Česko naštvalo Palestinu! Jen houšť a větší kapky

Po dlouhé době může být člověk hrdý na svoji vlast. Česká republika společně s Maďarskem a Rumunskem zablokovala prohlášení Evropské unie k Palestině kvůli dodatku, že země EU nebudou stěhovat svoje ambasády do Jeruzaléma.

Prohlášení EU mělo být kritikou kroku prezidenta USA o přestěhování amerického velvyslanectví do hlavního města Izraele k čemuž má dojít již toto pondělí. Podle zpráv deníku iDnes stěhování svého zastupitelského úřadu do Jeruzaléma chystá i Rumunsku a Česká republika v tomto městě otvírá zatím Honorární konzulát. Je to logické. Jeruzalém patří neodmyslitelně k Izraeli. Je to nejen jeho politické, ale také duchovní centrum. Je to srdce Izraele po několik tisíc let.

Palestinské ministerstvo zahraničí (sic!) vydalo prohlášení, jak se uvádí v článku iDnes, že postoj zmíněných tří zemí odmítá a připsalo těmto zemích odpovědnost za důsledky jejich činu. Asi nám vyhlásí embargo na dovoz piva a tuzemského rumu. Omluva, Tuzemáku. Možná odvolají svého velvyslance z Prahy, kde mají palestinští Arabové svoji ambasádu. Asi jedinou svého druhu na světě. Ani jedno, ani druhé by nebyla škoda. Alkohol do Palestiny nevyvážíme a ambasáda měla být už zrušena dávno. Autonomní území Palestina není žádný stát, jednu část ovládá teroristická organizace Hamas a druhou umírnění teroristé Fatahu, zodpovědní za občanskou válku v Jordánsku a pokus o zavraždění jordánského krále. Tato organizace je také zodpovědná za masakr izraelských sportovců na OH v Mnichově v 1972 a za vraždění izraelských civilistů například v roce 1978, které vstoupilo do dějin jako Masakr na pobřežní silnici.

Nechápu, kde se v Evropské unii bere taková podpora pro palestinské Araby. Zvláště, když Evropa byla svědkem největší rasové genocidy v dějinách lidstva nazvané Holocaust. Vznik Izraele byl nejen splnění snu desítek generací Židů, ale také důsledkem masového vyvražďování Židů nacistickým Německem. V současné době jsou Židé v Evropě opět pronásledování, a to převážně muslimy jako ve Francii a Francie a další země podporují ty, kteří by Izrael nejraději zničili a Židy nahnali do Středozemního moře. Je proto potěšující, že Česká republika, jako jeden z mála státu EU stojí při této malé a dějinami těžce zkoušené zemi. Je hanbou Francie, Německa a dalších zemí EU, že více než tato malá demokracie jim leží na srdci Palestina, odkud nikdy nezaznělo nic přátelského směrem k Izraeli.

Chápu, že mnohé kroky Izraele jsou pro moderní evropské humanisty kontroverzní. Docela si je dokáži představit i při nedávných agresivních demonstracích palestinských Arabů, kdy místo armády by tam postavili transparenty s nápisem Welcome. Ovšem to, co je z pohledu samolibých a zhýčkaných evropských intelektuálů a „humanistů“ kontroverzní, je z hlediska Izraele nutné pro jeho přežití. Nutné pro bezpečnost jeho obyvatel.

Krok Spojených států znamená pro Izrael právní uznání stávajícího stavu. Jeruzalém byl, je a bude hlavním městem Židů. Odmítnutí prohlášení EU Českem, Maďarskem a Rumunskem, je svým způsobem odmítnutí požadavku palestinských Arabů. Tyto tři země se zachovaly tak, jak se měla zachovat Francie a Británie v roce 1938 v Mnichově. Zlu se nemá ustupovat.

Shalom Israel

 

Autor: Martin Kavka | sobota 12.5.2018 16:06 | karma článku: 42,56 | přečteno: 2108x