Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Karma, ale... obešla bych se i bez těch křesťanských věrozvěstů. Jehovisté od dob zákazu podomního prodeje pasivně stojí, ale mormoni obtěžují třeba v MHD. Neumím si představit blog o "nadšených mladých" muslimech, snažící se sbírat nové ovečky na ulici. To by bylo řevu v ČR.

0 0
možnosti
MF

kdo tohle podporuje a řídí? To není samosebou, to není normální...

0 0
možnosti
EH

Peníze. Lidi podněcují nenávist, aby mohli proti ní bojovat. To je jako kdyby hrobník chodil v noci zabíjet lidi nebo doktor roznášet bacily.

0 0
možnosti
OP

Pane Kavko, Kristus určitě neposílal své učedníky do světa, aby šířili křesťanství, ono to křesťanství vzniklo až za dlouho po jeho smrti. Kristus posílal své učedníky, aby šířili mezi lidmi radost, učili je ctít právo a chovat se zodpovědně, což rozhodně nebylo a není cílem křesťanských misionářů, těm jde o zábor území, stejně tak jako těm muslimům

2 4
možnosti
OK

A že takových křesťanských misionářů dnes zabírá někomu území

1 0
možnosti
PB

..... mňo, nakonec to može byt hóóódně zajímavý,- vono anglosaský právo vystavěný na precedentu može byt na jednu stranu krutý (viz. nezletilec odsouzen za vraždu spolužáka na 40 let odnětí svobody),- na druhou stranu až milostivý, pokud schází adekvátní příklad z minulosti pro rozhodování soudu !!!,- ......nakonec teroristy z IRA nechali hladovku úspěšně dotáhnout do konce, tzn. že je nechali zkapat !,- bych byl rád, pokud by u tejto praxe zůstali aj v případě jinejch "zájmovejch" organizací, kerý jim dneska podřezávají vojáky na ulici za bílýho dne!

4 0
možnosti
Foto

Příliš si Ježíše idealizujete. Pokud nevezmeme v potaz fakt, že řada výroků nemusela být pronesena skotečně touto historickou, osobou, jak se domnívá řada renomovaných biblických vědců, nabádal k zabití těch, kdo proklejí své rodiče. Matouš, 15: 1-9. Opravdu, řada výroků Ježíše není v souladu s současným trestním právem a pokud by se důsledně aplikovala, vedla by k anarchii. Nemůžeme vše, co řekl brát doslova, ale jen jako podobenství. Také lidi v té době žili úplně jinak, umírali mladí, smrt a život pro ně měla úplně jinou cenu.

2 12
možnosti
MP

V Mt 15,4 cituje negativní i pozitivní ( cti otce svého a matku svou, aby se ti dobře vedlo a byl dlouho živ na zemi ) výroky Starého Zákona. Je smutné, že si to nedokážete zasadit do novozákonního kontextu.

7 0
možnosti
TH

Že tento svazek je přirozený a tento svazek je odrazem mezi Bohem a člověkem.

Zdroj: http://martinkavka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=591000

To jsem se zase zasmala.....

0 4
možnosti
JP

Promiňte, já vím, že je to dnes mnohým lidem k smíchu, ale to je jeden ze základů naší civilizace. Dnešní křesťané a většina ateistů toto akceptují. Pokud bude svazek jeden muž a jedna žena, pro křesťany tedy posvátný svazek mezi mužem a ženou, i nadále převažující a základní, potom lze v dnešní době přijmout i určité množství odchylek. Vše ostatní záleží na svědomí každého člověka.

6 0
možnosti
MP

Něco tu nehraje : " “If you are trying to come through Catholicism, through Jehovah Witnesses, through Mormonism, the Bible says you're a thief and a liar and a thief comes to steal and destroy.” To vychází z Ježíšových slov v 10. kapitole Janova evangelia. Zde ovšem Ježíš nesměřuje řeč ke konkrétnímu člověku, aby ho označil za lháře a zloděje. I jeho poslední slova k Jidášovi byla : "co chceš učinit, učiň hned". Jeho běda pro farizee nebyla výhružka, ale citoslovce lítosti. Z toho, a dalších detailů ( použití megafonu, fyzický odpor vůči strážníkovi - stačilo říct: popojdeme jinam, kdo z davu chce poslouchat, může s námi), vyplývá, že celá akce byla zbytečně konfrontační. Z toho, co se občas z Británie dostane ke mně, je tam svoboda k evangelizaci pořád dost velká. "Lidským hněvem spravedlnost Boží neprosadíš." "Blaze těm, kdo působí pokoj, neboť oni budou nazváni syny Božími."

Promiň, že dneska s Tebou nemůžu plně souhlasit. A pozdravuji paní - SCEAV si velmi vážím.

3 0
možnosti
JH

J53i78ř13í 88H66r86b49e46k

6. 3. 2017 18:10

Díky za info - Overtonovo okénko tam zřejmě dospělo do stádia, které tady ještě úplně nepobíráme, věci nabírají rychlý spád - zajímalo by mě, co by k tomu řekli „Halíkovci“:-P

To, jak žalobce používá křesťanské učení k sestavení obvinění, je dost husté...

...prosecutor Ian Jackson told the court, “To say to someone that Jesus is the only God is not a matter of truth. To the extent that they are saying that the only way to God is through Jesus, that cannot be a truth.”

Člověk 20.století by ještě řekl, že pro duchovní poučení má jít ke knězi nebo za nějakým guruem, člověku 21.století to už vysvětlí přímo právník8-o ... otázka je, jestli hodlají podobně přistupovat i k Islámu:-/

11 0
možnosti
MK

Ne, k islámu ne, protože by to mohlo urazit muslimy a jejich náboženské cítění. A navíc by mohly bouchat auta, domy, letadla a možná i kamion by se našel

9 0
možnosti
MK

Britové zmagořili; jen doufám, že ne všichni. Ale bez toho, že se projeví, se nic nezmění a bude to pořád horší a horší.

9 0
možnosti
JT

J87i44r80i 96T35i45c62h67y

6. 3. 2017 19:32

Cele vedeni bile rasy zmagorilo (vyjimka snad v Madarsku?).

5 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky