Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Celý Blízký východ je jako hnisající rána. Takové malé území a tolik lidí, kteří spolu nechtějí žít. Skoro by to chtělo nějakou mezinárodní konferenci a překreslit hranice, a při tom respektovat hlavní náboženské a sektářské linie, roztrhnout Irák, dát Kurdům vlastní stát, atd... Pak by se možná i v Sýrii dalo dýchat...

0 0
možnosti
JP

Asad je masový vrah, jako vládce je plně zodpovědný za situaci ve své zemi. Za jeho vlády opustilo zemi několik miliónů lidí, jsou tam statisíce mrtvých.Bez pomoci Ruska by u moci už dávno nebyl. Na porážce IS měli hlavní zásluhu Kurdové vyzbrojeni USA, Rusové bombardovali především odpůrce Asada včetně civilistů. Je zajímavé, že náboženský fanatik hájí masového vraha a Rusko.

4 4
možnosti
JR

J29a72r89a 66R55a45n74k

10. 3. 2018 22:12

Neni a jen naivka si mysli, ze Putin zbytecne vetoval, aby pak sel zachranovat, kolik Syranu jste uz poznal?

https://www.quora.com/I-dont-understand-why-does-Bashar-Al-Assad-murder-his-own-people

2 2
možnosti
SN

:-)......Veliký souhlas! Syrie byla kvetoucí země. "Diktátor"Assad, lékař, viděli jsme rozhovor s ním v České televizi, chytrý člověk.

Jenže vadil. Země bohatá naftou, lidé spokojeni. Tak se najde pár kverulantů, trochu se proškolí, dodají se zbraně a už to jede.

Libye. Bohatá země, také bohaté přírodní zdroje. "Diktátor" Kadáfí. Kdo zrovna nerebeloval proti režimu, žil v socialismu o které s nám ani nesnilo. Skončil. Proč?

Dnes tam válčí každý s každým, stejně, jako v Syrii. Kdo to zorganizoval, je spokojen ! My teď řešíme uprchlíky. Je to všechno náhoda? Víc otázek, jak odpovědí! Pro Vás ....R^R^R^

7 5
možnosti
VR

Hodně najivňoučké, jako z bolševických učebnic, kvetoucí země a skoro ráj :-)...Jak pak jsi Stando přišel na tu zemi bohatou naftou? Její těžba na vlastním území ani nedokáže pokrýt vnitřní potřebu země a vždy se musela ještě dovážet, hlavně z Iráku.

Ano, Ruská horda může být zatím spokojena.

7 3
možnosti
AL

Z článku:

-------------

V evropských médiích je pan prezident Asad líčen jako zločinec, likvidující děti, ženy a nemocnice podle toho jak se vyspí.

------------------

Máte pravdu, škoda, že jste nerozvedl, proč tak naši "svobodní" a nezávislí" novináři píší.

Karma.

:-)

6 4
možnosti
MP

Dobrý den. Dopis syrských trapistek doporučuji přečíst ve zkrácené podobě ( tím vyniknou podstatné věci ).

https://www.krestandnes.cz/otevreny-dopis-syrskych-mnisek-nazyvat-veci-jmeny-pocatek-miru/

7 0
možnosti
MK

Vícekrát jsme v těchto měsících jely do Damašku; jely jsme tam poté, co bomby povstalců způsobily masakr v jedné škole, byly jsme tam také před pár dny, den poté, co tam dopadlo 90 raket – vystřelených z Gouthy – na vládní část města. Slyšely jsme příběhy dětí, strach z opuštění domova a z cesty do školy, děs z toho, že budou zase muset vidět své spolužáky vyletět do povětří, nebo že vyletí samy, děti, které nemohou v noci spát strachem, že raketa přiletí na jejich střechu. Strach, slzy, krev, smrt. Nejsou také tyto děti hodny naší pozornosti?

Proč veřejné mínění ani nemrklo, proč se nikdo nerozhořčil, proč se neozvaly humanitární apely nebo něco jiného kvůli těmto nevinným? A proč jen a pouze tehdy, když intervenuje syrská vláda, a vzbuzuje tím vděčnost syrských občanů, kteří se cítí být chráněni před tolika hrůzami (jak jsme viděly i jak nám bylo vyprávěno), se někdo rozhněvá nad krutostí

https://www.krestandnes.cz/otevreny-dopis-syrskych-mnisek-nazyvat-veci-jmeny-pocatek-miru/

11 3
možnosti
Foto

Zajímavá ideologie. Zjednodušeně řečeno jste nám vysvětlil, že vraždit lidi v souladu s vašim smýšlením je ospravedlnitelná nevyhnutnost a vraždění lidí, které není v souladu s vaší ideologií je neospravedlnitelný zločin.

Já si myslím, že vraždit lidi podle jakékoliv ideologie je vždy neospravedlnitelný zločin. Tedy i to tzv. "humanitární" bombardování byl zločin !

3 1
možnosti
Foto

Kavko píšete nesmysly jako obvykle.:-/

Křesťané žili v Syrii Stovky let před Asadem a málokdy se tam měli tak špatně jako dnes. právě Asad a jeho otec (a strana Baas) je zodpovědný za ten chaos a násilí co v zemi vládnou. To oni po vojenském převratu kdy se dostali k moci vládli pomocí násilí a teroru vůči odpůrcům

Asad není nadějí ani pro křesťany ani pro nikohoho jiného v Syrii, Asad u moci je jistotou, že násilí bude pokračovat už jen pro ty stovky tisíc a možná miliony mrtvých odpůrců za které je jeho vládnutí a vláda jeho otce zidpovědná.

Nikdy nikde na světě nezavládl dlouhodobý mír a prosperita když ten kdo byl u moci se k moci dostal krvavou cestou.

3 11
možnosti
MK

Policky, ukaž mi jednu jedinou výpověď, že křesťané se tam mají špatně. Naopak, křesťané dnes bojují za Asada. Možná by ses mohl zamyslet proč.

9 1
možnosti

Vaše neustále narůstající trapnost je až do očí bijící. Hezky jste se zařadil, už jen ty neustále opakované lži o Syrských nemocnicích, kterých s takovou vervou chytila i ruská propaganda a její poskokové a pohůnci u nás. Přitom se ve zprávách OSN nemluví jen o nemocnicích, ale o různých zdravotnických zařízeních, což je většinou jedna, dvě místnosti, kde probíhá základní ošetření...

Obrovský rozdíl v Sýrii je především mezi rokem 2012 a 2017. Počínaje rokem 2012 Assad nechává střílet do demonstrantů, bombarduje civilisty a podniká chemické útoky proti vlastnímu obyvatelstvu, způsobí tak smrt minimálně 400 000 lidí a milionovou uprchlickou vlnu do okolních zemí a Evropy. Pravda, své křesťany nejspíš šetří... Rozložil vlastní zemi a i díky tomu se v Sýrii etabloval islámský stát. A najednou Assad není tak špatný. Prodělal u vás asi podobnou transformaci jako Stalin - nejdřív Hitlerův spojenec a pak najednou bojovník s nacismem. Každopádně tvrzení, že tato stvůra je tím "nejmenším zlem" je tvrzení někoho, který neví, která bije....

8 9
možnosti
Foto

Já už jsem mu to psala minule. On měl docela dlouhou pauzu, kdy nepsal, a když opět začal, je to naprosto někdo jiný. A to zdaleka nemyslím jenom vizáž.:-)

7 5
možnosti
VR

..kristepaneježíšimilosrdný..Rv

6 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS