Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jen hlupák a negramot může spojovat Marxe a Engelse, geniální filosofy a sociology, s bolševismem Lenina a Stalina.

Oba byli humanisté, kteří hledali východisko z krutostí primitivního kapitalismu v polovině 19-tého století. Manifest napsali jako mladí entusiasté v roce 1848!

A koncem století svůj tzv. vědecký komunismus sami odvolali.

V Německu si jich trvale velmi váží. Jako filosofové, ekonomové a přírodovědci si pomníky rozhodně zasluhují.

1 2
možnosti
ZH

Marx byl humanista? To bych se dost nasmál... Co ty pohrůžky likvidací v manifestu (bylo mu 30, takže už tak mladý nebyl)?

0 0
možnosti
PB

Naprostý souhlas, karma.

0 0
možnosti
JP

Autore, připadáte mi stejně fanaticky zaslepený jako ti, kteří na základě Marxových myšlenek páchali bolševická zvěrstva. Za to dle mého názoru Marx nemůže. Kopete do EU, ale ta je dle mého názoru hlavní zárukou západních hodnot - svobody a demokracie, Je hlavní překážkou ruské rozpínavosti a návratu autoritářského způsobu vládnutí.

3 5
možnosti
LV

Bohužel se pane Procházka hrubě mýlíte. Zvěrstva podporoval Marx již za svého života a i samotný princip realizace jeho ideologie předpokládal hrubé násilí, diktaturu většiny nad menšinou, násilné odebrání výrobních prostředků a nucenou převýchovu případně zabití.

Dokonce o nás, Slovanech prohlásil, že máme být jako málo revoluční vyvraždění.

EU není žádnou zárukou západních hodnot. Ve vedení tvořeném nevolenou skupinou komisařů vždy byli a jsou komunisté, svobodu EU omezuje zvláště v poslední době velmi výrazně. Ať v ekonomice tak i svobodu sloiva, svobodu nevpustit do země koho si její obyvatelé nepřejí.

Rozhodně i Vás více ohrožuje islámská ideologie jejíž šíření EU podporuje či přinejmenším toleruje, než riziko toho, že z Vltavy budou pít koně donských kozáků

6 0
možnosti
PK

Řekl bych, že to s tou nenávistí Marxe vůči Slovanům "přeháníte". Ne že by to neřekl. Problém je v tom, že to byl nejen tenkrát, ale i o desetiletí později, převažující germánský názor. Konec konců i v článku, na který odkazujete, se to nenávistí vůči Slovanům ze strany Němců jen hemží. Komunisté uváděli, že svůj výkřik později korigoval, nezkoumal jsem, je-li na tom alespoň půl pravdy - bylo mu "líto", že se do té revoluce zas tak moc nehrnuli - jak si Karl přál ... A že hodně ovlivnil v tomto pana z Braunau - považuji za mírně řečeno nesprávné.

0 0
možnosti
MB

Karel Marx si sochu zaslouží. Dokázal již předběhnout dobu - nikdy nepracoval a přežil ! Odhalil kapitalistu s jeho vykořisťováním - Nadhodnotu. To povzbudilo Béďu Engelse, přikořistil tedy dělníka svého a jeho výdobytky práce dodal do badatelovy domácnosti. Tam zase, problémy s matkou . Přichází a říká - Kárl, zase sepisuješ ten Kapitál ? Probůh synu, už se seber a běž jej konečně tvořit ! ... :-)

8 0
možnosti
Foto

No jo, čím více kapitálu, tím méně práce.

0 0
možnosti
Foto

Když už něco píšete o Marxově soše, tak jste neměl zapomenout, že to byl dar Čínské vlády, a tamtéž ji i odlili a do Německa dovezli.

Nakonec jako odstrašující příklad dobré.

A co v Zákolanech, stojí tam ještě Tondova socha?

3 0
možnosti
LV

L72i83b39o75r 89V37a97n98ě87k

30. 4. 2018 19:33

Copak Číňané.

Je to jistě výraz vděku.

Marxisté z Číny již koupili Saab, Volvo a nyní jsou i největší akcionáří Mercedes-Benz...

1 0
možnosti
KT

Náboženství je opium lidsta, proč bych pánku Lacovi neudělal tu radost, až má, chudák, taky jednou pravdu.

Jinak, najděte aspoň jeden rozdíl mezi Ježíšem a Marxem (krom toho, že Marxovi nebylo nic lidského cizí, ale to Ježíšovi jako bohočlověku vlastně taky ne).

1 0
možnosti
ML

M63a98r75t68i23n 43L28a27c77o

30. 4. 2018 19:31

Týka sa Marxov výrok aj islamu, pánko Trčálek? Ste na tenkom, veľmi tenkom ľade.;-)

0 0
možnosti
Foto

Aha, otcové by neměli vyměňovat miminkám plínky, uvařit jim oběd atd.

0 1
možnosti
JR

J28a23n 19R73á24ž

30. 4. 2018 18:18

Když si vzpomenu na některé z novodobých prosazovaných "evropských hodnot" jako jsou:

Marxismus, homosexualismus, multikulturalismus, sociální rovnost, genderové vyvažování, třetí pohlaví, zvýhodňování menšin a potlačování názorové svobody, nezbývá mi, než smutně konstatovat: Děkuji, nechci!

4 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky