Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Trump bojuje proti rasismu a aktivistům se to zase nelíbí

Levicovým aktivistům se prostě nezavděčíš. Bojují proti všemu. Proti rasismu, nacismu, fašismu, manželství apod. Ovšem, když někdo bojuje proti rasismu z pravicového spektra, tak je to podle aktivistů rasismus.

O co vlastně jde? O nic menšího než o to, že se Trumpova administrativa rozhodla zrušit zákon o pozitivní diskriminaci, kdy na školy byly byli přijímány osoby, jejichž jedinou kvalifikací byla jejich rasová příslušnost. V tomto případě stačilo mít černou pleť, případně patřit mezi „preferované“ menšiny, aby člověk dostal přednost při přijetí na školu, před někým, kdo sice měl znalosti a veškeré předpoklady ke studiu, ale patřil mezi dnešními aktivisty „opovrhovanou“ bílou skupinu.

Už před tímto zrušením zákona, který zvýhodňoval rasu a etnicitu nad vzděláním a znalostmi, ve Spojených státech začal soud s Harvardskou univerzitou na základě žaloby skupiny studentů, nazvané Students for Fair Admissions – Za spravedlivé přijímací zkoušky. Žaloba byla podána proto, že Harvardská univerzita znevýhodňovala nadané bílé studenty a studenty asijského původu. Svým způsobem jde zákon o pozitivní diskriminaci s lehkou nadsázkou přirovnat k Norimberským zákonům, kdy byla jedna skupina vyřazována ze života společnosti jako méněcenná. V tomto případě zákon o pozitivní diskriminaci, kdy se rozhodovalo na základě rasového klíče, jak uvádí iDnes, kdy barva pleti a příslušnost byla více než inteligence a znalosti.

Aktivisté se proti tomu nejen bouří, ale zároveň jsou zděšeni, protože nedávno odstoupil jeden člen amerického Nejvyššího soudu Anthony Kennedy, který platil za jednoho z mála „progresivních“ soudců a Nejvyšší soud má v USA poslední slovo v případě žaloby na dekrety, případně jejich zrušení prezidentem USA. Docela chápu jejich paniku. 50 let se snažili ideologicky měnit svět a těsně před cílem jim někdo do cesty postaví zeď. Nejdříve voliči v podobě Trumpa a pak Trump sám možností dosadit do Nejvyššího soudu konzervativní soudce. I když osobně si myslím, že to, co se děje v USA, ale třeba i Rakousku, Dánsku či Švédsku, kdy lidé volí netradiční strany a strany, které více než příslib skvělé budoucnosti, přitahují lidí tím, že chtějí řešit jejich reálné problémy, které je trápí teď, je docela přirozené. Ono je celkem chvályhodné pomoci těm chudým z etnických menšin, ale pokud ta pomoc znamená diskriminaci druhých, tak je něco špatně a jednou zákonitě musí přijít čas, kdy se ti, co jsou na straně diskriminovaných vzbouří, protože vidí, že začínají být nejen diskriminování, ale také odsouvání v rozhodování o svých vlastních problémech a musí se podřizovat „právům“ a požadavkům menšin.

Ona každá pozitivní diskriminace, je de facto diskriminace, a rasismus.

Ustupování islámu, třeba tím, že se v některých školách, jako v Německu nepodává vepřové, je sice pozitivní pro muslimy, ale diskriminuje ostatní žáky. Ta diskriminace není v tom, že by hovězí, kuřecí maso, případně zeleninová jídla byla horší než vepřové, ale v nemožnosti svobodného výběru, v nedobrovolném podřízení se jedné skupině. Paradoxně tohle muslimové mnohdy ani nepožadují. To je jen osobní aktivita některých osob. Nicméně aktivita, kterou levicový aktivisté nadšeně vítají a je to pro ně stupínek pro další a další požadavky, což nakonec může skončit uzákoněním jako se to stalo v USA s pozitivní diskriminaci při přijímání na vysoké školy.

Nemůže být rovnost před zákonem a zároveň nerovnost ve schopnostech či odmítání společenských norem. Rovnost je jen jedna, bez ohledu na rasu, znalosti, náboženství. Protože pokud je někdo černý a je blbý jako troky, tak to nezmění ani pozitivní diskriminace a vysoká škola, kterou projde jen proto, že je černý. Kdo utrpí škodu bude společnost, která vyřadí ty schopné. I když kdo je schopný, tak se prosadí, i když to bude trvat déle. Jenomže taková společnost, kde vládne pozitivní diskriminace si z takového schopného, ale odmítnutého jedince vybuduje nepřítele. Stejně jako si rodiče německých dětí v Severním Porýní nebudou myslet, že islám je obohacení.

Ostatně jak řekl Christian Schmidt z CSU „Není možné, abychom v jídelníčcích jen tak zakázali vepřové maso, které je součástí naší stravy a kulinářské kultury. Očekávám, že tvořivost při střetu se stravovacími návyky odlišných kultur povede k obohacení jídelníčku, ne k jeho ochuzení“

Podobně se tomu má i s pozitivní diskriminací. Přijímání méně schopných, ale se správným původem, může vést jen k jednomu, k degradaci vzdělání a do budoucna i úpadku společnosti. Ale jak se ukazuje ve Spojených státech a i jinde, tak společnost se začíná proti sociálnímu inženýrství bránit. Těm lidem vlastně nic jiného nezbývá a držím jím palce.

Svoboda totiž není právo, svoboda je neustálý boj.

 

 

 

Autor: Martin Kavka | pátek 6.7.2018 14:17 | karma článku: 47,01 | přečteno: 6093x
  • Další články autora

Martin Kavka

Přirovnávat „sirotky“ ze Sýrie k Wintonovým židovským dětem je chucpe

V rozjitřené debatě o syrských sirotcích se začínají nějak ztrácet ty „děti“. Namísto racionální debaty se vytahují příklady z historie. Jenomže ty příklady z nedávných dějin Evropy spíše svědčí proti příznivcům přijetí.

19.9.2018 v 12:06 | Karma: 43,20 | Přečteno: 2326x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Levice se bojí úspěchu Švédských demokratů. Prý populisté a xenofobové

Ve Švédsku dnes probíhají volby, které sice nic moc nezmění ve složení vládnoucích stran, ale přesto jsou sledované, protože vzor všech socialistů a sociálních inženýrů dostává trhliny.

9.9.2018 v 13:42 | Karma: 43,42 | Přečteno: 2640x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

„Levicový humanismus“ je mnohem horší než „pravicový extremismus"

V souvislosti s demonstracemi v Sasské Kamenici se objevily zprávy, že se jedná o pravicové extremisty, neonacisty. Levicoví politici, nechtějí ani na okamžik připustit, že se nejedná o akce extrémistů, ale jde o projev zoufalství

7.9.2018 v 11:17 | Karma: 41,73 | Přečteno: 1752x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Nikdo nechce topit „uprchlíky“ aneb demagogie podle blogera Hornera

Imigrace z Afriky a Blízkého východu do Evropy nenechává nikoho chladným. Názory mohou být různé, záleží na úhlu pohledu, politickém přesvědčení a vstupních informací.

3.8.2018 v 10:05 | Karma: 42,77 | Přečteno: 2510x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Španělé asi neznají pohádku o Smolíčkovi. Proto tam budou mít „celou Afriku“

Když před několika týdny italský ministr odmítl přijmout loď se 630 „uprchlíky“, stejně jako Malta, bylo to Španělsko, které udělalo „gesto“ a loď přijalo.

29.7.2018 v 15:45 | Karma: 43,71 | Přečteno: 2416x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové zasévají v Charkově strach. Utečte, dokud je čas, hrozí obyvatelům

23. dubna 2024  18:58

Kreml provádí koordinovanou leteckou a informační operaci proti Charkovu s cílem vyvolat mezi...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno  17:40

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky