Maďaři odmítli imigraci z Afriky

Jak uvádí na svých stránkách ministerstvo zahraničí Maďarska „Prohlášení v Marrákeši v rámci Rabatského procesu může vést k nové imigrační vlně“ (1)

Není nutné zdůrazňovat, že Maďarsko se stalo jakýmsi otloukánkem Evropy. Postavilo ploty v roce 2015, kdy madam Merkelová vítala uprchlíky. Zdůrazňuje křesťanské hodnoty a také tak činí, odmítá neřízenou imigraci a snaží se pomáhat ve světě křesťanům. Zastává konzervativní sociální politiku. Nejde s proudem, a naopak se nedívá na problémy kolektivistickými brýlemi, ale pohledem z vlastní země a z hlediska potřeb a zájmů své země. Proto je Maďarsko špatné. Vlastně není špatné, je to arcilotr Evropy a maďarský premiér málem jako totalitní diktátor.

Proč potom Orbána volí tolik lidí. Tolik, že jejich hlasy daly jeho straně parlamentní většinu? Pravda, hlas obyčejného Maďara nikoho nezajímá. Důležitější jsou minoritní hlasy, které nejsou většinou přijímány, ale dobře znějí zastáncům liberální demokracie. Hlasy aktivistů a různých politologů. Nic proti, názor každého člověka má stejnou váhu v dialogu a voliči ve volbách rozhodují, ke které straně se připojí. Voliči v Maďarsku odmítli multikulturní Evropu, odmítli různé sociální experimenty s imigrací. Místo ostrakizování, by měl být jejich hlas respektován. Stejně jako jednání jejich politiků, kterým voliči dali svůj hlas. Je to jiné jednání politiků s voliči než jednání bývalého premiéra Sobotky, který sice odmítl kvóty, ale dobrovolně přijme stovky uprchlíků. Takové vlk se nažere, ale koza zůstane celá.

Mimochodem, když Maďaři stavěli plot, tak je všichni kritizovali, když začalo stavět plot Rakousko, tak se o tom jen mluvilo. Mimo Itálie, které se to nelíbilo. Maďarsko neudělalo nic jiného, než že chránilo svojí zem. To samé dělá Rakousko anebo Francie v Mentonu. Ale špatným je Maďarsko.

Je možné a zcela legitimně si klást otázky, zda je nutné, aby Evropa imigranty přijímala. Jak ukazuje příklad z Německa, tak nejsou žádným přínosem, ale spíše zátěží ve státním rozpočtu. Pokud ekonomika díky imigraci stoupá, tak to není díky jejich přínosu, ale díky státním výdajům, které se také započítávají do HDP. Je možné se ptát na přínos. Pokud to budeme posuzovat podle stánků s kebabem, podle arabských restaurací a obchodů a exotiky, tak zcela jistě, protože místo čtyřhodinového letu do Egypta, stačí jen přejet státní hranice do Mnichova. Nevím jak kdo, ale raději si zajedu do Egypta, kde si dám tradiční jídlo v tradičním prostředí a do Mnichova si zajdu na klobásku se zelím, pivem a servírky v dindrlu. Přeci jen ty bavorské servírky vypadají lépe než muslimky v burce, které více než kráčející ženu připomínají netopýra, kterému utrhli křídla.

Nejsem, a vlastně nikdy nebudu proti tomu, aby do země přicházeli imigranti. Denně se stýkám na stavbách s Ukrajinci, Moldavci, Rusíny a Rumuny. Čas od času využiji i služeb vietnamských večerek. Všech těchto lidí si vážím. Pracují na své budoucnosti. Někteří spojí svoji budoucnost s naší zemí, někteří se vrátí domů. Když budete procházet našimi městy, tak uvidíte architekturu italských, holandských, německých, francouzských mistrů. Mnozí se zde usadili natrvalo a zanechali svoje stopy, jako Santini, jejichž potomek Jan Blažej se proslavil stavbami jako zámek Karlova koruna, klášter v Plasech. Přišli do naší země, nic nechtěli, mimo jednoho, možnost zde pracovat. Mnozí na pozvání, mnozí proto, že jim naše země připadala krásná a další proto, že si zde chtěli splnit sen. Všichni však respektovali zem, která je přijala a její pravidla. Což je to samé, co požaduje po imigrantech i maďarský premiér.

Protože nejde o to, aby se zde imigranti cítili jako doma, to mohli zůstat tam, odkud odešli, ale aby imigranti respektovali hostitelskou zem a domácí se necítili doma jako cizinci.

(1)

Autor: Martin Kavka | čtvrtek 10.5.2018 17:06 | karma článku: 44,06 | přečteno: 2445x
  • Další články autora
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky