Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Problémem jsou vždy zaslepení fanatici, potom nevzdělaní a neinformovaní lidé, kteří jsou těmito fanatiky snadno ovlivnitelní. Podsouváte pojmy - ten kdo je pro pomoc nebohým Syřanům, není žádný obhájce islámu a imigrace.

0 2
možnosti
JH

J52i21ř43í 96H80r12b74e68k

22. 4. 2018 18:59

Nezlobte se, ale vypadá to, jako byste článek vůbec nečetl... Autor nikde netvrdí, že "kdo je pro pomoc nebohým Syřanům" = "obhájce islámu a imigrace", právě naopak:

"Většina lidí nemá problém pomoci lidem, a to bez ohledu bez jejich náboženství či politické přesvědčení. Popravdě, když na zemi bude ležet zraněný člověk, tak je jedno zda je to nacista, komunista, muslim, černoch anebo Vietnamec...."

0 0
možnosti
JH

J73i40ř49í 82H86r92b37e48k

21. 4. 2018 10:26

Ano, může přijít doba, kdy i tady, v Čechách, si budou ženský brát nikáby ne z přesvědčení, ale ze strachu, aby jim někdo nestříkl kyselinu do obličeje, kdy se pravověrní židé budou stěhovat pryč, protože jít s jarmulkou zvýší několikanásobně možnost, že je někdo na ulici zbije, nebo rovnou vrazí kudlu do zad. Nekritická víra v určitý myšlenkový systém dokáže potlačit jinak přirozený hlas svědomí. V tomto případě segregace a nikoliv integrace je vhodnějším přístupem k pokojným společnostem na obou stranách.

3 1
možnosti
Foto

segregaci prováděli třeba nacisté-židé směli na úřad jen od osmi do devíti-myslíte že to bylo vhodné řešení? tu nekritickou víru potlačující svědomí tu předvádíte vy sám

0 0
možnosti
MK

R^ Jsou dva Korány: první z Mekky a druhý z Mediny. Nahrazování prvních veršů lepšími, pozdějšími, je v Koránu oznámeno; jen se neví, který za který:-/8-o:-)!

2 0
možnosti
TT

Ale ono se to ví, akorát to není v Koránu jasně seřazeno.

3 0
možnosti
Foto

No, existují muslimové, kteří považují nenávistné verše za platné pouze v tehdejším historickém kontextu. Třeba muslimka Jůlinka to hlásá na svém blogu.

https://lerari.blog.respekt.cz/je-to-takija-muslimove-nejsou-mirumilovni/

0 1
možnosti
MK

Jůlinka má smůlu; pak nevěří vůbec a není muslimka. Ty k násilí nabádající jsou pozdější a mají větší váhu.

5 0
možnosti
RP

Já to nechápu, od Číny přes Evropu až po USA jsou zdrojem problémů. Dokonce i takoví pacifisté jako budhisté na ně vzali klacek, protože kam přišli, tak dříve či později tekla krev. Proč ještě není to fašistické náboženství postaveno mimo zákon? Když už nic, víte co to bude stát peněz? Vojsko, policie, zátarasy, kontroly, sociální, zdravotní, věznice, soudy atd.

Chudým děckám se skládáme na obědy, postiženým na vozíky, polovina důchodců nemají na léky a my budeme ještě živit ten ksindl?

Vojsko stáhnout ze světa, proč jsou v Afganistanu? Řežou se tam už dvě stě let, tak je nechte, do Afriky bych poslal tak maximálně dva vlaky prezervativů ať se nemnoží jako myši.

Vojsko na hranice, těch pár mešit srovnat se zemí a jak klekneš na kobereček tak si ho hned nastartuj a leť. A že se to Evropě nelíbí? Co je nám do toho, my jim taky neříkáme kdo u nich smí bydlet? Fašismus a komunismus jsme zakázali a ideologii, která hlásá to samé neumíme? Tak to se budeme muset naučit umírat, nakonec západní Evropa nám může udělat školení, tam už to mají semknuto.;-D

22 0
možnosti
Foto

K68a28r88e56l 19C62a71c12h

20. 4. 2018 19:29

Pane Pavlíku - ve většině s Vámi souhlasím, jen bych neboural mešity, ale zakázal bych v nich bohoslužby a kázání ulemů a otevřel bych je pro turisty.

2 0
možnosti
IM

I62v45a71n 61M68i97n34á36ř

20. 4. 2018 18:03

Mnozí lidé si vůbec neuvědomují - v jak stísňujícím a nerovnoměrném vztahu, bychom se při spolužití s muslimy ocitli. Při jejich narůstajícím počtu, absolutní netoleranci k jiným formám náboženství a stálém nebezpečí jejich fanatické radikalizace - bychom se svými lidskoprávními postoji k životu v demokracii .. zcela určitě neobstáli.

21 0
možnosti
PK

Můj subjektivní, laický názor je, že

A) že Islám není náboženství srovnatelné se všemi jinými. Je to Ideologie náboženstvím zastíraná. Je to kult Mohameda, a aby to mělo váhu, opírá se o Alláha, původem pohanského boha.

B) Islám je učení islámu převedené do politické ideologie pro řízení státu. viz. Islámské republiky na blízkém východě.

Islamisté považuji za nutné radikálně šířit "PRAVDU" o Islámu. Není potřeba nenávidět ty lidi. Ale je nutné, statečně šířit pravdu o islámu, hlavně na místa a na úrovně, kde se tvoří zákony a kde jsou povinni pro zastavení plíživé islamizace dělat maximum. [>-]

Říct, že všichni věřící muslimové jsou zástánci islamismu, je jako tvrdit, že všichni křestané jsou členy KDU-ČSL a podobných křestanských platforem

8 0
možnosti
ZH

Islamismus je uměle vymyšlený pojem, a fakticky nesmyslný. Podle toho, jak a na koho se toto označení používá, byl Mohamed islamistou. Ale ne, on se prohlásil muslimem.

Vaše srovnání s KDU-ČSL je nesmyslné, protože křesťanství není politická ideologie (na rozdíl od islámu). Ježíš důsledně odděloval víru a krále (politickou moc).

14 0
možnosti
BK

Pěkně napsáno..... máte pravdu...mám v rodině Muslima,nikdy více,jeho nadřazenost je obrovská,křesťanské symbloy zničil a vyhodil do koše,ale svoje pověsil na zeď,zakázal dětem i manželce křesťané jíst vepřové a chodit do křesťanského Kostela,dětí musí mít muslimskou víru, já jsem myslela,ze je to bosansky mírný muslim..:-/

19 0
možnosti
MK

Chápu. Sám jsem poznal muslimy z jiné stránky v jiné zemi. Když byla válka v bývalé Jugoslávii, tak uteklo hodně lidí. Na náš statek tehdy přijeli muslimové z této země a chtěli tele, aby uctili konec Ramadanu. Táta jim prodal býčka a dal k dispozici stodolu. Neměli jsme s tím problém.Vlastně v té době mě islám ani nezajímal. O několik let později v Kanadě jsem byl v debatě s jedním bosenským muslimem a somálským. Vysmívali se, že křesťané věří, že Marie byla Panna. To byl popud k tomu, že jsem začal studovat islám a vlastně později teologickou fakultu. Problém je, že se oni se smáli křesťanům, ale v Koránu je, že Ježíš byl počat z vůle Aláhovi a Maria byla panna. Přičemž zároveň Korán uvádí, že Marie je sestrou Mojžíše. :-/

4 1
možnosti
PB

P58e64t65r 51B52u93r24i50a88n

20. 4. 2018 17:13

Souhlas, karma.

Schválně jsem si pustil 3-4 kázání imáma v českém jazyce. Je zajímavé, že zatímco křesťanská kázání se vyznačují vyzdvihováním milosrdenství, odpuštění, láskou k bližnímu a žití v pokoji, ta muslimská byla stejná jako kolovrátek: buď poslušným, dobrým muslimem, poslušným, poslušným, dobrým muslimem, poslušným. A veď k tomu i svou rodinu.

Možná jsem natrefil zrovna na nějaká jalová kázání, ale možná že taky zrovna ne. A o to je to horší.

13 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky