Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

„Menšiny tu vytvářejí totalitu“ říká kardinál Duka

Dominik kardinál Duka poskytl rozhovor Pavlu Štruncovi, kde mimo jiné řekl, že menšiny vytváří totalitu a podivuje se nad ustupováním islámu, který po staletí ohrožoval evropskou civilizaci. (1)

Nechci komentovat rozhovor Pražského arcibiskupa, spíše se pozastavit nad jeho slovy o menšinách a totalitě. Kardinál veřejně řekl to, co mnozí vnímají jako problém naší civilizace. Dnes jsou to menšiny, které si nárokují práva nad všeobecná práva. Nejde o to, zda se jedná o náboženské, sexuální či etnické skupiny. Prostě jde o práva menšin. Z určitého pohledu nejde ani tak o právo, ale zvýhodnění menšin.

Jedním z takových zvýhodnění je „Pozitivní diskriminace“ čímž jsou proslulé například Spojené státy americké, kde mnohdy více než znalosti a inteligence rozhoduje etnický původ. Velice dobře o tom referoval Neviditelný pes v článku Oty Ulče. „Hodně nevole způsobuje Affirmative Action v zaměstnání. Bělošská většina vesměs nemíní chápat, proč její demokraticky zvolení reprezentanti dovolují něco, čemu se oprávněně říká reverse discrimination - diskriminace naruby, ve vlastních řadách. U soudu v Detroitu nepořídili hasiči a v New Yorku dozorci vězňů. Při zkouškách na povýšení jen polovina černochů a Martinezů uspěla ve srovnání s výkony Martínků. V takovém případě federální soud nařídil najít vysvětlení v rasismu a došlo tedy k dodatečnému byrokratickému nadhodnocení nedostatečných žáků, z pětek se staly známky dostatečné či dokonce chvalitebné. V New Yorku policisté podstoupili kvalifikační zkoušky na seržanty. Uspělo 10,6% Martínků, 4,4% Martinezů a 1,6% černochů - čili automatický důkaz rasisticky předpojatého testu, jehož vypracování zaručit perfektní barvoslepost stálo půl milionu dolarů. Výsledek se proto měl anuloval, ale než k němu došlo, městská správa povýšila dvě stě propadlých podle rasové kvóty a bylo to. Načež někteří z policistů oficiálně požádali o rasovou překlasifikaci, že nejsou bílí, že nejsou Martínkové, ale Martinezové“

Tohle je, ale jen část problému. Větší problém je, že většinová společnost je nucena tento systém respektovat, přestože jak řekl profesor ekonomie Walter E. Wiliams sám Afroameričan „Je to systém, v němž se má pomoci osobě A (současnému černochovi) potrestáním osoby B (současného bělocha) za to, co osoba C (běloch v minulosti) udělala osobě D (černochovi v minulosti). To tedy je hodně podivné pojetí sociální spravedlnosti, zejména, když se budeme chtít držet principu individuální odpovědnosti“

Něco podobného se týká o náboženských menšin, tedy převážně jedné náboženské menšiny a to muslimů. Muslimům se ustupuje ve školách, kdy mnohé školy přestaly nabízet vepřové maso. Jak uvádí internetový deník iDnes, tak „Kromě stravovacích trendů za tím stojí i rostoucí počet muslimských žáků“ Jde říci, že hlavně rostoucí počet muslimských žáků. A jak je uvedeno ve stejném článku, Christian Schmidt k tomuto řekl: „Není možné, abychom v jídelníčcích jen tak zakázali vepřové maso, které je součástí naší stravy a kulinářské kultury. Očekávám, že tvořivost při střetu se stravovacími návyky odlišných kultur povede k obohacení jídelníčku, ne k jeho ochuzení“

V těchto dvou příkladech je celé jádro problému. Nejen náboženské, sexuální a etnické menšiny mají svoje zvyky a požadavky, ale podobně má svoje zvyklosti a požadavky každý z nás. Proto jsou zákony demokratických zemí stavěny jako univerzální, platné pro všechny, bez rozdílu pohlaví, barvy pleti, náboženské příslušnosti. Ve chvíli, kdy je většina nucena zákonem k dodržování a respektování zvyklostí menšin a jejich požadavků, tak univerzální zákon přestává platit, protože jeho požadavky na rovnost mohou být diskriminační. Ostatně nejde jen o zákon, ale třeba o pravidla školy, které nedovolují pokrývku hlavy. Například dlouhé roky se táhl případ muslimek a jejich šátku, přestože se nakonec ukázalo, že vše bylo jinak. Nicméně  - Veřejná ochránkyně práv dospěla k závěru, že Střední zdravotnická škola nepřímo diskriminovala stěžovatelku, neboť jí na základě neutrálně formulovaného školního řádu zakázala nosit muslimský šátek, který je projevem jejího náboženského přesvědčení navenek“ve zkratce, náboženské přesvědčení je zde stavěno nad princip neutrality, platný pro všechny. Tedy s výjimkou, kterou by měla škola, učitelé a studenti, tedy většina, respektovat.

Tady už nejde o rovnost všech před školním řádem, nebo jako v případě pozitivní diskriminace před zákonem. Jde o diktát menšin, ať z jejich iniciativy anebo iniciativy těch, kteří si z boje za „práva menšin“ udělali svoje živobytí.

Kdysi, nevím, zda to platí i dnes, v běžeckých závodech koní platilo, že kůň, který často vítězí dostává takzvaný handicap, což spočívalo v tom, že do sedla se přidalo závaží, aby se vyrovnaly šance ostatních, což vedlo k tomu, že nevyhrál ten, kdo byl nejlepší. Pozitivní diskriminace a práva menšin, jako výjimka z práva a norem společnosti vedou k podobnému.

Zátěž v koňských dostizích likviduje koně a požadavky menšin deformují společnost. V obou případech vítězí ti, kteří by jinak neměli šanci.

(1)

 

 

Autor: Martin Kavka | pátek 18.5.2018 14:15 | karma článku: 42,49 | přečteno: 2111x
  • Další články autora

Martin Kavka

Přirovnávat „sirotky“ ze Sýrie k Wintonovým židovským dětem je chucpe

V rozjitřené debatě o syrských sirotcích se začínají nějak ztrácet ty „děti“. Namísto racionální debaty se vytahují příklady z historie. Jenomže ty příklady z nedávných dějin Evropy spíše svědčí proti příznivcům přijetí.

19.9.2018 v 12:06 | Karma: 43,20 | Přečteno: 2326x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Levice se bojí úspěchu Švédských demokratů. Prý populisté a xenofobové

Ve Švédsku dnes probíhají volby, které sice nic moc nezmění ve složení vládnoucích stran, ale přesto jsou sledované, protože vzor všech socialistů a sociálních inženýrů dostává trhliny.

9.9.2018 v 13:42 | Karma: 43,42 | Přečteno: 2640x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

„Levicový humanismus“ je mnohem horší než „pravicový extremismus"

V souvislosti s demonstracemi v Sasské Kamenici se objevily zprávy, že se jedná o pravicové extremisty, neonacisty. Levicoví politici, nechtějí ani na okamžik připustit, že se nejedná o akce extrémistů, ale jde o projev zoufalství

7.9.2018 v 11:17 | Karma: 41,73 | Přečteno: 1752x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Nikdo nechce topit „uprchlíky“ aneb demagogie podle blogera Hornera

Imigrace z Afriky a Blízkého východu do Evropy nenechává nikoho chladným. Názory mohou být různé, záleží na úhlu pohledu, politickém přesvědčení a vstupních informací.

3.8.2018 v 10:05 | Karma: 42,77 | Přečteno: 2510x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Španělé asi neznají pohádku o Smolíčkovi. Proto tam budou mít „celou Afriku“

Když před několika týdny italský ministr odmítl přijmout loď se 630 „uprchlíky“, stejně jako Malta, bylo to Španělsko, které udělalo „gesto“ a loď přijalo.

29.7.2018 v 15:45 | Karma: 43,71 | Přečteno: 2416x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Vrah hodil tělo ubodaného muže do žumpy, tam tlelo dva měsíce. Dostal 20 let

25. dubna 2024,  aktualizováno  12:23

Krajský soud v Ostravě poslal na dvacet let do vězení 62letého Karla Machalu za to, že předloni v...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  12:20

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

TOP 09 padají preference, Langšádlová si vytáhla Černého Petra, říká politolog

25. dubna 2024  12:16

Ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě. Rozhodla se podat demisi....

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno 

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky