Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Islámští "Evropané", tikající Erdoganova bomba

Jaká je loajalita německých Turků ke své nové vlasti mohli Němcům naznačit volby v Turecku v roce 2015 a následující rok domnělý puč v Turecku, kdy Turci vyšli do německých ulic demonstrovat svojí podporu  sultánu na Bosporu (1)

Nejde však jen o Turky v Německu, Rakousku či Nizozemí, kde se snaží turecká vláda agitovat a kde má současný turecký prezident větší podporu než doma. Jak ukázali volby v roce 2015, v Německu volilo Erdogana 59,7 procenta německých Turků, kdežto v Turecku získal jen 49 procent. Navíc, v Německu žije 1,5 mil. Erdoganových spoluobčanů, kteří mají jen turecké občanství. Není divu, že se vlády jmenovaných zemí snažili zabránit tureckým politikům provádět politickou agitaci, v souvislosti s referendem o změně ústav, mezi touto menšinou. Za to si například Nizozemci vyslechli, že jsou zbabělá, nacistická země.

Ještě v roce 2011 se týdeník Týden rozplýval nad Erdoganem jako vzorem pro arabské země, jako vzorem, kdy jde skloubit demokracii s islámem a liberálními myšlenkami. Jak se ukazuje, přání bylo otcem myšlenky. Ostatně nic nového. Po zvolení Hitlera německým kancléřem to také vypadalo, že Hitler Německo politicky a ekonomicky stabilizoval. Triumfem nacistického Německa pak byly Olympijské hry v Berlíně, kdy význačné deníky na všech kontinentech psaly o těchto hrách s úžasem a obdivem. Psaly o vynikající organizaci, pohostinnosti, přátelství a pořádku. Ostatně, když se Erdogan dostal k moci, tak se také nesnažil prosazovat islám jako cestu pro Turecko, ale snažil se stabilizovat ekonomiku a konsolidovat vnitropolitickou situaci, která spočívala v tom, že odstranil z armády lidi, kteří by pro něj do budoucna mohli být hrozbou. V tom mu pomohly i rozhovory s EU z roku 2001, kdy jedním z požadavků Evropské unie bylo omezení vlivu armády, čemuž se tehdejší turecká vláda bránila. Erdogan tento požadavek splnil. Splnil, protože tento požadavek byl právě tím, co potřeboval. Nezapomněl, že už jednou byla jeho strana, tenkrát pod vedením Necmettina Erbakana, armádou odstavena od moci (1997).

Nejde však jen o Turky. Erdogan má ambice stát se lídrem ve světě sunnitského islámu a jak řekla Necla Kelek v rozhovoru pro Echo, cílem Erdogana je islamizace nejen Německa, ale celé Evropy, což v důsledku znamená prosazování islámu, oslovení muslimů v Evropě bez ohledu na národnost a jejich aktivizaci v Erdoganově plánu. „Erdogan žije v představě, že bude šířit islám do světa, nejdřív do Německa, pak do Evropy. A zdá se, že tím promlouvá z duše většině anatolských voličů doma i v Německu. Ti lidé konečně chtějí být silní – po letech, kdy museli snášet pohrdání od sekulárních kemalistů anebo vést životy migrantů na okraji společnosti. Turci v Evropě většinou pocházejí právě z Anatolie. Na náboženské konzervativce Erdogan vsadil, pro ně dělá všechno, zatímco sekulární Turky považuje za svoje protivníky. Agituje dnes za náboženskou svobodu v Evropě. Já tvrdím, že jeho stoupenci tady neagitují dokonce ani politicky, ale přímo misionářsky“.

Pokud si někdo myslí, že Turci jsou něco jiného než Arabové, Pákistánci, Bangladéšané či muslimové z Afriky, tak by měl zpozornět nad slovy Táriqa Ramadána, vnuka zakladatele Muslimského bratrstva a pro mnoho liberálních politiků v Evropě vzor „umírněného“ islámu. „Demokratické Turecko je příklad, který je třeba sledovat“. Nelze totiž opomenout, že tento islámský učenec má velký vliv na evropskou islámskou komunitu. To, že se Arabové a Turci normálně nesnáší, je druhotné v případě, že jde o islám.

Erdogan se ani nesnaží zastírat svoje plány. Jediné co k tomu potřebuje je vítězství v nadcházejících tureckých volbách. Jeho cílem je obsazení území, která byli Turci nuceni opustit a tím i vítězství islámu. Jak řekl:

„Jejich odvaha přetrvá jen do doby, než uvidí naši armádu, naše lodě a naše letadla… Ať už pro nás Afrin znamená cokoli, naše práva v oblasti Egejského moře a Kypru jsou stejná. Nikdo ať si nemyslí, že průzkum ložisek zemního plynu ve vodách u Kypru a oportunistické pokusy v Egejském moři vypadnou z našeho radaru.“ A dále „Ti, kteří si myslí, že jsme z našich srdcí vymazali země, kterých jsme se před sto lety vzdali se slzami v očích, se mýlí. Říkáme při každé příležitosti, že Sýrie, Irák a další místa na mapě leží v našich srdcích a nijak se pro nás neliší od naší vlastní domoviny. Snažíme se, aby cizí vlajka nevlála nikde tam, kde je recitován adhan“ (islámská modlitba). Což je dnes většina zemí západní Evropy.

Za situace, kdy jsou útoky muslimů omlouvány psychickými problémy a za situace, kdy například německá armáda má k dispozici jen 4 plně funkční letouny a nemá zimní vybavení, zatímco řeší uniformy pro těhotné vojačky, to není nic povzbudivého.

Evropa má jen dvě možnosti. Buď tento problém řešit smetením multikulturalismu ze stolu a striktním dodržováním zákonů bez ohledu na práva náboženských a etnických menšin anebo Francouzi mohou vytáhnout bílé prapory a Němci plakáty s Herzlich willkommen.

(1)

 

 

 

 

Autor: Martin Kavka | pondělí 7.5.2018 11:36 | karma článku: 39,13 | přečteno: 1340x
  • Další články autora

Martin Kavka

Přirovnávat „sirotky“ ze Sýrie k Wintonovým židovským dětem je chucpe

V rozjitřené debatě o syrských sirotcích se začínají nějak ztrácet ty „děti“. Namísto racionální debaty se vytahují příklady z historie. Jenomže ty příklady z nedávných dějin Evropy spíše svědčí proti příznivcům přijetí.

19.9.2018 v 12:06 | Karma: 43,20 | Přečteno: 2326x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Levice se bojí úspěchu Švédských demokratů. Prý populisté a xenofobové

Ve Švédsku dnes probíhají volby, které sice nic moc nezmění ve složení vládnoucích stran, ale přesto jsou sledované, protože vzor všech socialistů a sociálních inženýrů dostává trhliny.

9.9.2018 v 13:42 | Karma: 43,42 | Přečteno: 2640x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

„Levicový humanismus“ je mnohem horší než „pravicový extremismus"

V souvislosti s demonstracemi v Sasské Kamenici se objevily zprávy, že se jedná o pravicové extremisty, neonacisty. Levicoví politici, nechtějí ani na okamžik připustit, že se nejedná o akce extrémistů, ale jde o projev zoufalství

7.9.2018 v 11:17 | Karma: 41,73 | Přečteno: 1752x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Nikdo nechce topit „uprchlíky“ aneb demagogie podle blogera Hornera

Imigrace z Afriky a Blízkého východu do Evropy nenechává nikoho chladným. Názory mohou být různé, záleží na úhlu pohledu, politickém přesvědčení a vstupních informací.

3.8.2018 v 10:05 | Karma: 42,77 | Přečteno: 2510x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Španělé asi neznají pohádku o Smolíčkovi. Proto tam budou mít „celou Afriku“

Když před několika týdny italský ministr odmítl přijmout loď se 630 „uprchlíky“, stejně jako Malta, bylo to Španělsko, které udělalo „gesto“ a loď přijalo.

29.7.2018 v 15:45 | Karma: 43,71 | Přečteno: 2416x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky