Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

.... se vopakuju, ale na nabízenou pomoc cizinecká policie nereagovala,- cca deset námořníků bych zmákl nakrmit a naučit česky během čtvrt roka,- motyky do pracek a hajdy na řádek do vinohradu !,- ...... hokna, love, mejdan,- a měli by jasno aj v nářečí VEU !!!

5 0
možnosti

P74e86t91r 94Č50e61j85k21a

9. 1. 2017 21:00

Pane Polický, víte - ono je třeba si položit v zásadě několik otázek, které vyplývají z toho, že na světě je tolik stovek milionů či spíš miliard chudých a nešťastných, kteří by potřebovali pomoc, že chtě nechtě musíte si je položit - ty otázky zní "komu pomáhat?", "jakým způsobem pomáhat?", "jaký smysl má ta pomoc mít?" a naopak - "za jakých podmínek zásadně nepomáhat abyste nebyl za využivaného blbce...."

Pokusím se to rozebrat stručně - odmítám hrát s kýmkoliv vyděračskou hru, že jedinou morálně akceptovatelnou formou "pomoci" je vpuštění x stovek tisíc či možná několika milionů lidí do Evropy. Je to drahé, neefektivní, přináší to bezpečnostní, sociální, zdravotní a vlastně i politická rizika. Tzn. tato forma "pomoci" samozřejmě poskytnuta být může, ale měla by to být zásadně okrajová marginální část pomoci, která bude navíc selektivně užívána tak, aby měla co největší přidanou hodnotu - jinak řečeno, asi nikdo nebude mít příliš problému s léčením zraněných či vážně nemocných dětí v našich nemocnicích. V zásadě platí, že ten kdo pomáhá rozhoduje o formě pomoci.... Je to stejné, jako kdybyste vyhladovělému žebrákovi koupil a daroval potraviny (chleba, mléko, sýry, minerálku, a já nevím, co všechno ještě) a on vám vynadal, že takový hnusy žrát a pít nebude, že by chtěl nějaký víno, cigára a chipsy. Dobrá vůle a vstřícnost se nezneužívají - tzn. pokud námořní právo nařizuje lodím zachraňovat lodě v potížích, tak je zcela nepochybně nutno řešit situaci, kdy se ve středozemním moři do potíží lodě používané pašeráky dostávají ZCELA ZÁMĚRNĚ, aby zachraňované byly. Je to zcela očividné, nestydaté a nechutné zneužívání opatření, které má zachraňovat lidi při nehodách a podobných katastrofách - jeho smyslem zcela určitě nebylo zabezpečit "uprchlíkům" přepravu z jednoho břehu moře na druhý! Takže ten způsob pomoci - ČR pomáhá velmi výrazně v Jordánsku, jako snad jediná evropská země udržela konzulát v Sýrii...

18 1
možnosti

P13e57t48r 58Č53e70j56k59a

9. 1. 2017 21:06

Zcela určitě je možné dělat víc - podporovat budování a zlepšování situací v utečeneckých táborech, pomáhat teď zejména Italům s administrací, ale tlačit zejména na vyslání signálu "pomůžeme vám lépe a účinněji jinde, než v Evropě", protože náklady na zajištění potřeb uprchlíků v jiných zemích jsou mnohem nižší, než jim pomáhat zde. Navrhoval jsem opakovaně vybudování, financování a ochranu uprchlických táborů pod kuratelou zemí EU ve státech, které za finanční pomoc pronajmou části svého nevyužívaného území.... Pokud děláte rovnítko mezi "nepřijímáte migranty" = "nepomáháte", tak je ztráta času vůbec diskutovat. Pomáhající si vybírá nejvhodnější formu pomoci, nikoliv ten, kterému je pomoc věnována....

13 1
možnosti
Foto

I80v23a25n 93M79a44r68e19k

9. 1. 2017 18:29

Karma p.Kavko . R^ [>-]

9 0
možnosti
Foto

R^ Onen článek jsem četl hned po jeho vydání (jinak viz. aiutorův odkazR^). Mohu jej doporučit. Nejlépe všem, ,,některým" pak obzvláště;-)

5 0
možnosti
Foto

Slova musíme pomáhat jsou především výrazem křesťanských základů Evropy-tedy něčeho co Vám nic neříkáRv

0 25
možnosti
Foto

Slova nejsou nic, toliko činy mají význam. Ovšem nikoli jejich zneužití, tedy nejen oněch slov. V jste toho ,,zářným" příklademRv

22 1
možnosti

:-)......Dobře napsáno ! Mně nikdo nepřesvědčí, že to není akce dopředu naplánovaná s cílem zničit Evropu. Samozřejmě s pomocí Merkelové, HOlanda a celého vedení EU ! Přece není možné, aby se tu toulaly miliony lidí, kteří zdaleka nevypadají jako chudáci utíkající před válkou, vybavení moderními telefony s nevyčerpatelným kreditem, domáhájící se tvrdě ať jim sloužíme.

KOlik je v tom množství ubožáků, kteří opravdu utíkají před válkou a kolik je v tom imigrantů, kteří byli pozváni za lepším životem, aniž by museli pracovat?

A hlavně.....kolik je tam potencionálních teroristů, kteří ne nějaké zavelení po telefonu se chopí zbraní a začne skutečně boj!

Já už jsem starý, život mám v jádru za sebou, ale co děti a vnuci? R^R^R^

11 0
možnosti

Podtitulek k článku by mohl znít - hloupost je nekonečná a platí se za ni v každé době. Proto si, pane Martine, myslím, že nás vedou hlupáci, kteří jsou za svoji demenci štědře zaplaceni. Ovšem podle toho EU i ČR vypadá.

11 1
možnosti
Foto

Nejde o hloupost. ,,Toliko" o byznysRv Emis. povolenky, nebo kvóty, obé je zobchodovatelné. Jen to druhé se ještě neobjevilo přímo na burze. Zatím:-(

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS