Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Rakousko chce zakázat politický islám, Francie naopak pustí na svobodu 450 islamistů

Západní země ukazují čím dál tím větší bezbrannost s děním u svých muslimských menšin. Což se ukazuje na různých „experimentech“ a to od skoro naprosté tolerance, jako ve Švédsku, či naopak o snahu z islámu odstranit politiku. 

Pamatujete si před třemi lety, kdy začal velký příchod Orientu do Evropy? Ovšem nikoliv jako inspirace orientálním uměním, orientální módou a zpestření jídelníčku jako v době Rokoka, nýbrž jako masová migrace stovek tisíc, lépe řečeno milionů lidí z Východu. Jako by se „domluvili“ Pákistánci, Iráčané, Iránčané, Afghánci, Syřané, Maročané, Alžířané, Tunisané a další. Pamatujete si na to, jak bylo lidem z východní Evropy vyčítáno, že nechtějí uprchlíky, že na rozdíl od zemí západní Evropy neznají muslimy, muslimy neviděli a jak západní země žijí v poklidu se svou islámskou menšinou?

Že západní země nežili v poklidu se sice ukázalo už dříve. Masakr v londýnském metru, masakr na nádraží v Madridu, občas probleskující zprávy o stínových islámských soudech v Británii, pár zavražděných jako Theo van Gogh, jedna exmuslimka Ayaan Hirsi žijící pod ochranou policie občas vypálená auta v Paříži. Jinak klídek a tabáček dalo by se říci. A přestože i dnes se najdou jedinci, kteří budou obhajovat islámskou imigraci a budou tvrdit, že ti „radikálové“ nemají s islámem nic společného, tak přesto nedokáží zabránit tomu, aby vlády některých evropských zemí svými politickými kroky demonstrovaly, že idylka skončila, protože nikdy nebyla. Spíše se ukazuje, že to, co doutnalo pod povrchem, masová imigrace z islámských zemí ukázala v plné nahotě a vlády evropských zemí poznaly, že muslimské komunity nejsou oddané svým zemím, nesdílejí demokratické hodnoty, ale staví nad ně učení islámu.

Ve Francii je už dva roky stanné právo a snaha laicizovat islám .Například vypuštěním z Koránu veršů nabádajících k nenávisti (Manifest francouzských osobnosti - viz niže). Obavám se však, že pak by z Koránu moc nezbylo, když těchto veršů je 349. Nebo například zákazem zahalování jako například v Nizozemí. Případně dávání většího prostoru muslimům jako ve Švédku v naději, že když na ně budeme hodní, oni budou hodní na nás. Případně jako v Rakousku snahou o potlačení politické složky islámů. Obavám se však, že ani jedno, ani druhé nebude mít šanci na úspěch, a to z toho důvodu, že problémy, které řeší Západoevropské země není v jednotlivých částech islámu, nýbrž v samotném podstatě islámu. To, o co se snaží ve Francii, nebo v Rakousku není reforma islámského učení, ale deformace islámu, navíc řízená shora, politicky a lidmi, kteří jsou mimo islám. Politiku od islámu nejde oddělit. To by z islámu moc nezůstalo, protože islámu je podřízena i politika. Je jeho součástí, protože vše musí být v souladu s Alláhem. Kdyby tak někdy politici naslouchali lidem jako je Robert Spencer jeden z nejlepších znalců islámu na světe anebo somálské aktivistce Ayaan Hirsi, případně dalšímu vynikajícímu znalci islámu a islámskému učení jakým ke koptský kněz Zakaria Botros.

Problém evropských politiků je, že se nedívají na islám očima muslimů, ale očima evropských politiků, vyrostlých v demokratické společnosti, poznamenané politickou korektností a přehnaným humanismem. Vlastně on to není jen problém politiků, ale také všech možných aktivistů, kteří žijí v klamu, že i vrah má svoje práva, přičemž zapomínají, že vrah by měl mít jediné právo, a to právo na spravedlivý proces. Bohužel, v přecitlivělé společnosti mnozí nevidí jako špatného vraha, ale společnost, která nebyla dost ohleduplná k dotyčné lidské bytosti, které pak nezbylo nic jiného než vraždit. Podobným způsobem se staví k menšinám. Omlouvám se, k jedné jediné menšině. Nikde jsem nezaznamenal, že by stejná péče jako o muslimy byla o hinduisty, buddhisty, židy, šintoisty anebo sikhy.

Rakousko, jak uvedl deník iDnes se rozhodlo řešit situaci zavřením několika mešit a potlačováním politického islámu. Mezitím ve Francii, kde vládne stanné právo oznámili, že do konce roku 2019 propustí 450 islámských radikálů. Pustí tedy hlasatele politického islámu do ulic a budou doufat. Zároveň však několik stovek francouzských intelektuálů podepsalo manifest za revizi Koránu, nabádajícího k antisemitismu, za vypuštění násilných veršů a Macron chce laicizovat islám. Prostě hledá se řešení problému, který podle našich „aktivistů“ neexistuje.

Chápu, že politici musí řešit problémy se stále sílící muslimkou komunitou a na jednu stranu chápu, že například pro Německo je těžké jít do konfrontace s Tureckem, vzhledem k turecké komunitě a poznání, že více než Německo německé Turky zajímá sultán Erdogan a ta turecká menšina jsou i voliči, že?

Přitom proč se neřídit osvědčeným? Můj dům, můj hrad? Můj hrad, moje pravidla a pokud se ti to nelíbí, tak zde nemusíš být? Nelze nabízet pohostinství těm, kteří pohrdají hostitelem a chtějí jeho dům změnit podle svých zvyků, bez ohledu na názor hostitele.

Autor: Martin Kavka | pátek 8.6.2018 13:36 | karma článku: 46,27 | přečteno: 4911x
  • Další články autora

Martin Kavka

Přirovnávat „sirotky“ ze Sýrie k Wintonovým židovským dětem je chucpe

V rozjitřené debatě o syrských sirotcích se začínají nějak ztrácet ty „děti“. Namísto racionální debaty se vytahují příklady z historie. Jenomže ty příklady z nedávných dějin Evropy spíše svědčí proti příznivcům přijetí.

19.9.2018 v 12:06 | Karma: 43,20 | Přečteno: 2326x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Levice se bojí úspěchu Švédských demokratů. Prý populisté a xenofobové

Ve Švédsku dnes probíhají volby, které sice nic moc nezmění ve složení vládnoucích stran, ale přesto jsou sledované, protože vzor všech socialistů a sociálních inženýrů dostává trhliny.

9.9.2018 v 13:42 | Karma: 43,42 | Přečteno: 2640x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

„Levicový humanismus“ je mnohem horší než „pravicový extremismus"

V souvislosti s demonstracemi v Sasské Kamenici se objevily zprávy, že se jedná o pravicové extremisty, neonacisty. Levicoví politici, nechtějí ani na okamžik připustit, že se nejedná o akce extrémistů, ale jde o projev zoufalství

7.9.2018 v 11:17 | Karma: 41,73 | Přečteno: 1752x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Nikdo nechce topit „uprchlíky“ aneb demagogie podle blogera Hornera

Imigrace z Afriky a Blízkého východu do Evropy nenechává nikoho chladným. Názory mohou být různé, záleží na úhlu pohledu, politickém přesvědčení a vstupních informací.

3.8.2018 v 10:05 | Karma: 42,77 | Přečteno: 2510x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Španělé asi neznají pohádku o Smolíčkovi. Proto tam budou mít „celou Afriku“

Když před několika týdny italský ministr odmítl přijmout loď se 630 „uprchlíky“, stejně jako Malta, bylo to Španělsko, které udělalo „gesto“ a loď přijalo.

29.7.2018 v 15:45 | Karma: 43,71 | Přečteno: 2416x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Nepříjemné svědectví. Bulvární boss popsal, jak Trumpovi pomohl s kampaní

23. dubna 2024  21:21

Bývalý vydavatel bulvárního listu National Enquirer v úterý u newyorského soudu popsal porotě, jak...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky