Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když bude politika reagovat jen na krátkodeché a často povrchní požadavky voličů, může ji nahradit počítačový program. Kupříkladu český sttá je poměrně málo zadlužený, tak můžeme ostatní zoufalce pobující s vysokým dluhem dohnat a ještě si u toho 10 let všichni užijeme. To si představujete?

Tradiční rozdělení stran reprezentovalo orientaci na více trhu nebo více státu. Chápu, že 90% nepodniká, a tak je trh nezajímá, a neuvědomují si, že bez něho by neměli ani zákaznický komfort. Ale udržení tržní ekonomiky v životaschopném stavu je zcela zásadní, i když to voliče nezajímá. Ve vašem pojetí vlastně jde jen o to, kdy chytřeji ukecá voliče, že jim vychází vstříc. Veřejný duh je vedlejší, konkurenceschopnost v mezinárodním měřítku je vedlejší, postavení v globálním světě (když vypadneme z Evropského společenství, připadneme do ruské sféry) je vedlejší. To voliče netíží, protože jim to dojde až potom.

0 0
možnosti
Foto

Vy máte většinu voličů za úplné pitomce. Co to o Vas asi vypovídá...

0 0
možnosti
Foto

Bloger má pravdu. Ale vývoj ČR je dán dnes existujícím Ústavou, která deformuje základní ústavní principy VÝSADNÍM POSTAVENÍM POLITICKÝCH STRAN V POSLANECKÉ SNĚMOVNĚ!!!

Tato republika potřebuje NOVOU ÚSTAVU, přijatou celonárodním referendem. To by si občané měli na dnešním režimu VYNUTIT!!!

0 3
možnosti

Karma, dobré a jasné čtení; pro uspěchané sděluji, že v názvu blogu je dokonale shrnuto vše podstatné.

4 0
možnosti

Z čeho autore vyplývá tvrzení, že lidé demonstrují proti výsledkům voleb? Že to tvrdí ovíněný senilní stařec je ještě pochopitelné...

5 2
možnosti
Foto

Lidé protestují proti výsledkům voleb. Tak to jsem do dnešního dne neznamenal. Nevím, jak jste na to přišel.

8 2
možnosti

Svoboda pro všechny lidi nemůže existovat už proto, že zeměkoule je jen jedna a lidi se pořád množí.

0 0
možnosti

U nás byla poslední demonstrace proti vládě založené na spolupráci socialistů a levicových populistů s komunisty. Vážně si myslíte, že liberálové demonstrovali proti konzervativcům?

8 0
možnosti

Za mě dvě poznámky.

1) Já teda rozhodně neprotestuji proti VÝSLEDKŮM VOLEB. Jsem si vědom toho, kolik kdo získal procent a respektuji to. Ale připadá mi naprosto v pořádku protestovat proti JEDNÁNÍ někoho. Třeba i vítěze voleb.

2) Pokud přijmu vaši tezi, že se protestuje proti výsledkům voleb a nikoliv proti konkrétnímu jednání konkrétních lidí a pokud se nějak srovnám s vašim závěrem, že je to nebezpečím pro demokracii, tak mi vychází zajímavý závěr. Demokracie v Německu 1933 a v ČSR 1946 měla fakt "štěstí", že se po volbách buď neprotestovalo nebo ty protesty legitimní vítěze v ničem neohrozily a neomezily.

12 0
možnosti
Foto

To je opravdu zajímavý paradox.Podle myšlení autora by protesty proti KSČ mohly v roce 1946 ohrozit u nás demokracii na mnoho let dopředu....ještě štěstí,že lidé seděli doma a drželi hubu...:-/

6 0
možnosti
Foto

J39a17k59u39b 84R45o73t24h

10. 6. 2018 18:49

Martine, jen dotaz: proč, pro Pána Boha, zaměňuješ evropský liberalismus s americkým levičáctvím, používajícím uzálně stejný název? Nebo je obé pro Tebe totéž? 8-o

7 0
možnosti

Protože nepřítel musí mít jasnou nálepku. A když je to moc složité, tak to zjednodušíme.

2 1
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS