Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Turecký prezident chce islámskou armádu proti Izraeli a EU je v klidu

Jak uvádí britský deník Express, turecký prezident vyzval k vytvoření islámské armády, která by zlikvidovala Izrael. Žádné protesty evropských politiků se ovšem nekonají. 

Již delší dobu je možné pozorovat dvojí metr v politice zemí Evropské unie. Jako by se politici řídili tím, že dobré je jen to, co je dobré pro jejich ideologické smýšlení a nikoli to, co je dobré pro občany Evropy. A tak, zatímco politici se usnesly, že za pokus o vraždu bývalého ruského agenta může Rusko, aniž by někdo zveřejnil důkazy, že to Rusko bylo, tak v případě tureckého prezidenta se opatrně našlapuje. Ne dosti na tom, že Turecko masakruje Kurdy  na území Sýrie, tedy na cizím území, ne  dosti na tom, že Turecko odmítá vinu na genocidě tureckých křesťanů, ponejvíce Arménů, ale také Řeků, Bulharů,  Srbů a dalších. Ne dosti na tom, že Turecko likviduje opozici, novináře, že demokracie v Turecku je demokracie kde je dovolen pouze jeden názor, kde pomalu dochází k pronásledování neislámských náboženských skupin.

Turecko je pro Evropskou unii a její politiky pořád partner. Proč? Je to kvůli tomu, že Erdogan dostal dobře zaplaceno za to, že sem nepustí další uprchlíky? Nebo proto, že v Evropě žije turecká komunita čítající několik milionu potencionálních vojáků Erdoganovi zahraniční armády? 
Možná tam jsou i jiné důvody. Přesto je zarážející, že Turecku prochází pomalu vše. Čistky v řadách opozice a turecké inteligence, zahraniční agrese, vyhrožování, zatímco Maďaři jen postaví plot na hranicích a jsou to nepřátelé. Poláci chtějí, aby soudci nejmenovali soudci a je to proti zásadám EU a Polsko je málem vyhlazeno z mapy Evropy. Česká republika odmítne kvóty na migranty a jde k soudu, jako by už neplatila suverenita evropských států a jednotlivé státy byly jen vazalem Bruselu, který když rozhodne, tak se vazal musí podřídit. 

Nelze nezapomenout, jak unijněevropští politici kritizovali prezidenta Trumpa, když uznal Jeruzalém jako hlavní město Izraele. Ty řeči, že to naruší vyjednávání s palestinskými Araby, že to naruší vztahy s arabskými zeměmi. To, že Jeruzalém je hlavní město Izraele je prostě fakt. Je to hlavní město Židů od krále Davida a nikdy to hlavní město Izraele nepřestalo být, přestože Izrael skoro po dva tisíce let neexistoval. Ano, Izrael, ne Palestina, která je umělý konstrukt Římanů po té, co Židé prohráli s Římskou říší svůj boj za samostatnost a byli ze své země Římany vyhnáni. Budiž. Palestina je dnes všeobecně uznávaný název, to však neznamená, že Jeruzalém je hlavní město Palestiny. Palestina je a snad navždy zůstane jen geopolitické označení. Ideologické, nikoli faktické.  Přestože by to palestinští Arabové a mnozí politici Evropské unie rádi změnili. 

Evropským politikům ani nevadí, že do rukou Palestinské samosprávy vkládají stovky milionu EURO, které jsou pak vypláceny teroristům a rodinám teroristů. Vadí to však prezidentu Trumpovi a tak Spojené státy omezují svojí pomoc Palestinské samosprávě, zvláště, když za zabití Žida jsou tučné odměny, jak píše Gita Zbavitelová na Neviditelném psu. Příznivci Palestinské samosprávy nemusí mít strach. Evropská unie zcela jistě doplatí to, co Američané nedají. Je to o to paradoxnější, že zatímco po vraždě a následném upálení Židovky prezident Francie mluví o antisemitismu, tak Evropská unie ten antisemitismus finančně podporuje štědrými finančními dary Ramalláhu. 

Česká republika má na Blízkém východě, jediného přítele a tím je Izrael, kterému naše země pomohla v době pro tento stát nejtěžší a to dodávkou zbraní, kterou zprostředkoval tehdejší ministr zahraničí Jan Masaryk, po kterém jsou dodnes pojmenovány nejen některé kibuci v Izraeli, ale také ulice měst. A ani naše země, neprotestuje proti politice a agresi Turecka. Izrael je přitom jedinou skutečnou demokracii na Blízkém východě, přestože různým aktivistům se už jen při vyslovení názvu té země vaří krev v žilách. Sice se ohání láskou k lidem, lidským právům, ale k Židům mají vztah jako Adolf Hitler. Popravdě on i ten Hitler se oháněl lidskými právy a láskou k lidem, ale k lidem pouze určité etnicity. 

Evropská unie a její servilnost k Turecku jen ukazuje na to, že tato hračka politických elit je stejně neschopná jako Francie a Británie v roce 1938 v době podpisu Mnichovské dohody. Evropská unie je silná jen tam, kde necítí odpor a čím dál tím více ukazuje,že už dávno nejde o lidská práva, demokracii, ale jen o politiku hezkých tváří ke všem, které potřebuje. Jakmile jí někdo nastaví zrcadlo, tak je odsouzen. Jako Izrael, který vypověděl migranty z Afriky. Přitom politici Izraele nedělají nic jiného než to, že chrání své občany a identitu svého státu. Tedy něco, co je v Evropě nazýváno populismem. 

Odkaz na článek z kterého vycházím 

 

 

Autor: Martin Kavka | čtvrtek 29.3.2018 10:07 | karma článku: 46,54 | přečteno: 5652x
  • Další články autora

Martin Kavka

Přirovnávat „sirotky“ ze Sýrie k Wintonovým židovským dětem je chucpe

V rozjitřené debatě o syrských sirotcích se začínají nějak ztrácet ty „děti“. Namísto racionální debaty se vytahují příklady z historie. Jenomže ty příklady z nedávných dějin Evropy spíše svědčí proti příznivcům přijetí.

19.9.2018 v 12:06 | Karma: 43,20 | Přečteno: 2326x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Levice se bojí úspěchu Švédských demokratů. Prý populisté a xenofobové

Ve Švédsku dnes probíhají volby, které sice nic moc nezmění ve složení vládnoucích stran, ale přesto jsou sledované, protože vzor všech socialistů a sociálních inženýrů dostává trhliny.

9.9.2018 v 13:42 | Karma: 43,42 | Přečteno: 2640x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

„Levicový humanismus“ je mnohem horší než „pravicový extremismus"

V souvislosti s demonstracemi v Sasské Kamenici se objevily zprávy, že se jedná o pravicové extremisty, neonacisty. Levicoví politici, nechtějí ani na okamžik připustit, že se nejedná o akce extrémistů, ale jde o projev zoufalství

7.9.2018 v 11:17 | Karma: 41,73 | Přečteno: 1752x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Nikdo nechce topit „uprchlíky“ aneb demagogie podle blogera Hornera

Imigrace z Afriky a Blízkého východu do Evropy nenechává nikoho chladným. Názory mohou být různé, záleží na úhlu pohledu, politickém přesvědčení a vstupních informací.

3.8.2018 v 10:05 | Karma: 42,77 | Přečteno: 2510x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Španělé asi neznají pohádku o Smolíčkovi. Proto tam budou mít „celou Afriku“

Když před několika týdny italský ministr odmítl přijmout loď se 630 „uprchlíky“, stejně jako Malta, bylo to Španělsko, které udělalo „gesto“ a loď přijalo.

29.7.2018 v 15:45 | Karma: 43,71 | Přečteno: 2416x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Řidič Porsche srazil ve Vysočanech ženu s kočárkem, ta utrpěla vážná zranění

1. května 2024  20:36

V pražských Vysočanech sjel řidič automobilu ze silnice a srazil ženu s kočárkem. Podle mluvčího...

Školák měl v osmi letech dvě mrtvice. Nemocných dětí od covidu přibývá

1. května 2024

Premium Netušili jsme, že mrtvici mohou dostat i děti, říkají rodiče těch, které to zažily. Některé dokonce...

AURES Holdings a.s.
PRACOVNÍK PODPORY PRODEJE (A12500)

AURES Holdings a.s.
Olomoucký kraj
nabízený plat: 30 000 - 32 000 Kč

  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky