Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Vystihl jste to přesně, kde mohou najít podporu muslimské ženy žijící na západě, které by se rády všech těch náboženských omezujících nesmyslů zbavily, ale pod tlakem rodiny nemají šanci. A západ jim všemi těmito akcemi na podporu islámu vlastně říká, že mají zůstat tam, kde jsou. Zahalené a doma s dětmi.

Viz nedávný i loňský Women's March, kde se feministky a feministi halili do amerických vlajek uvázaných jako hidžáb. Anebo vámi zmíněný absolutně stupidní World Hijab Day nebo různé akce na amerických univerzitách propagující zahalování žen.

Mimochodem, ta íránská dívka, která si na protest sundala svůj hidžáb, skončila ve vězení. Feministky by měly šílet, ale je ticho po pěšině. Nezdá se vám to divné?

2 0
možnosti
PT

Jinak velmi divné že cca před 100 lety osvícený turecký president Ataturk klidně zakázal mohamedánské šátky na školách a ve státní správě, což má dnes následek ten, že 30% Turků už dneska nevyznává tuhle "mršinu co otravuje jejich životy zvanou islám" (to je vyjádření Ataturka).

No a taková Merkelová dneska lže něco o odpovědné integraci, kde by takovýto zákaz, který by byl především v zájmu muslimských žen, byl elementárním předpokladem nějaké integrace, těchto paralelních společností v Německu a jinde.

1 0
možnosti

Ten vtip na konci vystihuje vše.

0 0
možnosti
PT

Jo, jo na jedné straně genderový feminismus a na druhé straně zahalené polootrokyně nejen že nevadí, ještě se to hájí, že prý mají právo těmi polootrokyněmi být.

Inu to jsou dilemata přemalovaného bolševismu, do moderního západního hávu. Ještě že náš moudrý občan má zkušenosti, rozum a paměť, to jen nerozumná mládež by chtělá vlézt do něčeho ještě horšího než toho, co my pamětníci tak důvěrně známe.

1 0
možnosti
KD

Souhlas s tím hidžábem,či burkou, na jeden den. Ale opačně, nechť muslimky přijdou na koupaliště, také na jeden den, v bikinách !?! :-P

3 0
možnosti
VV

Kde je problem? V Englisher Garten je muzete spatrit i bez bikin.

0 0
možnosti
RS

R^ Víte, co to byla železná opona? Bude zase.

Jednou za to poděkujeme.

0 0
možnosti
VV

Neverim, i kdyz ti rudi v srdci o to uz delsi dobu usiluji. Rozum zvitezi.

0 2
možnosti

Ministerstvo zahraničí GB má jistě víc informací než běžný občan, takže vidí, kam svět spěje a snaží se na to své zaměstnankyně pomalu připravovat. Zatím dobrovolně.

1 0
možnosti
KT

A co panenka Marie, třeba z Hostýnka?

Kdypak ta se nám odhalí?

Na protest proti dnu hidžábu?

1 8
možnosti
OJ

Člověče rozumíte o čem je řeč v tomto článku? 8-o

Ať si chodí muslimky v čem chtějí (stejně jako panenka Marie), ale je dost chucpe od západních elit na jednu stranu pomalu tlačit západní ženy do těchto, ženu omezujících tradic a současně se rozplývat nad bojem Iránských žen za svá práva, když ze sebe tyto hidžáby strhnou.

2 1
možnosti
Foto

Islám je o 600 let mladší než křesťanství. Vrátíme-li se do času, kdy křesťanství bylo stejně staré, jako je dnes islám, nenajdeme moc rozdílů. Ženy sice nechodily v burkách, ala tělo měly zahalené od krku až k patě a vlasy mívaly zakryté šátky. Stejně jako je tomu u islámu i tehdy se v rámci křesťanství věřící mezi sebou rvali a zabíjeli kvůli "prkotinám" spočívajících v různém výkladu Bible.

1 9
možnosti
JP

Nechtěla bych, aby mi někdo nutil, co mám nosit. U muslimských žen mám trochu problém s nařizováním nošení či nenošení hidžábu, burky atp. Když vidím zahalenou ženu, nevím, jestli je fanatická, bohabojná, ctnostná či donucená. Nebo se tak opravdu lépe cítí. Štve mě, že to jsou opět a zase ženy, které jsou první na ráně. Ale dokud se nezmění jejich, bohužel Západem tolerované, druhořadé postavení v muslimské společnosti, nikdy nebudeme mít jistotu, že ošátkovaná dáma, kterou potkáme na ulici, má šátek dobrovolně. Když zakážeme, některé se už ven nepodívají, protože je rodina či vlastní stud nepustí přes práh. Pokud by na ně vlastní komunita nahlížela jako na rovnoprávné, potom s jejich rozhodnutím nemám problém. Utopie?

2 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky