Martin Kavka

S islámem jsme prohráli: tvrdí dánská ministryně Stojbergová

13. 02. 2018 16:05:53
Zatímco Češi jsou obviňování, že se bojí „migrantů“, přestože tady žádní nejsou (1), což není tak úplně pravda, protože zde žije přes půl milionu cizinci, tak ministryni Dánska už tak lehko obvinit nejde. (2)

O co jde? O nic jiného, než v Dánsku uvedenou divadelní hru o Mormonech nazvanou „Kniha mormonů“, kde je zesměšňován mormonský prorok Joseph Smith. A přestože jsou tam věci, které jsou, dalo by se říci, méně uctivé k vyznavačům mormonské víry, jako například sex mormonského proroka se žábou, tak se nic neděje. Mormoni nedemonstrují, nevypalují auta, nevyhrožují zabitím. Jak řekl Kasper Holten „Pokud jste Mormon a nechcete vidět,jak zesměšňujeme vaší víru, nechoďte na tuto hru“.

Podle ministryně Stojbergerové může Holten tyhle věci říci bez rizika, že by se něco stalo. Jenomže jak řekla „Zkuste nahradit slovo Mormon slovem muslim“. Nastaly by demonstrace, protesty, vandalismus, vyhrožování smrtí všem představitelům této divadelní hry a nakonec by došlo k jejímu zákazu. Zároveň se ptá, kde jsou všichni ti, kteří se zastávají muslimů, že se teď nezastávají Mormonů a jejich uražených citů? Mlčí, protože Mormoni nepoužívají zbraně, nevyhrožují, nepálí dánskou vlajku, proto ani liberální deník Politiken nepíše o tom, že mnozí jsou urážkou mormonské víry dotčeni a pohoršeni.

Jak ministryně pro imigraci uvádí „Náboženská satira je stejná, bez ohledu na náboženství. Jediným rozdílem je to, že ti, kteří uvádí své náboženství jako náboženství míru, vyhrožují zbraněmi a tyto zbraně používají, stejně jako jiné násilí jako například terorismus“. Prohráli jsme s fanatiky, kteří nám vyhrožují.“
Dánská ministryně vlastně vystihla proč je islám „nedotknutelný“. Nedotknutelnost islámu je totiž zajištěna strachem z muslimů, z jejich reakce. Neprovokuje muslimy a nebudete se muset bát!

Ostatně nemusíme chodit daleko. Případ Charlie Hebdo. Tento levicový „satirický“ časopis zurážel kde koho.Křesťany,židy,buddhisty, ale jen muslimové vyvraždili skoro celou redakci. Proč to neudělali židé, nebo křesťané? Protože židé a křesťané protestují a nevím jak židé, ale křesťané, aspoň katolíci vezmou růženec a modlí se za ty „pomatence“. A je tedy zcela legitimní otázka, nakolik je islám slučitelný s demokracii? Slučitelný se západním způsobem života, ke kterému náboženská satira patří už od antických dob?

Ono je totiž jednoduché kritizovat modlící se Poláky s růžencem na hranicích, než dodnes v hlavách muslimů žijícího Mohameda a jeho život, který následují. Ten „fanatický“ Polák má totiž jako zbraň pouze ten růženec s kuličkami. Muslim má jako zbraň kalašnikov s kuličkami. A to už je pádný argument pro „respekt“. Prostě islám je mír a pokud nevěříš, tak tě zabiji.

(1)

(2)

Omlouvám se, že nemám adekvátní znak pro O ve jméně paní ministryně.

Autor: Martin Kavka | karma: 43.57 | přečteno: 2737 ×
Poslední články autora