Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

Autor má svoji pravdu. Jestli je chybná,to si musí ujasnit sám. Papež František je již mnohem dál. Ví, že názory, které presentuje i autor jsou již hloupé a nic neřeší. Katolická církev vidí bezvýchodnost starých dogmat,které žádný Bůh nestanovil. Dogmata vytvářejí výhradně lidé,kteří chtějí vládnout.Časem to lidstvo pochopí.

0 0
možnosti
MK

Pane Dvořáku, tím největším dogmatem je Korán a další texty a ty jsou neměnné! Ani v čase budoucím, jak přisuzujete papeži předvídavost, se nic na jejich učení nezmění, což dokazuje také 1400 let zpět.

My a naše děti a naši vnuci žijí teď a tady a nebudeme čekat s rukama v klíně na nejprve islámskou "domestikaci" a pak.... kdo ví, co bude pak!

2 0
možnosti
JV

Papež František je starý pán a možná už poněkud dětinský a tak se chová zvláštně. Ač nevěřící, vážila jsem si, byť s drobnými výhradami, papeže Jana Pavla II., který sice ve funkci také značně zestárl, ale zůstala mu zdravá mysl; to se o papežovi Františkovi říci nedá.:-(

3 0
možnosti
TT

Jenom detail: ten odkazovaný švédský článek je o tom, že si organizace (neziskovka) monitorující nenávistné komentáře, ty nenávistné komentáře psala sama.

1 0
možnosti
LT

L33u44d75ě47k 71T16o30n43d73r

20. 1. 2018 23:25

"Záhada" islámu:

Muslimové, podle svých vlastních slov tvrdí, že jsou pokračováním a završením víry židů a křesťanů.

Muslimové tvrdí, že uznávají řadu proroků: Abrahám, Mojžíš, Ježíš... Mohamed. Že jsou to i jejich proroci.

Muslimové tvrdí, že křesťané a židé jsou "lid knihy", bratři ve víře ve stejného boha, že uznávají Tóru a Evangelium.

Všechna tři tvrzení jsou pro každého muslima závazná, protože tak je to napsáno v Koránu. Tak to řekl sám Alláh.

...

Jestliže muslimové uznávají Mojžíše a Tóru (5 knih Mojžíšových ze Starého zákona), tak jak je možné, že Korán neobsahuje "Desatero božích přikázání" seslaných Alláhem Mojžíšovi?? Kam se "desatero" muslimům ztratilo?

Jestliže muslimové uznávají proroka Ježíše a Evangelium, které mu seslal Alláh, tak jak je možné, že Korán neobsahuje, žádné, naprosto žádné, z božích přikázání, které prorok Ježíš Kristus říkal lidem: "Miluj bližního svého, jako sebe samého". "Co nechceš aby druzí činili tobě, nedělej ani ty jim". "Modlete se za své nepřátele". "Milosrdenství chci! A ne oběť" atd. atd...?? Kam se tato Alláhova přikázání, řečená prorokem Ježíšem Kristem, muslimům ztratila ? Kam?

Muslimové uctívají Mojžíše... ale neznají možíšovo "desatero".

Muslimové uctívají Ježíše... ale neznají vůbec žádné z jeho přikázání. Prostě: "záhada".

11 0
možnosti
SN

:-)......Už jsem to psal několikrát....rád to zopakuji. Kromě středověku, kdy byla na papežském stolci trochu nepřehledná situace, dožil každý papež svůj pontifikát až do smrti.

Z ničeho nic papež Benedikt, (Ratzinger), se vzdá svého poslání a odejde do důchodu. Opravdu nezvyklé. Najednou je vytažen jakýsi Bergolio z Jižní Ameriky, a ten se stane papežem Františkem, velmi povolným k obsazování Evropy muslimy, dalo by se říci, podle jeho vyjadřování a chování "vítačem"! Je to moje konspirace, nebo skutečnost, že tu někdo tahá za nitky? R^R^R^

9 1
možnosti
Foto

J76a69n 13R58ý64z86n32a16r

20. 1. 2018 20:06

Dobrý den, tentokrát s vámi plně souhlasím - jen to nezužujte prosím jen na papeže Františka. P. Halík je na tom s vítáním muslimu jako našich rovných spoluobčanů ještě hůře.

Já razím zásadu, že je nejlepší rovnat věci co nejblíže ....

Určitě jsem ale za Váš článek vděčný - stále ještě je dostatek manévrovacího prostoru.

5 0
možnosti
SS

Co si katolici vybrali to maji ... ono se opet vratilo papezske schisma - jak je mozne, ze je papez v duchodu?

4 0
možnosti
Foto

I mně je to docela líto, nejen konvertitům.

3 0
možnosti
Foto

Já to mám lepší, protože jsem už dávno odkonvertoval od církve jako takové, a tudíž se necítím papežem opuštěn ani v nejmenším.

Nakonec Váš článek demonstruje, jak je nesmyslná slepá víra v jakousi pohádku nebezpečná. Stačí, aby jeden měl Jehovu a druhý Alláha a už se to mydlí.

Ale co hůř - jedni jsou katolíci, druzí evangelíci - a taky se mydlí (Irsko), a to je Šéf obou stejný.

A zkuste proti církvi špitnout - a už jdou pro dříví na hraničku, viz tady jistý FMP.

Ale peklo mají jen věřící, neb na ně věří (viz kouzlo voodoo).

Tudíž: vy všichni nenávistní pámbíčkáři a modloslužebnící se ve vašem pekle jednou sejdete, a můžete se rvát tam. Ale tady nám, prosím, dejte pokoj.

2 17
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky