Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Izrael je treba vnimat jako neco, co vzniklo dohodami mocnosti. Proste prijeli osadnici a zabrali uzemi, ktere obyvali arabove cca 800 let. Nasledne se Irael rozpina.

Arabsky terorismus je pouze vyrazem zoufalstvi nekterych arabu, ze nedokazi kulturne a technicky vzdorovat Izraeli. Srovnani se sudetaky je nesmysl, ale spise vidim srovnani s hubenim indianu v USA v drivejsich dobach

0 4
možnosti

Tak Trump POUZE odmítl posunovat platnost zákona, který USA přijaly už před více než 20 lety. Ten humbuk je proto, že muslimové jsou zvyklí křičet. A když křičí hodně, tak my ustupujeme. Je to hloupost našich elit, že si to nechají líbit.

9 0
možnosti
Foto

Takto, Trump sice přesunul ambasádu do Jeruzaléma, ale v proslovu řekl, že nevylučuje dvoustátní řešení, pokud si to budou obě strany přát. A musíme si uvědomit, kdo je jeho zeť. Ortodoxní Žid podléhající silné židovské lobby v USA. Jednotným postojem všech vládních politiků EU, jediný Miloš Zeman s tím nesouhlasí, je nesouhlas s přesunutím ambasády, uznání Jeruzaléma jako hlavního města Izraele, a trvání na dvoustátním řešení. Jeruzalém jako hlavní město židovského státu kromě Netanyahua, Trumpa a Zemana neuznává z vrcholných politiků nikdo na světě. F. Mogherini to Netanyahuovi řekla jasně, Jeruzalém neuznají, pokud se obě strany, Židé, Palestinci nedohodnou. Uznání Jeruzaléma jako hlavního města Izraele frustrovalo i Jeruzalémské křesťany. Netanyahu ani Naftali Bennet žádné dvoustátní řešení nechtějí, podporují ilegální výstavby na okupovaných územích. Jakmile ve sporných pásmech Židé nastaví ilegálně pár haciend, nasadí tam kolem nich stovky vojáků a Palestinci jsou pak kotnrolováni na každém kroku a občas se nedostanou ani k základní lékařské péči, a to nemluvíme, kolik z nich už často omylem izraelští vojáci zastřelili, že se jim údajně zdáli podezřelí.

2 10
možnosti

Výborně napsáno! Díky R^

2 0
možnosti

J35i16r39i 54T17i96c25h13y

8. 12. 2017 16:12

S appeasment-em jsme velmi dobre obeznameni (Mnichov). Trump to roztal a "zapadni" politici jsou ted podelani a nevedi, co delat.

10 0
možnosti

J76a40r70d69a 50S30o55k92o32l

8. 12. 2017 14:33

Trefa do černého R^

10 0
možnosti

Vidíte to moc ideologicky. Je to neštěstí palestinsko-izraelského konfliktu, že si do něj kdekdo může promítat své vlastní "konflikty".. Uznání Jeruzaléma jako hlavního města Izraele je choulostivé v tom, že jeho východní část náleží dle mezinárodně platných dohod Palestincům, přičemž Izraelci tuto dohodou neuznávají a dlouhodobě usilují o nedělitelnost Jeruzaléma. Trumpovo gesto je kontroverzní v tom, že je (zřejmě oprávněně) považováno za příklon k jedné straně konfliktu, aniž by bralo ohled na mezinárodní právo. ČR a jiné evropské země, pokud vím, také uznávají Jeruzalém jako hlavní město Izraele, jenže v hranicích demarkační linie z roku 1967. Kvůli nevyřešenému sporu o Jeruzalém nechávají svá zastupitelství v Tel Avivu a v Ramalláhu. Na rozdíl od vás si nemyslím, že Trump svým gestem něčemu pozitivnímu přispěje.

6 10
možnosti

J89a14n 36B35í74l66ý

8. 12. 2017 14:18

východní část jeruzaléma patří palestincům podle mezinárodně platných dohod? podle kterých prosím vás? to jste musel nějaké vymyslet, protože žádné takové mezinárodně platné dohody neexistují. existuje rezoluce osn z roku 1947, která stanovuje, že jeruzalém má být pod mezinárodní správou. o tom, že by východ měl patřit palestincům, tam pochopitelně není ani slovo (a palestinci jsou další slovo, které v rezoluci není)

11 0
možnosti
Foto

S Vaším dnešním blogem bezvýhradně souhlasím. R^

14 0
možnosti

Jsem s Izraelci, ale autor zcela zřetelně ignoruje historii. Aby podpořil svůj názor. Židů po dlouhou dobu na území dnešního Izraele žilo pět a půl. Tohle město je skutečně historicky rozděleno a současná směs vytváří prakticky neřešitelnou situaci. Současná situace je špatně, přiřknutí města Židům je špatně, přiřknutí města Palestincům je nesmysl.

Wikipedie

Na počátku 19. století čítalo obyvatelstvo Jeruzaléma asi 9 000 lidí (zhruba 4 tisíce muslimů, 3 tisíce křesťanů a 2 tisíce židů). Veškerá populace žila doposud uvnitř hradeb Starého Města, jež tvořily čtyři čtvrti: muslimská, křesťanská, židovská a arménská. I přes mírnou imigraci židů z východní Evropy však město stále stagnovalo.[21]

2 7
možnosti

Autor historii neignoruje. Je irelevantní, kolik tam žilo židů před sto nebo dokonce dvěma sty lety. Před dvěma tisíci lety tam žili výhradně židé. Dnes tam žije směska, která se spolu bude muset naučit žít.

19 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS