Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Lze to číst i jinak, aktuální migrační vlna je vlastně žádoucí, neboť ukazuje co je v dané společnosti přežité, občanské myšlení, sestavení a nastavení úřadů, policie, soudů, chování politiků ... .

Zde jsme svědky spíše toho co se ukazuje jeko konfliktní a tudíž přežité. Je to vlastně i tlak na obrodu ve společnosti a očištění od určitých klišé a vlastně toho co vznikalo v jiných podmínkách než máme dnes.

Nelze odvozovat s hrstky chování politiků, chování celé společnosti. Zde se ukazuje určité novum, jak vypadá politika když jsou v ní zastoupeny ženy.

Zde je určitý tlak na přehodnocení snah pozitivní diskriminace mužů v politice.

Ženská logika je o hledání konsenzu a tepla domova a zabezpečování ... . Je potřeba zde určitá rovnováha.

Je potřeba to vnímat takto a ne jen popisovat aspekty jež to musí vytvářet a "vysmívat" se pak určité entitě zde ve formě Němců.

To samé má vzkaz do naší společnosti a ten je docela děsivý ... .

Před tím zde byla po roce 2001 hrozba teroristických a chemických útoků, prasečí a patačí chřipka a naši rodiče zažívali stav kdy svět byl pernamentně blízko k jadernému zničení a k tomu ještě komunismus ... .

6 0
možnosti
Foto

Názorný příklad si může Německo vzít ve své sousední zemi, v Česku. Jeho obyvatelé byli nuceni se za 25 let tak dokonale přizpůsobit jednomu menšímu (cca 300 tisíc hlav) čítajícímu etniku, že ze strany státu není ostatním občanům ČR dovoleno se na jeho členy ani škaredě podívat, natož pak o nich hanlivě mluvit nebo psát. Všechno je jim dovoleno, všechno je jim tolerováno. ;-O

25 0
možnosti
MR

Právě tento exodus a přímý styk s odlišnými civilizacemi, ne jen na dovolené, tlačí na Evropské státy přehodnotit chování které vzniká v určité stabilitě společnosti a je v podstatě sterilní. Zde jde v podstatě o zbourání falešných humanistických, sociálních, kulturních a náboženských identifikací. To se dělo vždy v dějinách. Třeba 1 znamenala rozpad říší a vzniku republik, II válka polarizaci světa, rozpad kolonialismu a vznik zemí 3 světa a globalizace. Tím jsme se dostali do blízkého střetu s cizími civilizacemi ... . Hllavním smyslem je zde přehodnotit sociální, humanistické inženýrství a "odsoudit" náboženství jako nebezpečné, manipulativní se sklonem agrese a společenského terorou a ovládnutí. Zde by to už mělo být čistě osobní a němělo nijak zasahovat do společnosti. Musí to vubudit hodně energie aby to "odstarnilo" zažité vzorce, chování, myšlení, morálky, hodnot a bylo i mementem pro budoucí generace, společenský cyklus. Položí nové základy ... .

6 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky