Většina Evropanů si přeje zastavit islámskou imigraci

16. 02. 2017 17:36:48
Minimálně v deseti evropských zemích, jak ukázal průzkum think-thanku Chatham House. Samozřejmě, jak jinak, se ukázalo, že většinou se jedná o starší lidi a lidi s menším vzděláním. (1)

Nicméně, starší a méně vzdělaní obyvatelé našeho kontinentu a dotčených zemí jsou stále občané svých zemí s volebním právem a možností ovlivňovat dění ve své zemi a proto, dokud se zde nenastolí totalita „elit“ vysokoškolsky vzdělaných, tak je docela nepatřičné uvádět věkové skupiny a vzdělání respondentů.

Pominu-li tento „detail“, tak se ukazuje, že i občané zemí s vysokým počtem islámských přistěhovalců, jako je Německo, Rakousko, Španělsko, Itálie, či Řecko, jsou většinově proti další imigraci muslimů do jejich zemí. Což trochu komplikuje snahy našich lidsko-právních aktivistů a humanitních mudrců uvalit černé bodíky našemu národu za to, že odmítá „uprchlíky“ a přistěhovalce z islámských zemí. Jasně, je to veřejný průzkum a jako takový je nutné brát výsledky s rezervou. Přesto to o něčem vypovídá.

Minimálně o to, že obyvatelé „tradičních“ demokratických zemí nejsou tak přívětiví k přijímání uprchlíků a mají obavy z dalšího nárůstu islámské populace ve své zemi. Vypovídá to i o tom, že vysokoškolsky vzdělaní lidé jsou otevřenější a nemají takové „předsudky“ vůči uprchlíkům, než starší generace a lidé „méně“ vzdělaní. Jenomže ten průzkum už nemluví o tom v jakém oboru ti „lépe“ vzdělaní vystudovali. Pokud mohu mluvit z vlastní zkušenosti a tím co prezentují naše média, tak pro „uprchlíky“ z islámských zemí jsou většinově lidé, kteří vystudovali některý a to si neodpustím dát do uvozovek „humanitní“ obor. Méně již lidé, kteří vystudovali technické obory.

Možná to neříká nic a možná to říká hodně. Jestliže má někdo diplom z Genderových studií, či Rekreologie, případně z dalších uměle vytvořených „vědních“ oborů, tak je sice vysokoškolsky vzdělán, ale otázkou je, v čem? A vlastně k čemu? A přesně tito lidé, aniž bych chtěl zpochybňovat jejich fundovanost v jimi vystudovaných disciplínách, jsou největšími zastánci přistěhovalectví z islámských zemí, z jejich strany zaznívá největší pokřik proti těm, kteří jejich ideu společnosti (ať už multikulturní, či se záchodky bez rozdílu pohlaví, odmítají.

Je to něco podobného jako se nedávno psalo po volbě Donalda Trumpa, že ty a ty státy jeho volbu odmítají, že v těchto státech zvítězila jeho sokyně v prezidentských volbách. Méně už se psalo, vlastně možná vůbec, že to jsou státy a hlavně pobřežní, kde se koncentrují komunity sexuálních menšin, lidí s volným stylem života, kteří odmítají autoritu a zákony, lidí s problémy se zákony a vůbec zajímavých existencí. Na druhou stranu pro Trumpa byly státy, které jsou v USA ekonomicky úspěšné a svým způsobem konzervativní.

Přesto, v médích uvidíte jejich názory, na ulicích uslyšíte jejich křik, a když půjdete na jejich demonstraci, tak je uvidíte i osobně. Něco podobného je v Evropě a pak po demonstraci za „Práva“ žen, kde bylo sto postarších sufražetek, se dočtete, že Britové nesouhlasí s Trumpem. Případně, že Němci nesouhlasí s deportací uprchlíku do Afghánistánu a demonstrují a na fotkách vidíte jen pár cizinců, kteří jako Němci nevypadají. Celý problém je v tom, že když se lidé mají možnost se vyjádřit, jako například v britském referendu, a vyjádří se jinak, než si přejí „elity“, tak se to začne znehodnocovat poukazování na vzdělání a věk těch, kteří hlasovali pro odchod. Na druhou stranu, demonstrace proti Brexitu, jako příklad, kde se objeví deset lidí a z toho je pěti pod 18 let a pět má diplom z „genderu“, tak je zveličována a vydávána za názor Britů.

Jaká je tedy vlastně objektivita médií? Zvláště, když média jsou schopna ignorovat a napadat lidi, které jinak hájí pro jejich barvu pleti, náboženství, či sexuální orientaci v případě, když tyto lidé se chovají jinak, než lidsko-právní skupiny očekávají?

Proč já jsem xenofob a rasista, když chci jen dodržování zákonů a druhý je aktivista, když ty zákony porušuje, jen proto, že je porušuje ve jménu multikulturní ideologie a nějakých nadrasových a nenáboženských ideálů? A kdo vlastně určuje co je dobré a co špatné? Dříve to byla státostrana, předtím nacisté a teď? Ti, co se cítí „elitou“? Samozvaní kazatelé morálky jako pan profesor Halík, který tak rád mluví o elitách? Tedy lidé, z mého pohledu odtržení od reality, protože žijí ve svém myšlenkovém světě, kde se potkávají se stejnými jedinci.

A vlastně, pak se nelze divit jejich kopání, když zjistí, že jsou ve svých „ušlechtilých“ myšlenkách osamoceni.

(1)

Autor: Martin Kavka | čtvrtek 16.2.2017 17:36 | karma článku: 44.50 | přečteno: 2931x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 21.95 | Přečteno: 552 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.77 | Přečteno: 928 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.67 | Přečteno: 939 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 765 | Diskuse

Zdenek Horner

Ultrasionismus se už začíná podobat rasismu

Marně si lámu hlavu, k čemu se zveřejňuje seznam nějakých osob. Zveřejněné seznamy mají zastrašovat. Používal je protektorát, pak komunisti. Nyní jsou jako inspirace pro nějakou radikální odnož pravověrných aktivistů?

5.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 22.81 | Přečteno: 473 |
Počet článků 382 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2712

                                                                                                                         

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...