Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zákony na to co a jak smím a nesmím nosit, jsou nekonzistentní se svobodou. Zákazy a příkazy stanovující jak má kdo být upraven a oblečen by ve svobodné společnosti byly jen v kompetenci vlastníků soukromých prostorů, ve kterých by uplatňovali své názory. Bohužel na soukromé vlastnictví si v poslední době spíše hrajeme, stejně jako na svobodu.

2 0
možnosti
Foto

Škola si smí určovat „dress code“ – tedy podle vás?

0 0
možnosti
RJ

R17a16d84e71k 71J44a25r10o84š

4. 11. 2016 21:52

Islámský šátek je zástupný problém. Věc jde o tom, jestli zde chceme totalitární ideologii kryjící se za náboženství čili nic. Pro mě je islám celkově nepřijatelný, i kdyby muslimské studentky chodily do školy v minisukních a odvážných tričkách...

Vlastní zkušenost - zažil jsem palestinskou studentku (bez šátku), jejíž nenávist vůči Izraeli i evropské kultuře byla vskutku ukázková...

15 0
možnosti
JB

Strana je také proti tomu, aby ve veřejných bazénech byly oddělené hodiny pro muslimy, nebo aby se v jídelnách škol a školek přestávalo vydávat vepřové maso. Ani přejmenovávání vánočních trhů na zimní není CSU po vůli.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/unie-by-mela-prerusit-pristupove-rozhovory-s-ankarou-mini-seehofer-1gj-/zahranicni.aspx?c=A161104_204808_zahranicni_fka

Zkopírovala jsem kousíček článku, je to na idnes čerstvě přidané, a toto mě teda zaujalo. Kolikrát jsme jenom za poslední měsíce četli od různých " vítačů", že nic takového se přece neděje? A nyní se o něčem takovém zmiňuje přímo sesterská strana vládnoucí strany? A bavorský premiér? Není možná. 8-o To jsou ale islamofobové a xenofobové. Nebo že by se to dělo, a vítači se mýlili ? Nebo i záměrně lhali?

13 3
možnosti
Foto

Jejda, strašně moc se omlouvám za minus – chtěl jsem zkopírovat minus od statečného Polického a klikl jsem předčasně. ;-(

0 0
možnosti
MP

Nechápu ten ombudsmanský povyk kolem studentek, které nechtěly dodržovat školní řád. Je to docela drzost - využívat bezplatného středního školství a vyžadovat extrabuřty.

Mám pocit, že zastánci těchto neopodstatněných požadavků jsou oponenti z principu, jdou proti vlastní kultuře snad z pocitu vlastní zhrzenosti. Nechápou, že roztahovačnému hostu se neustupuje.

20 2
možnosti
Foto

Jako bych to nečekal:

Záporné hodnocení Radek Polický 61314

Polický se štítí pravdy.

Nebudu to psát pod každé jeho minus, ale je signifikantní, že jsem jeho výměšek nalezl hned u prvního zobrazeného příspěvku. Dělá to z blbosti, nebo si nechá od někoho platit jidášský groš?

6 2
možnosti
MK

R^ Základní problém s Polickým je, že neumí odpovědět na jasnou otázku a hrabe se v nevýznamných podrobnostech. A ta otázka se nabízí: Je islámská ideologie v souladu s evropským právem? Pokud se bude odvolávat na různé výklady Koránu, ať ukáže na ten, který souladné atributy má. Nejblíže jsou odnože šiítů (ti jsou však ve velké menšině a ještě méně je jich v Evropě), ale ani ty nejsou v zákrytu. Správně píše autor o oddělení moci světské od náboženských tézí.

11 2
možnosti
Foto

To není žádná otázka-žádné náboženství není zcela v souladu s Evropským právem a přestoje u nás spoustu náboženství funguje.

Otázkou je vždy jen to jestli jsou věřící schopni provozovat svou víru v mantinelech vymezených zákonech-to tisíce muslimů u nás a desítky milionů muslimů v Evropě dokazuje, že jsou.

Dokazuje to i to, že muslimové dostali registraci jako náboženská společnost ajako náboženství jsou uznáváni všude v rámci EU a ve většině zemí světa.

Pokud máte jiný názor tak důkazní břemeno je n vás-u soudu.

0 13
možnosti
Foto

Je smutné, že ředitelka musí obhajovat své stanovisko školním řádem. Podstatou sporu by mělo být zakázat muslimské šátky obecně, ne jen na školách. Jsou výrazem nábožensko-ideologického postoje, který je srovnatelný s nacismem. Jakékoliv diskuse o tom, že jeptišky v nemocnicích mají také pokrytou hlavu jsou tak mimo mísu. Jádro problému je v tom, říci si, že islám je ideologie, která směřuje k potlačení práv ostatních. Martin tu správně uvedl, že je to jediné náboženství, které neodděluje věci světské od církevních. A proto je to ideologie. A každou škodlivou ideologii lze postavit mimo zákon.

13 1
možnosti
DK

Neni sebemensi duvod do skoly ci zamestnani tahat sve nabozenstvi, at je jakekoliv. V soukromi, at si je kazdy, cim chce...

13 0
možnosti
Foto

Co je to „tahat“? Nesmět o něm mluvit? Až takhle daleko totiž může zajít to gumové slovo. Jsem na straně školy, která zakáže nosit jakékoli pokrývky hlavy – a v tom případě mají smůlu muslimky s šátky. Zakáže-li škola šperky etc., pak si ani jako křesťan nevezmu do školy (kdybych do ní dnes chodil) na krk křížek.

0 0
možnosti
Foto

Kavko mohu v nemocnicích pracovat řádové sestry v řeholním rouše?

Pokud ano (a mnohde se tak děje) tak není legitimní důvod odmítat hidžáb či jiný šátek. Ostatně někde je pokrývka hlavy u zdravotnického personálu přímo nutná.

V mnoha i vyspělých zemích normálně sestry v šátcích pracují-není nejmenší důvod je zakazovat (pokud jsou sterilizovány jako ostatní oděv).

0 26
možnosti
Foto

Jestli to nebude v tom, že řeholních sester se nikdo nebojí. Lidé v ně mají důvěru. To se o dívkách v hidžábu za situace, jaká tu konkrétně panuje, rozhodně říci nedá.

21 1
možnosti
Foto

Souhlasím! R^

Snaha integrovat islám do západních demokracií je pokusem o nesmyslnou a sebevražednou kvadraturu kruhu předem odsouzenou k fatálnímu nezdaru.

Uvedu příměr:

Pokud se do sudu s pitnou vodou šplíchne kýbl močůvky, bude tady ještě pořád sud pitné vody? :-/

19 0
možnosti
BC

Počkejte až si toho všimne poštovní známka :-)

11 1
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky