Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Téma článek dobrý ! Dovoluji si upozornit na - 1) Často se říká Češi - Slované - kdo to ovšem je, náš původ je obestřen nejasnostmi, (viz stále neuzavřený genetický výzkum) ... 2) 1.000 let jsme byli součástí Západu - 45 let Východu, pro mnohé stálý orientační zmatek ... 3) Odsun 2.7 milionů Sudetských Němců jako historická nutnost ano, nicméně s excesy. Mnozí nejsou ani ochotni připustit, že jsme konali podobné - teroristické bezpráví, (bylo po válce). Ti bývale pracovití a obchodně schopní, dnes nesmírně chybí - Sudety = společný jmenovatel chudoby a nezaměstnanosti ... 4) Jakkoliv je náš národ ateistický, ten křesťanský rozměr je v nás vkomponován - Slučitelnost s Islamismem, je zhola nemožná ! ... Brusel hlásá přesný opak ... 5) Přes všemožné zmatky, žijeme v době dobré - nicméně si myslím, že jde o epochu - podobnou nástupu - Pádu Římské říše ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Řešit odkud pocházíme je zavádějící a zcela zbytečné. Podstatné je, jak žijeme, jakými zvyklostmi a zákonitostmi se řídíme, co je v našich očích hodnotou hodnou ochrany a co naopak považujeme za nepřípustné, do jaké míry si vzájemně rozumíme, a to i beze slov a "poslepu".

2 0
možnosti
JL

Dovoluji si panu Kavku upozornit, ze Ceska zeme od 1.1.1949 neexistuje. Zrusenim zemskeho zrizeni K. Gottwald ukoncil historicke usporadani tri korunnich zemi kralovstvi ceskeho, Slezko, Morava a Cechy prestaly existovat. Dopustil se timto odporneho zlocinu proti historii vlastni zeme. Tuto zhovadilost mel moznost napravit soucasny prezident tehdy predseda vlady M. Zeman kdyz v roce 1998 predstavil "nove" statni usporadani, misto toho znovu ustanovil 14 gottwaldovych kraju. Jediny rozdil byl v tom, ze puvodni gottwaldovy kraje sledovaly historickou zemskou hranici, Zeman nanejvys zhovadilym zpusobem zprasil historickou hranici Cechy-Morava cimz predvedl arogantni zpupne pohrdani historii. Budiz mu za to vecna hanba! Ma-li ceska zeme patrit Cechum, Morava Moravanum a Slezko Slezanum musi proto existovat, obnovme zemske zrizeni!

2 0
možnosti
PB

..... tak vono teho historika vzit za slovo, tak sme se tady všeci tetelili blahem z Terezína, Pankráca, Kounicovejch kolejí a LIDICE byly vrcholem nový "kultury" !!!

7 0
možnosti
Foto

Dobry clanek. Souhlasim.

Otazkou zustava, proc se nekteri politici a pracovnici mnoha neziskovek takto chovaji?

7 0
možnosti
Foto

Dotaz: A jak se přizpůsobili Frantíci po svém příchodu do Alžíru místním podmínkám?

0 10
možnosti
Foto

Neprilis. Chovali se jako kolonizatori z dle nich vyssi kultury.

Proc vsak zde tuto otazku pokladate?

10 0
možnosti
PS

Karma. Podobně mě vyděsil rozhovor s rakouským kardinálem českého původu a jeho vstřícnosti k islámu. Teď k tomu nové oddělení ministerstva pravdy , které bude zasahovat i do voleb a tzv. zabraňovat historii okolo migrace. Je to hrůza! Návrat k bolševikovi.

16 0
možnosti
ML

Nemyslím si, že kardinál Schönborn bol v onom rozhovore ústretový voči islamu. Skôr pomenoval dôvody moslimskej rozpínavosti a jej historické súvislosti.

0 0
možnosti
JP

Zajímavý rozhovor, s něčím se dá i souhlasit. Z některých odpovědí mi ale bylo dost úzko. Jak píše paní Moudrá, nadřazenost a přezíravost. Přestože je pan Spurný bezpochyby člověk vzdělaný a jistě i lidský, na mě dýchl chlad.

5 0
možnosti
Foto

R^ Zrovna na sudetských Němcích lze skvěle ilustrovat, kam to vede, když si nějaká země z ekonomických důvodů pozve imigranty. Přestože Sudety před r.1918 historicky patřily rakousko-uherské monarchii a nikdy Německu, Henleinovci žádali jejich odtržení od ČSR, a nakonec ho také dosáhli.

Analogie s muslimy se přímo nabízí.

Pan Spurný, jakož i mnozí jiní nabubřele předpokládají "spojení kultur". Z tohoto jejich postoje vyloženě čiší nadřazenost, a to jak vůči kultuře domácí (!), tak vůči té příchozí. Je drzé předjímat, že jsou všichni povinni se chovat podle předpokladů podobných novátorů.

Záměrně píši, že i vůči příchozím, a to proto, že takoví sociální inženýři se rádi ohánějí vstřícností vůči příchozím (přičemž odmítači jsou dehonestováni označeními jako je rasista nebo xenofob). Přitom jejich vstřícnost ve skutečnosti nese prvky nadřazenosti (tedy téhož rasismu, který odsuzují).

Samozřejmě je správné, aby se plně přizpůsobili přišedší imigranti, a to proto, že příchod do hostitelských zemích byl jejich volbou.

16 0
možnosti
Foto

Zapomínáte, že v té minulosti se rozdíly mezi někým, kdo mluvil česky nebo německy, rozdíly nedělaly, národnostní povědomost byla vlažná. V případě Němců šlo o odbornosti, které v Čechách tolik nebylo. Nemluvím o raném středověku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky