Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jsem proti imigraci muslimů, prý je to nekřesťanské, takže na slovíčko

V dnešním světě, kde je vše relativizováno, rozmělňováno v duchu nějakých vyšších humanistických idejí je dost nepatřičné vyslovit názor, který není v souladu s myšlenkou rovnosti náboženství anebo kultur.

Nevím, kolik lidí z mého okolí pomáhá druhým lidem. Nevím a popravdě ani to nechci vědět. Za to skoro denně vím z novin, kde a která organizace pomáhá uprchlíkům. Čtu dojemné příběhy o Pašovi, který utekl čert ví odkud a jeho trable. Čtu jak my Češi odmítáme uprchlíky a žádné tady nemáme. Jak se bojíme islámu a žádné muslimy zde nemáme. Svým způsobem jako by bylo řečeno, že nemáme právo na odmítání muslimů, protože zatím zde nedošlo k žádným teroristickým útokům a tam kde k nim dochází nejde o muslimy a islám, ale o teroristy a islamismus. Takže asi v pohodě. Jenomže jak vysvětlit, že muslimové jsou v pohodě, jen jim to kazí muslimové co v pohodě nejsou? Vysvětlit to nejde. Nejde, protože ti muslimové co vraždí jsou stejní muslimové jako ti, co prodávají kebab. Chodí do stejných mešit, poslouchají stejná slova, takže, kde je problém? Problém je v islámu. Islámu, kde existuje jediná autorita a tou je Mohamed. Alfa a omega všeho. A vše co dělal Mohamed je pro muslimy nejen následováníhodné, ale je také jejich povinnost být jako Mohamed. A Mohamed se dokázal nejen chovat přívětivě a laskavě, ale také loupil, vraždil, znásilňoval. To nejsou žádné pomluvy, to je součást islámské historie a nauky ať už v Sunně, Koránu anebo Síře, životopisu Mohameda. Součást islámské historie a nauky, kterou muslimové nezpochybňují. Mohamed je vzor a je jedno, zda se jedná o prodavače kebabu anebo mudžahedína s kalašnikovem.

Pamatuji si, když v jedné diskusi někdo argumentoval Ježíšovým podobenstvím o Milosrdném samaritánovi. Doporučuji všem, ať si otevřou Písmo a toto podobenství ať si přečtou. Možná se budou divit, že dotyčný si nevzal zraněného člověka k sobě domu, ale poskytl mu pomoc, ubytoval jej v nejbližším hostinci a zaplatil jeho pobyt na dobu, která bude potřebná k jeho uzdravení. Nevzal si jej domů, nezačlenil jej do své rodiny. Udělal to, co bylo nutné a  potřebné. Ostatně, proč by měl dělat více? V novinách se píše, že umrzlo osm bezdomovců, zároveň probíhá kampaň na pomoc lidem bez domova, kdy jedna stokoruna pomůže těmto lidem zabezpečit nocleh v teple. Kolik lidí z těch, které tak dojímá osud Paši, tu stokorunu dá a pošle na účet organizace pomáhající lidem bez domova? Možná všichni, možná nikdo.

Jako katolík mám rád filmy o svatých naší Církve. Jedním z mých oblíbených je Filip Neri. Italský kněz, který toužil odjet do Indii, kázat Krista a za Krista položit život. Nakonec zůstal v Římě a staral se o chudé děti na ulici. Když pak mohl odjet a měl i papežské povolení, tak zůstal se slovy „Já jsem svojí Indii našel tady“. A to je přesně to, co nám uniká. Snažíme se pomáhat muslimům, aby se dostali do Evropy, ale těm co skutečně potřebují naší pomoc u nás doma, těm jí odmítáme. Upřímně, jestli moje stokoruna pomůže přečkat válku lidem z Blízkého východu, byť v polních podmínkách, ale bezpečí, tak proč vydávat další stokorunu, aby se dostal do Evropy? Není lepší tu druhou stokorunu dát těm, kteří žijí v naší zemi, ale jsou na tom hůře než ti uprchlíci? Je to na uvážení každého. Nikoho neodsuzuji, když dá přednost muslimovi ze Sýrie, před bezdomovcem u Kauflandu. Jenomže ten bezdomovec před Kauflandem se nebude snažit jemu poskytnutou pomoc v jemu do budoucna poskytnuté výhody a výjimky. Nebude se snažit uplatňovat svůj životní styl na úkor společnosti.

Je mi líto lidí, kteří musí opustit domovy kvůli válce. Vím, že těmto lidem je nutné pomoci. Jenomže, jaká to je pomoc, kdy na integraci a jak se ukazuje neúspěšnou, jsou vydávány stovky milionu Euro, které by byly mnohem prospěšnější tam, kde skutečně mohou pomoci. Tedy v uprchlických táborech? Což vzbuzuje další otázku, proč těmto muslimům ze Sýrie, Afghánistánu apod. nepomohou islámské země? Copak ti muslimové nejsou jejich bližní? Proč EU a OSN jen apeluje na Evropany? Jako by islámské země byly nedotknutelné. Jenomže ony jsou nedotknutelné. Jakákoliv jejich kritika by byla vydávána za islámofobii a tak se apeluje na neznámé evropské hodnoty a křesťanskou lásku, bez ohledu na skutečnost a problémy s muslimy v evropských zemích.

Nejsem proti muslimům, jsem proti islámu. Nejsem proti tomu, aby zde muslimové žili, ale jsem proti tomu, aby se jim ustupovalo v jejich náboženských požadavcích a zákony a společenské normy platily pro ně stejně jako pro všechny. Nejsem proti tomu, aby se pomáhalo uprchlíkům, ale pomozme tam kde pomoc potřebují. Jako to udělal dotyčný Samaritán.

Nebo se jednou Vaše děti probudí v zemi, která více než Evropu bude připomínat Blízký východ.

Autor: Martin Kavka | pátek 2.3.2018 15:52 | karma článku: 43,29 | přečteno: 2239x
  • Další články autora

Martin Kavka

Přirovnávat „sirotky“ ze Sýrie k Wintonovým židovským dětem je chucpe

V rozjitřené debatě o syrských sirotcích se začínají nějak ztrácet ty „děti“. Namísto racionální debaty se vytahují příklady z historie. Jenomže ty příklady z nedávných dějin Evropy spíše svědčí proti příznivcům přijetí.

19.9.2018 v 12:06 | Karma: 43,20 | Přečteno: 2326x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Levice se bojí úspěchu Švédských demokratů. Prý populisté a xenofobové

Ve Švédsku dnes probíhají volby, které sice nic moc nezmění ve složení vládnoucích stran, ale přesto jsou sledované, protože vzor všech socialistů a sociálních inženýrů dostává trhliny.

9.9.2018 v 13:42 | Karma: 43,42 | Přečteno: 2640x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

„Levicový humanismus“ je mnohem horší než „pravicový extremismus"

V souvislosti s demonstracemi v Sasské Kamenici se objevily zprávy, že se jedná o pravicové extremisty, neonacisty. Levicoví politici, nechtějí ani na okamžik připustit, že se nejedná o akce extrémistů, ale jde o projev zoufalství

7.9.2018 v 11:17 | Karma: 41,73 | Přečteno: 1752x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Nikdo nechce topit „uprchlíky“ aneb demagogie podle blogera Hornera

Imigrace z Afriky a Blízkého východu do Evropy nenechává nikoho chladným. Názory mohou být různé, záleží na úhlu pohledu, politickém přesvědčení a vstupních informací.

3.8.2018 v 10:05 | Karma: 42,77 | Přečteno: 2510x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Španělé asi neznají pohádku o Smolíčkovi. Proto tam budou mít „celou Afriku“

Když před několika týdny italský ministr odmítl přijmout loď se 630 „uprchlíky“, stejně jako Malta, bylo to Španělsko, které udělalo „gesto“ a loď přijalo.

29.7.2018 v 15:45 | Karma: 43,71 | Přečteno: 2416x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky