Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autore, sice jste nepochybně potěšen vysokou karmou, ale zkuste se zamyslet nad tím, že pokud by referendum skončilo 51:49, což je u nás vysoce pravděpodobný výsledek, tak na základě výhry o zlomek voličů učiníte dalekosáhlé rozhodnutí. Fakt je to rozumné? A vůbec neřeším informovanost voličů, řeším jen to, že maličko větší půlka voličů té trochu menší půlce předepisuje, co se bude dít.

1 7
možnosti
PS

P63e73t62r 45S33k89á34c37e36l

13. 2. 2018 23:17

V závěru článku autor věcně poukazuje na fakt, že o vstupu bylo nutné konat referendum a vystoupení z EU nikoliv. Tohle je v demokracii obvyklé, logické řešení? Zásady demokracie platí nebo by měly platit vždy, ať se to mocným líbí či nikoliv. Vámi uvedený příklad je ještě v normě demokracie.Ale jak je to s volbou našeho prezidenta? To nikomu nevadí? Přeci 3 mil. voličů (menšina) v kole prvním rozhodlo, že si 5 milionů (většina) musí v kole druhém vybrat ze dvou, které vůbec nevolili. A podle toho to vše vypadá, zdravého rozumu je nám třeba...

7 1
možnosti
MM

Nechci zde psát o jakémkoliv referendu na cokoliv. To není tématem tohoto blogu.

--- Zde diskutujeme o dvou referendech ohledně vstupu a setrvání v EU ----

Lidem nesmí nikdo odebrat možnost pokračovacího referenda o setrvání v EU,

když jeho 1. část : "referendum o vstupu do EU" v této zemi normálně proběhla.

Pokud by o tom tenkrát před 15 lety rozhodl parlament a vláda,

tak nebudu teď v roce 2018 ( krásné datum V) psát nic o pokračovacím referendu, když by žádné vstupní v minulosti nebylo.

Ale to vstupní referendum zde bylo.

Celkem 77,33 % , to je více než 3/4 odevzdaných hlasů rozhodlo o vstupu do EU.

Kdo ze současných "nadlidí" si zde vyhrazuje právo nedopustit již žádné demokratické všelidové hlasování o spokojenosti občanů a setrvání v této Evropské unii ? To má být už jako navěky ? Bez možnosti se svobodně vyjádřit a bez možnosti svobodně odejít ?

Do kdy je pro Vás navěky ? Do rozpadu EU ?;-D

9 0
možnosti
MK

Pokud někdo vyvolá referendum o setrvání v EU, tak musí taky přijít s přijatelnou alternativou co potom, když se většina vysloví pro vystoupení. Bude to samostatnost ? Bude to příklon na východ ? Není ona náhodou ta EU nejmenší zlo ? ..... To jsou všechno otázky, které naprostá většina lidí (včetně mě) neumí zodpověd, proto si myslím, že referendum není dobrý nápad. A není v tom nic nadlidského ani povýšeneckého.

0 0
možnosti
VB

Podívejte se, jako jediný z nekomunistické opozice jsem vedl s kolegy kampaň proti vstupu do Unie. Referendum jsem napadl u ÚS i ve Štrasburku. Teď jsem pro členství v Unii. To na úvod.

Návrh referenda je demagogický. Kdo oponuje, jakoby upíral možnost občanům rozhodnout. Ne tak to není. V parlamentu se může vést diskuse, nikoliv s tribunou fanoušků, se kterými chcete debatovat, že jiný klub je lepší.

Kromě toho, není možný kompromis a demokracie je o ochraně prám menšiny, aby se mohli stát jednou většinou. Referendum je navždy.

4 3
možnosti
PS

P41e33t36r 23S85k58á65c75e73l

13. 2. 2018 23:25

Vyvedu Vás z omylu, nebyl jste jediný, kdo v roce 2003 vedl kampaň proti referendu o vstupu. Strana venkova pana Ing. Veleby (nyní senátor) vylepovala letáčky "NE" - ještě nejsme připraveni. A pan Veleba tehdy dobře věděl, proč nás přijížděli "ceniči" zubů přesvědčovat pro "ANO". Slibovali, že budou s EU do úst padat pečení holubi. Nyní jste pro členství? Skutky přesvědčují a ty Vás přesvědčili, jak fajn je v EU? Její gen. sekretariát čítá 4 000 pracovníků, byrokratů. A bude se rozrůstat, protože jejich potomci nepůjdou se učit klempířem či pokrývačem, že? Takže pro ně se musí vytvořit nová místa, jak prosté a snadné. Protože do talíře jim nikdo nevidí, vlastně tam jde o vládnutí oligarchů, což s demokracií nemá nic společného. Zdravého rozumu je nám třeba.

4 0
možnosti
FS

Prosím každého diskutujícího, který zastává názor pro vystoupení z EU, aby ihned několika větami doplnil, jak by se řešila nastalá ekonomická situace a pokles životní úrovně. Jinak je jeho příspěvek bezcenný!!

8 4
možnosti
JD

J46a62n 23D30u68b45e38n

13. 2. 2018 10:27

jo, Frantisku, to by jste chtel prilis moc, nanejvys schytate nekolik minusu za drzost zadat nejake argumenty

na zacatku budou jenom emoce a vira, ze nam se prece nemuze nic stat :-)

3 0
možnosti
JS

J87a24n 98S24o52u84č18e23k

13. 2. 2018 9:48

Dobře napsáno. A v případě, že se EU v hodně brzké době nevzpamatuje a neupustí od centralizování moci do rukou bruselským úředníkům, by referendum o vystoupení vyhlášeno být mělo. Jinak se strašně lehce může stát to, že se najednou dostaneme do fáze, kdy už si nebudeme moci rozhodnout vůbec nic. A protektorát jsme si již zažili, že?

7 2
možnosti
FS

Velmi naivní! Vy jste srozumněn s poklesem životní úrovně, zvláště těch slabších spoluobčanů, nejméně o jednu třetinu? Kam chcete vyvážet při zavedení cel, při zastavení volného pohybu osob, při odchodu některých investorů a zejména při vracení mnoha miliard dotací, atd. atd. atd???. Anebo vás zachrání Rusko, které vůbec neplní sliby pro lidi na obsazeném Krymu a Dombasu, a to jsou pokrevní Rusové?

2 7
možnosti
JC

Čím více stran nebude referendum chtít a čím déle se o tom bude psát, tím bude pro zadavatele riskantnější, protože tím více lidí bude chtít vystoupit. To referendum by mělo proběhnout teď, kdy většina je pro setrvání. Jako v Katalánsku. Kdyby se nesnažili to referendum zatrhnout, možná by Kalatánci volili pro setrvání, ale takhle?

2 0
možnosti
JD

J38a75n 30D78u63b29e24n

13. 2. 2018 10:04

referendum tohohle typu je jenom o emocich, o nicem jinem - a ty muzete rozpoutat jednim clankem v dennim tisku, jednim vystoupenim politika i den pred referendem - a zle emoce se vyrabi lepe nezli dobre

opru se o titulek tohohle blogu, ano na vstup do EU byl kazdy "blbec" dobry, protoze sic emotivne, podporil rozumne reseni

na referendum o EU je "blbec" nedospely, protoze svou hlouposti ovlivni osud zeme na leta

"demokraticky" Vitezny unor se zvrhl pekny "pruser" - to nas uci dejiny

3 2
možnosti
JS

Nějak jsem z toho všeho trochu zmatený, při každých volbách je část obyvatel označena za méně inteligentní protože nehlasuje podle představ těch " chytřejších "

no a pokud jde o referendum o czexitu jsme znovu označování za " nedospělé blbce"

takže se táži kdo jsou ti kteří jsou postaveni na roveň Bohu , mají patent na rozum zejména když odhlédnu do dob minulých kdy nás ti moudří neustále svou inteligencí přiváděli na pokraj krachu protože pro ně byl nejdůležitější osobní prospěch jak nás neustále o tom přesvědčují a nyní znovu prohlašují že jsme nedospěli k tomu abychom mohli rozhodovat o své budoucnosti takže asi bude platit že si zasloužíme to co tady máme od hlavy až po paty.

13 0
možnosti
MD

Nase zeme pod dohledem hypotek moudrych stale nejak neprospiva.

1 1
možnosti
DB

Vůbec nejde o to co si politik přeje. Správný politik totiž si přeje jen to, co poslouží jeho lidem. Jenže ANTI-EU-propaganda je u nás tak obrovská, že lid již neví jak se věci mají a je zmaten. ̈

Jen málokdo si uvědomí českou malost a tedy obrovskou nutnost se schovat pod křídla něčeho většího. Kdysi jsme byli pod křídly SSSR, to sice bylo dobré vojensky ale mizerné ekonomicky, dnes jsme pod křídly NATO a tedy USA..ani USA to nedělá zadarmo. Ani SSSR nás nevzalo pod křídla zadarmo.

Ale mohli bychom se zbavit těchto křídel, kdybychom silně působili na vznik SSE SPOJENÝCH STÁTŮ EVROPSKÝCH, které by pak měly svou vlastní velikou armádu, BYLI BYCHOM CHRÁNĚNI A KLIDNĚ BY POLOVINA GENERÁLŮ mohla být českých...pokud budeme mít tolik takových odborníků........

SSE je skutečně jediná cesta pro nás a pro VŠECHNY EVROPANY......

2 5
možnosti
OM

a kde že je ta antieu propaganda ? v TV nebo novinách ? já teda osobně vidím jen masáž na podporu EU. Pokud tedy nemyslíte propagandou proti EU různá vyjádření čelních EU politiků jak s námi zatočí pokud ČR nepojede podle jejich not. Taky beru myšlenku SSE jako dobrou, jenže v podání stávajících politiků jako utopistickou

9 0
možnosti
MD

Nazev clanku by uplne stacil. Je to sestkrat destilovana .. skutecnost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky