Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Váš titulek mi připomněl jeden starej fór, jak se baví dva chlapečci na pískovišti:

-Hele, a kolik ti vlastně je?

-Nevím, pět nebo šest.

-Kouříš?

-Jasně.

-Piješ?

-Se ví.

-Souložíš?

-Cože?

-Aha, takže pět.

0 0
možnosti
SN

:-)....Jak sleduji debatu od mého prvního příspěvku, nedá mi, abych se opět nepřihlásil o slovo. Dívám se často na staré filmy na ČT 2 nebo na filmy s Belmondem a dalšími. Ti nedají ránu, aniž by neměli v puse doutník, či cigaretu. Na všech společenských akcích samozřejmě i dámy s cigaretou nasazenou v dlouhé špičce. Zřejmě to patřilo ke společenskému bontonu.

Cigarety byly bez filtrů.Je to velmi diskutabilní. Zavilého nekuřáka, nepřesvědčíte a kuřáka také ne, aby své vášni přestal holdovat. JIstě i vy ostatní budete pamatovat restaurace, kde byl viditelný nápis....od 12 do 14 se tu nekouří. Nebo také jinak. V době podávání obědů se nekouří. Každý to respektoval a fungovalo to. Nemohlo by to být tak i dnes ? !!!

7 0
možnosti
JS

Byly doby, kdy se používala líčidla s vysokým obsahem olova. Kdo neměl na tváři olovnatou bělobu, jako kdyby nebyl.

O čem byste chtěl přesvědčovat "zavilého nekuřáka"? Že kouření je fajn?

A ty tabulky o nekouření v době oběda, ty byly maximálně tak pro okrasu. Většina kuřáků to dodržovala s tolerancí plus mínus hodina :-)

1 3
možnosti
Foto

Kouření zcela jednoznačně poškozuje zdraví. možná byste měl jiný názor na kouření v restauracích atd pokud byste vy nebo vaše dítě měli astma. Pak byste velmi rychle zjistil, že nemáte volbu mezi tím jestli někam jdete nebo ne, psotě proto, že tam kde se kouří nemůžete a nemůžete tam často ani v době kdy se aktualně nekouří protože by vás to i tak dusilo. Kouření v uzavřených veřejně přístupných prostorách je zakázáno a je to tak správně.

2 14
možnosti
LV

To je úplně stejná (anti)logika, jako kdybyste říkal, že všechna jídla vařená ve veřejných vývařovnách musí být bezlepková. Je spousta lidí s celiakií, kteří lepek nemůžou.

Nebo že ve všech restauracích můžou hrát jen mainstreamová rádia. Spousta lidí je alergická na to, co se hraje v převážné většině komerčních rádií.

Prostě není objektivní argument, který by opravňoval kohokoliv rozhodovat za majitele, zda se v jeho objektu bude kouřit, nebo nebude. Takové jednání je možné přijmout tam, kde stát služby provozovatele (spolu)financuje. Například ordinace a čekárny lékařů nebo školy. Jinde ne.

11 1
možnosti
Foto

Je to dobře napsáno. Skutečně se mi stát začíná montovat do věcí, po kterých mu nic není. Jestliže jsem chodil do restaurace - velmi dobré - kde jsem s přáteli pojedl, popil, a pak jsme si sedli ke kávě a zapálili doutníček. Voňavý, nikoho neobtěžující, neboť nad námi hučela tiše klimatizace s odvětráváním, takže nebylo nic cítit.

Máte pravdu, není daloko doba, kdy budeme muset hlásit vykonanou soulož a to dle aktuální potřeby státu /málo dětí, pak povinně bez kondomu, pakliže bude hrozit přelidnění, pak jen někdo a jen občas a ještě s ochranou.

A už žádné namlouvání, dvoření, flirtování - jen prosté oznámení ženy, že má ovulaci.

Jsem rád, že už mám tolik.

R^

12 0
možnosti
JS

Problém je právě v tom, že mnozí kuřáci se snaží problém lidské slušnosti transformovat do problému lidské svobody. Jenže ono jde pořád o problém lidské slušnosti, a nezáleží na tom, jak se to kdo snaží převracet.

Pokud si myslíte, že Váš "doutníček ke kávě" nikoho neobtěžuje, protože je nad Vámi klimatizace, tak se o tom ve skutečnosti snažíte přesvědčit spíše sám sebe, než druhé. Musel byste mít přímo nad hlavou zapnutou digestoř, aby to fungovalo tak, jak popisujete. Nekuřáci přesně vědí, o čem mluvím - kuřák je cítit i půl hodiny poté, co jel ve výtahu, aniž by si ovšem zapálil.

Chápu, že to přirovnání k zákazu soulože je jistá nadsázka, ale obsahuje prvek demagogie - přesně podle vzoru: už nám zakázali kouřit, tak nám zakážou i sloužit. Ve skutečnosti se kuřáci zbavují tohoto potěšení mnohem dříve, než nekuřáci, a navíc naprosto dobrovolně (tedy dobrovolně v rámci závislosti). Mužům-kuřákům totiž "kolík" přestává fungovat prokazatelně mnohem dříve, než nekuřákům.

3 8
možnosti
KT

Souhlas a karma, normální už dávno nejsme!

Například v roce 2015 nachytali jistého českého hokejistu v jednom slovenském katolickém kostele, jak se v tamní zpovědnici tulí ke své přítelkyni.

Místo toho, aby jim farář požehnal, tak chudáka hokejistu kvůli tomu ještě vyhodili z klubu, za který v tu dobu hrál.

Vyhodili ho jako nějakého vyvrhela jen za to, že si chtěl možná jen trochu zasouložit.

Řekněte sami, je to normální?!

0 0
možnosti
ZH

No, zatímco kouření životy bere, souložení je naopak dává. Drobný rozdíl. :-)

Jinak k tomu kouření: Lukáš 6:31 Jak chcete, aby lidé činili vám, i vy stejně čiňte jim.

Pokud by se kuřáci tímto pravidlem řídili, snad nikoho by nenapadlo jim zakazovat kouření ve veřejně přístupných prostorách.

4 0
možnosti
MB

Není to ovšem tak jednoduché ! Když za mnou posledně přišli Jehovisté - taky na vše měli odpověď. Jistil to prozáložkovaný Matouš ! Abych jim učinil radost, náznakem jsem projevil zájem ... Byli veselí do doby mého dotazu - A lze v nebi kouřit !? Matouš zkalmal, odpovědi nebylo - jeli se radit na ústředí ! ... :-)

1 0
možnosti
JS

Pro svou argumentaci bohužel používáte poněkud demagogická východiska.

Vy tvrdíte, že restaurace není veřejným prostorem. Ve skutečnosti každý, kdo se rozhodne provozovat restauraci, se rozhodne provozovat veřejný prostor a vztahují se na něj příslušné zákony. Tak to prostě je. Ty zákony musí respektovat jak provozovatel tak zákazník, takže zákazník rozhodně nikomu nic nediktuje.

O číšnících a barmanech píšete například, že "dobrovolně přistoupili na to, že budou pracovat v prostoru, kde může být jejich zdraví ohroženo". To je absurdní. Něco takového můžete prohlásit například o policistech, hasičích nebo lékařích, kde je určitá míra rizika prostě principiálně přítomna, ale proč by měl s ohrožením svého zdraví počítat číšník – to je naprostý nesmysl. Argumentujete například chemickými provozy, kde hrozí zvýšené riziko ohrožení zdraví. Ve skutečnosti žádný záměstnavatel v těchto provozech nesmí ohrožení zdraví vůbec připustit. Pokud je zdraví zaměstnanců ohroženo zdraví škodlivými výpary, musí zaměstnavatel buď přizpůsobit pracoviště (např. digestoře) nebo vybavit zaměstnance ochrannými pomůckami. Zákaz kouření je fakticky součástí hygienických předpisů, o nichž paradoxně píšete.

Mnozí lidé spojují zákaz kouření s ohrožením svobody. To je absurdní. Zákaz kouření se opírá o těžko zpochybnitelný fakt, že normální je nekouřit, jenže až do toho letošního zákazu byli nekuřáci principiálně znevýhodněni – pokud nechtěli vdechovat kouř, museli si provozovny vybírat. Kuřák však mohl vstoupit kamkoli. Zákaz kouření není zákazem vstupu do restaurace, je pouze zákazem kouření. Nic víc v tom není třeba hledat.

4 6
možnosti
Foto

,,Deailek". Nikde není nikomu zakázáno,ale ani přikázáno(!) navštěvovat všechny veřejné prostory. A vždy je i volba svobodného výběru. Což ovšem někdy bývá popřeno, a to dokonce i zákazem formou zákona;-)

6 0
možnosti
Foto

Spolužáci a spoluvojáci které pamatuji s cigaretou mezi rty, tu už nejsou. Sám si sklon k neřestem zkracujících délku života vysvětluji přemírou zdraví. Kteří mají ve výbavě 100 let si to cigaretami a chlastem sníží na 75 a podvědomě se přizpůsobí těm, kteří se průměrného věku dožijí jen za cenu přísné životosprávy.

1 0
možnosti
MB

Často si říkám, jak by na dnešek zíral můj děd. Měl obchůdek - lavici v kostele, 1 hlas dal živno + 1 křesťanům. Jako EET měl dobovou knihu a 1x ročně ZA NÍM !, přišel berní úředník. Ten mručel a pak putoval za dalšími. Kdyby přišly nnabídky voleb - ANO + KSČm - Co to jsou za podivné, obskurní spolky !? Co tu chtějí ? Pak by se svátečně vydal s viržinkem do krčmy. Tam by s ostatními, jemu podobnými, sborem nadávali nad šílenou dobou ! Mravy se uvolňují, mládežníci chodí bez klobouku , další byli spatřeni bez obleku ! - Mnohá děvčata šla na tancovačku bez doprovodu svých rodičů ! Hrůza, konec světa - kam se to vše řítí ! ... (Ti by dnes čuměli) !!! :-)

4 0
možnosti
JH

Buček

a jak by čumněli ve vlaku, v autobusech..že se nekouří

0 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky