Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nemyslím. Oni totiž Arabové většinu Izraelců přesvědčili, že to nejde.

Před rokem jsem trávil nějaký čas v nemocnici s Amosem Ozem (Jidáš). A když jsem to dočetl, tak mi syn půjčil v kniovně dalšího - to nejtlustší, co měli - Příběh o lásce a tmě. Více méně autobiografický.

Amos Oz je intelektuál, levičák. Píše o tom se smutkem, ale naprosto realisticky, bylo by skvělé vyměnit území za mír, jenže to nejde. Nemůžete si lehnout vedle vzteklého psa - vy můžete mít sebelepší úmysly, ale on vás prostě pokouše.

Pásmo Gazy je nepřehlédnutelný kolaps snah vyměnit území za mír.

Takže politici nacházejí u voličů malou podporu pro podobné směřování. Navíc narážejí na realitu i jinde - jako příklad Avi Gabay (Strana práce) narazil u svých kámošů v britské Labour Party na nepřekonatelný antisemitismus od samé hlavy (Jeremy Corbyna).

https://www.timesofisrael.com/uk-jewish-leaders-corbyn-meeting-was-a-disappointing-missed-opportunity/

0 0
možnosti
Foto

A co to udělat opačně, nabidnout současný mír za budoucí území a počkat, až pes sestárne. A také popřemýšlet, jak toho psa nedráždit.

0 1
možnosti
Foto

I kdyby deset krát celý svět usiloval o zničení Izreale, tak žádná taková snaha neruší právo Palestinců na východní Jeruzalém a na vlastní stát.

Ani nezkoušejte tyto dvě záležitosti dávat do souvislostí. Princip nepřipustnosti získání území silou to nedovoluje.

0 9
možnosti

I kdyby desetkrat Vam nekdo vysvetloval, ze nikoli silou, ale z rozhodnuti VS OSN, meli palestinsti Ararbove pravo na vlastni stat. Proc misto toho, aby toho prava vyuzili a svuj vlastni stat ustanovili a vybudovali rozhodli se pouzit "principu nepripustnosti" a zkusili zidovsky stat nejen znicit, dokonce chteli udelat totez co zkusil soudruh Hitler, tedy zidovske obyvatelstvo vyvrazdit. Podle arabskych vudcu, obarvit Stredozemni more zidovskou krvi na cerveno.

5 0
možnosti

Izrael je jeden z posledních států, který má tzv. koule. Který naprosto prdí na štěkání různých ochránců muslimů, kteří se roky netají svou nenávistí vůči Židům, rozpoutali několik válek, kdy dostali spravedlivě přes hubu. Já se o Izrael nebojím.

9 0
možnosti

Izraelci mají skvělou armádu a momentálně jsou schopni se muslimům ubránit. Není důvod muslimům zemi vydávat, dali si s ní dost práce. :-)

11 0
možnosti

Takové dopisy není třeba brát vážně a za mě zasloužená karma. :-)R^

10 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS