Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hehe, to je dobrý polygon pro studenty psychiatrie. Kdyby byla běžná manipulace genů při klonování lidí, tak bych si byl jistý, že byl pan Hájek stvořen pro studijní účely R^;-D

0 0
možnosti
KD

Charlie byl levicový neomarxistický časopis a to panu Halíkovi dnes asi vadí. Ale v minulosti ?? Cituji ze životopisu Tomáše Halíka :

V letech 1972–1975 působil jako podnikový psycholog a sociolog v podniku Chemoprojekt.[1] V letech 1975–1984 působil podle Daniela Solise v Institutu pro výchovu vedoucích pracovníků Ministerstva průmyslu ČSR (na svém webu uvádí, že působil jako psycholog na Institutu Ministerstva průmyslu), od 1. ledna 1978 ve funkci samostatného odborného referenta na katedře psychologie práce. Podle materiálů z archivu bezpečnostních složek byl do roku 1968 členem výboru ČSM, později členem a zástupcem úsekového důvěrníka ROH a členem komise ZV ROH pro socialistickou soutěž (v jejím rámci byl několikrát vyhodnocen jako nejlepší pracovník), absolvoval dvouleté stranické školení, soutěžil o titul Brigády socialistické práce československo-sovětského přátelství. Podle kádrových materiálů projevoval v pracovní a odborné oblasti angažovanost za realizaci politiky KSČ a byl ochotný a svědomitý, měl velmi dobrý vztah k lidem a v kolektivu byl oblíben. V letech 1980–1982 absolvoval dvouleté studium stranického vzdělávání k otázkám světonázorové výchovy a v roce 1981 absolvoval v NDR nástavbový kurs pro instruktory sociálně psychologického výcviku. Prováděl školení pracovníků pro pionýrský tábor z hlediska psychologie a pedagogiky. Podle materiálů StB Halík odmítl podepsat Chartu 77. Státní bezpečnost jej vedla jako kandidáta tajné spolupráce (KTS) pod krycím jménem Kazatel.;-D

3 0
možnosti
Foto

To mi úplně sedí. Můj bývalý šéf byl laickým kazatelem metodistické církve a aby toto hobby mohl provozovat, musel se "ďáblu" upsat, pokud nechtěl vstoupit do KSČ.

Halík byl takový bezpartijní komunista, jak podobné lidi ohodnotil s. Husák.

2 0
možnosti
Foto

J12a19k23u45b 18R38o40t34h

28. 1. 2015 16:45

Zdravím Martine a děkuji. A děsí mne, že i v našich evangelických sborech se objevují Halíkové a Františkové. 

Začínám si říkat, zda nás (katolíky a protestanty) ještě skutečně rozděluje pár otázek teologických. Zda bychom si neměli říci - sákryš (pardon :-)), není čas ukázat křesťanskou jednotu právě teď a tady, proti Halíkům a Pegidám, proti muslimům i evropským populistům?:-/

7 1
možnosti
MK

Tradiční Lutherany a katolíky vlastně dělí otázka přítomnosti Krista v Eucharistii. Jinak co se týče mše, tak jsem měl na tradičná lutheranské bohoslužbě pocit, že jsem u katolíků. Jinak, víte o tom, že ve Švédsku jsou lutheráni uctívající svaté a lutheránské kláštery?

2 0
možnosti
JD

S nazorem na pana Halika souhlas.

Navic, vzhledem k memu nazoru na viru v bohy me pan Halik nijak extra nezajimal. Ovsem po precteni si jeho CV (a to jsem se snazil porovnavat v ramci objektivity mnoho zdroju) musim rict, ze je jeho zivot docela sila. Zvlast z moralniho pohledu na nej samotneho.

6 0
možnosti
MP

Zdá se mi, že posuzujete p. Halíka dost tvrdě. Já bych neřekla, že má úplnou nepravdu ve svém postoji k Charlie Hebdo. Co se týče tradičních katolíků - ti asi nemají Halíka v lásce, ale v postoji k Charlie H. by se s Vámi většina rozešla, myslím, že by je posuzovali tvrději než Halík.

Pokud sledujete Halíka, tak Vás musel "vytočit" v mnoha jiných věcech. Mně nejvíc vadí jeho ješitnost a sebestřednost, marně maskovaná křesťanskou pokorou. Takže za sebe to řeším jen tím způsobem, že nepropadám obdivu k němu, jsem jaksi pozornější a raději naslouchám "obyčejným" kněžím, kteří neřeší filosofické problémy celého světa, ale vedou svoje ovečky tou klopotnou cestou životem.

3 0
možnosti
MK

Maruško, můj názor na Halíka je víceméně stejný už několik let. A na jeho křesťanskou pokoru věřím asi tak jako u papeže Františka. Pro mne to je, asi stejn jak píšete poza.

3 0
možnosti
KJ

K39a64r95e88l 24J22a13n87d77a

28. 1. 2015 16:44

"Pan Halík by si měl také připomenout slova moskevského patriarchy, že daleko více než muslimy Charlie Hebdo urážel křesťany......, ale? Najdete ve slovech pana Halíka slova o křesťanech? "

Pusťte si rozhovor na dvtv.cz Tabery vs. Halík, naopak tvrdil, že křesťané to od CHH schytali mnohem víc.

3 0
možnosti
MK

Ten rozhovor jsem poslouchal a nějak mi to nepřišlo. Uznávám, že to je možná i díky jeho přístupu. Ale, nikdy jsme nezažil Halíka, aby se pral za křesťany

6 0
možnosti
ZB

Není třeba rozlišovat fanatické náboženské lidičky.Fanatik zůstane fanatikem a měl by se léčit.

2 0
možnosti
MK

Jak vidím po tvoje rozlišovací schopnosti je to co jsem napsal. Že mne to u tebe nepřekvapuje.

2 1
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky