Konec roku ve znamení nadcházející totality liberalismu

29. 12. 2017 16:25:33
Spojení liberální a totalitní zcela jistě vypadá jako oxymóron. Přesto se ve jménu liberalismu začíná zakazovat vše, co se nehodí novodobým levicovým ideologům, kteří socialismus nahradili liberalismem.
Asi nemá smysl opakovat definici toho co je liberalismus. Nejlépe je tento termín definován rakouskou ekonomickou školou. Je to svobodný proud myšlenek, které se střetávají ve svobodné konfrontaci, přičemž se myšlenkové proudy vzájemně obohacují. A myšlenky a ideje, které se ukáží jako neživotaschopné jsou postupně nahrazovány jinými, v praxi použitelnějšími. Bohužel, takhle současná liberální demokracie nefunguje. Ostatně jako nefunguje nic s přívlastkem. Demokracie buď je anebo není. Stejně tak tomu je s liberalismem.

Jak funguje liberální demokracie v praxi? Nefunguje. Spíše než liberální demokracie by bylo příhodnější nazvat současnou dobu aktivistickou totalitou, které se podřizují politici a následně implikují do zákonu „aktivistické dobro“, případně se vytvoří politický tlak na společnost s novou, uměle vytvořenou poptávkou. Příkladem může být zcela nedávná a dodnes běžící akce #metoo. Nic z toho by ovšem nemohlo být bez vydatné pomoci novinářů, kteří místo informování se staví do pozice novodobého inkvizičního tribunálu. Protože nejde o to přinést informaci, ale přiřadit i ji význam. V případě shody s ideologii význam pozitivní, v opačném případě je třeba nejen přiřadit informace negativní náboj, ale je potřeba nositele informace vylíčit v co nejhorším světle. Americký prezident by mohl vyprávět. Podle levicové ideologie je nositelem všeho zla. Od nacismu, rasismu až po vraždění nemluvňátek.

Podobně se tomu má s islámem. Nelze poukazovat, že islám je násilná nabožensko-politická ideologie, která je příčinou všech islámských útoků v Evropě za poslední roky, aniž by ten kdo na to poukazuje nebyl v médiích vláčen jako extremista, nejlépe pravicový. Ale protože islám moc dobře od všech těch islámských útoků nejde oddělit, tak se vymyslel novy výraz. Islamismus. Což má vzbudit dojem, že nejde o nic co by islám obsahoval, ale islám je zneužíván skupinou islámských fanatiků, nejlépe, jak je po každém takovém útoků zdůrazňováno, psychicky nemocných. Stačí vytvořit slovo a mnozí žijí v dojmu, ze tomu tak je i skutečně. Zvláště po patřičné mediální masáži. A kdo s tím nesouhlasí tak je zaškatulkován a společenský znemožňován.

Podobně je nepatřičně hájit tradiční rodinu, případně rozdělení na mužské a ženské role, přestože i aktivistických snaživcům musí být jasné, že muž rodit nemůže a žena v dolech tahající padesátikilové břímě je nesmysl. Ale úkol musí být splněn. Muž prostě nesmí být mužem v tradičním slova smyslu, ale musí se částečně transformovat do ženy. Žena pak musí být něco jako mužatka, která má tu smůlu, že rodí děti. Prostě genderový cirkus okořeněný tím, že v mnoha státech už existuje i třetí pohlaví. Což ovšem nebrání aktivistům ve vytváření dalších a dalších. Nesouhlasíte? Právě jste se zařadili do stejné skupiny jako ti, kteří jsou již delší dobu trnem v oku všem nositelům progresivních a neotřelých myšlenek. Zařadili jste se do skupiny xenofobních, netolerantních jedinců, kteří zastávají takové fašistické myšlenky, jako že rodina je základem a rodina jsou muž, žena a děti.

Všimněte si, že ti co se ohání liberalismem a liberální demokracii nediskutují o svých idejích, ale prosazují je. Stejně tak nediskutují se s svými oponenty, ale nálepkují je. Něco podobného zde bylo před rokem 1989, kdy konstruktivní dialog a konfrontace myšlenek musela být v duchu dané doby. Tedy komunistické totality. Jinak to znamenalo společenské deklasování dotyčné osoby a mnohdy i kriminál. Zatím tak daleko nejsme, ale mílovými kroky se k tomu přibližujeme. Byť pod rouškou demokracie.

Proto si přejeme ať příští rok nezvítězí pravda a láska s prázdnými pojmy, ale Pravda a Láska s obsahem, který jim náleží.
Autor: Martin Kavka | pátek 29.12.2017 16:25 | karma článku: 38.18 | přečteno: 1177x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Kam až bude smět zajít žertování na letošního Apríla?

Ochránci pravých názorů a hodnot rozpoutali ve společnosti nejistotu. Neustálé zastrašování zaručeně neorganizovaných amatérských aktivistů, kteří reagují na 99 procent jakékoli argumentace tak, že jde o proruskou činnost ...

28.3.2024 v 20:26 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 21.96 | Přečteno: 557 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.77 | Přečteno: 928 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.67 | Přečteno: 940 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 765 | Diskuse
Počet článků 382 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2712

                                                                                                                         

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...