Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

ten nadpis je mazaný

0 0
možnosti
Foto

mám zafixováno, že v dobách, kdy církev zakazovala pitvy lidských těl, jezdili evropští lékaři za poznáním do zemí islámu, kde se to smělo a díky tomu se tam o funkcích tělních orgánů vědělo víc než v Evropě.

1 0
možnosti

I naši církevní hodnostáři ( např. p. Halík) uznávají vědeckou teorii o vzniku vesmíru.

Náboženství popíralo evoluční vývoj, ale katolické desatero bylo a je dobrým kodexem mravním. Dříve se tvrdilo, že opravdu člověk pochází z opice, později panovala oprava názoru - prý opice a člověk měli společného předka. Odpůrcům imigrace se jistě nelíbí, že naše "pramáti" pochází z Afriky, její odolný kmen se rozšířil dál do světadílů, prý v Evropě vyhubili tady sídlící nepřizpůsobivé neandrtálce.:-) Teorie o vzniku života na zeměkouli se mění.

1 0
možnosti
Foto

vždyť vědeckou teorii pochopit je přece tak snadné. Na začátku nekonečně malé a žhavé nic, které pšouklo a z toho hicu se stvořily biliony bilionů hvězd a ty jsou zase téměř nic proti další neviditelné +hmotě a energii, která je rozprášená po vesmíru, který nemá konce.

0 0
možnosti

Pocházíte z opice, dá se to snadno dokázat pomocí DNA, ovšem pokud máte na mysli svou mysl a své vědomí - je to jiná: máme;-D určitě hodně odlišné vědomí i mysl, opičky se kdesi zastavily na své evoluci a je jim tam fajn, a myslím, že o naši neurozu by ani nestály, kdyby si ji uměly představit. Jsou v klidu, pokud nejde o mutanty, které jsme už zkazili svým rozumem...Jinak co se týče Afričanů - po klimatických změnách a nárůstu populace mezi černou rasou a Araby aj. můžeme očekávat prudký nárůst imigrace každý příští rok - jak se s tím evropaská civiliazce vyrovná, je na ní. Zapalovat oheň klacíky, umějí asi jen Křováci-Sanové, ale možná už jen stará vymírající generace, dotyčná paní si tam může zajet a podívat se, jak Afričanky podpalují sporáky či ohniště. Háhám to bude zapalovač. Kdo by dneska používal sirky jako já?

2 0
možnosti
Foto

a co když opice pochází z nás? Podobnost DNA by to dokazovala.;-)

0 0
možnosti

Oceňuji Váš přínosný blog a za sebe sděluji - Za nezvratný fakt považuji, že existenci boha - bohů, nelze vědecky doložit, pak ani vyvrátit ! K tomu pojem nekonečno - a člověk je na své křižovatce zmatku. Pak má možnosti, zavile vše popírat, naopak obhajovat. Za sebe dodávám - A k čemu je to dobré ? Směřuji k tomu, že každý člověk je životem obřemeněn. Ze svobodného se stává ženatým, pak vyskočí funkce rodiče, vychovatele, hospodáře - Mega program na zbytek života ! Pak je zřejmě přirozené uznat, že žije , ovlivněn nějakými tradicemi - kulturně náboženskými. Objeví Desatero - jako Normu ... Může třeba dojít i k závěru, že Bůh je nejúspěšnějším živnostníkem ! Naplnil svůj podnikatelský záměr - Stvořil si lidi, jako záměr ! Je to zcela jednoduché - Co by bez nich vlastně dělal ? Jak by se opodstatnil ? Pak i ta pecka - švestka - kvas - Člověk požije a boha si pak zase stvoří on ! Domnívám se, že zde je krásný důkaz , že obě teorie mohou pěkně participovat vedole sebe ! Závěr pojednání - Věřícími jsme všichni ! I ten nevěřící - totiž věří tomu, že nevěří ! ... :-)

1 0
možnosti

No, prostě skvělý blog, díky za něj!!!

4 0
možnosti
Foto

H41a15n52a 22V41l85k24o97v16á

3. 11. 2017 17:58

R^Můžeš. A přidávám se k názorům níže, jsem ráda že jsi zpět.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS