrati vydávají imbecilní rozhodnutí o povinné docházce do mateřských škol nebo o zákazu nakupování v některých obchodech o svátcích. Kde služby mobilních operátorů nebo státem budované dálnice jsou o 100% a více dražší, než v okolních státech. Koneckonců ještě před 99 lety patřili pod Vídeň a nežilo se jim špatně. Rozum a mravnost Čechů vyzývajících k opuštění EU je na podobné výši, jako rozum a mravnost jejich předchůdců, vyzývajících před 70 lety k odmítnutí Marshallova plánu a přimknutí k "zemi, kde zítra již znamená včera."

6 2
možnosti
TB

Asi jste špatně pochopil ten článek ;-) Pan Kavka nehoruje pro opuštění EU, ale pro to, aby lidem nebyla upírána volba o těchto věcech rozhodovat ;-)

3 0
možnosti
SN

:-).......Napsal jste to perfektně! Už jsem to psal jednou.....kdyby se ve svém tlaku na EU spojily země V 4, ev. přibraly Rakousko, tak by bylo těm řiditelům EU ouvej! To by je vystrašilo! Jednotlivá země nemá šanci a doplatila by na to.

Existovalo EHS, fungovalo to. Jen to vylepšit a život jde v poklidu dál ! R^R^R^

2 1
možnosti
Foto

Tak, jako by se neměli vytrhávat věty z kontextu, nelze ani vytrhávat události z kontextu doby; zjednodušeně řečeno, v době vzedmutí nenávistné vlny proti imigraci, v době, kdy je propagandou podsouváno že za imigraci může EU (což není pravda), zkrat(kovitě) uvažující lidé, budou logicky chtít vystoupení z EU - jednoduchá rovnice, kterou se snaží využít ti kteří na tom mají nějaký zájem - KSČM, SPD a další extrémisté, a ohrožují tím samotnou svobodu, demokracii a především ekonomickou prosperitu. "A vo tom to je" ... t.j. celé. Reaguji jen na název, článek jsem raději ani nečetl.

5 5
možnosti
TK

Demokracie je jen taková hra,aby lidé neměli pocit, že stojí úplně mimo. "Elity" ale určují meze, kde se ta volba smí pohybovat. Je to asi jako když se doma dětí zeptáte, kam by chtěly na dovolenou, přitom ke správné odpovědi je předem nasměrujete, případně jim dáte vybrat jen z možností, které vy předem vyberete. Oni mají pocit, že i na nich záleží a vy stejně dosáhnete svého. Sem tam se to nepovede, tak se musí volby opakovat, nebo zasadit do reálného rámce.

Upřímně, v "kompetenci" voličů příliš věřit nelze, takže opravdu je na výběr, mezi touto hrou a nějakou formou totality. Čím jsem starší a vidím, jak snadno jsou lidé manipulovatelní, tím spíše bych byl pro nějakou tu diktaruru. Problém je pouze jak zajistit, aby její cíle se aspoň z nějaké části kryly se zájmy občanů. Současný stav v EU je totiž takový, že zájmy vládnoucích elit se zjevně zájmům občanů vzdalují. :-/

11 1
možnosti

Jste pro mě velké zklamání autore...Rv

3 9
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky