Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Martine nevím, co mě baví víc. Číst vaše blogy, nebo číst legrační komentáře Polického a Hornera pod téměř každým vaším blogem. Pěkně jim z vás praskají žilky. :-)

5 1
možnosti
Foto

Cca tři hodiny mu to trvalo. Konečně ho mám!;-D

3 0
možnosti

Bylo by pěkné, kdybyste tedy demokraticky také napsal něco o tom, proč, když Ježíšovo poselství Nového zákona bylo 100% nenásilné, že kultura jej vyznávající agresivně pronásledoval většinu zbylého lidstva; pronásledování a vina způsobily 2000 let strachu, ponižování. Teror jsme svět naučili my, křesťanská Evropa. Nenásilnost základního náboženského textu totiž nic nezaručuje a neznamená.

Násilí plodí sociální situace, jednotlivci a špatné zákony. Nakonec také lidé jako vy, kteří si pro samou demagogii nevidí na špičku nosu a fakta jsou pro ně jenom onuce.

1 19
možnosti

Ano, správně píšete, že nenásilnost základního náboženského textu nic nezaručuje a neznamená, i tak došlo na Vámi uvedené věci, ovšem v rozporu s Novým zákonem. O to hůř, když je základní náboženský text násilný.

14 1
možnosti

M52i57l46a92n 87R30a10d33e71k

29. 12. 2016 20:20

ja bych rekl ze trva uz 14 stoleti, s prestavkama, ale prece

4 0
možnosti
Foto

Eman není "dobrý šroubek, co pasuje", neboť nepasuje.

Ona prostě koná ve prospěch svých souvěrců, ovšem nedůsledně, protože sama se vůči majoritě vymezuje (byť i zazpívá koledu, pořád dává důsledně najevo, že je muslimkou, tedy je jiná ..... když člověk od dětství pětkrát denně opakuje stále stejné bláboly, nakonec jim podlehne, zvlášť když vidí, že totéž s nadšením dělají jeho bližní).

Chce, aby muslimové byli majoritou kladně přijímáni, nicméně je zcela evidentní, že spěje spíše k životu vedle nás, nikoliv s námi.

Čím více muslimů tu bude, tím více se bude toto jejich společenství vymezovat až k úplné izolaci (nebo dokonce nadvládě v dané lokalitě), přesně tak, jak uvádíte ze své zkušenosti. To proto, že neumějí a ani nechtějí žít podle pravidel obvyklých v sekulárních státech. U nás obvyklou volnost vyznání chápou jako nárok uzurpovat si svůj prostor na úkor jinověrců či bezvěrců.

Z materiálu na https://www.youtube.com/channel/UCILE2lJc98mk02ry0jsxpBg lze soudit, že Eman příležitostně spolupracuje s Muslimskou obcí v Praze.

Kdyby její otec kdysi neopustil Jemen, je možné, že by vůči svým souvěrcům byla obezřetnější.

16 2
možnosti

Drahá paní, přečtěte si ústavu. Po nikom nemůžete požadovat, aby se vzdal svého náboženského přesvědčení. K tomu máme sekulární ústavu. Píšete pod rigidně katolickým blogem, možná jste sama katolička, do toho nikomu nic není, tak kde berete tu drzost předepisovat jakémukoli jednotlivci, co vyznává, jak se chová? Lidé různého vyznání žijeme vedle sebe. Vyznáváme křesťanské vánoce, které nám organizují globálně obchodní společnosti. Každý si ty vánoce takto užívat nechce, je to věc svobodné volby. Váš odstavec platí pro kohokoli: Čím víc (muslimů) Vietnamců... jsou izolovaní, ovládají celé lokality, jejich vyznání je z hlediska loajality ke státu pochybné. Stojí za nimi organizovaný zločin, drogy, obchodování s lidmi. Víte, že je jich už dostatek na to, aby u nás měli vlastní fotbalovou ligu? Jejich mediální politika je geniální. Nikdo se o ně nezajímá, přitom neplatí daně, jejich nekalá maloobchodní konkurence dorazila to, co rozbouraly globální obchodní řetězce.

Čím víc katolíků...

1 7
možnosti

Zmínil jste, co psala média po útoku. Když ještě nebyl znám pachatel, proběhlo médii, že útočník nebo útočníci byli východoevropského vzhledu. Co to má být? Ten chudák blonďatý modrooký polský řidič asi neměl dostatečně úzkou nordickou lebku. Sice to rychle zmizelo, ale nikdo se nad tím oficiálně nepozastavil. Definovat východoevropský vzhled je zřejmě v Německu v pořádku, mají v tom praxi. Já vím, že to s dnešním blogem moc nesouvisí, ale jsou to všechno střípky nepříjemných dojmů z toho všeho. Východoevropský zjev mě bude v hlavě rezonovat ještě dlouho.

12 1
možnosti

No tak to jsme dvě. Už jsem to v diskusi někde i zmiňovala, že by mně zajímalo, co se tím východoevropským vzhledem mínilo. Jo, jestli se tím mínil Balkánec, tak to už by mělo k Tunisanovi blízko. Ale to bychom se mohli splést možná my tady, kde není ani jedněch moc. Ne v Berlíně, kde jich těch východoevropského vzhledu, blízkovýchodního typu, a kdo ví jakého ještě typu, požehnaně.

6 1
možnosti
Foto

Mimochodem kdo opravdu chce vidět realitu tak dnes a denně lze nalézt důkazy o tom, že muslimové stejně jako křesťané a ostatní skupiny mají zájem žít v míru:

Cituji z Rádio Vaticana

“Papež mluví o periferiích a my na jedné takové žijeme. Je to „místo zlomu“, jak říkával mons. Claverie. Je to prostor našeho života, o kterém nakonec zjišťujeme, že je to běžné místo, kde se uskutečňuje milosrdenství. A my nejsme jeho jedinými aktéry, nýbrž jsme svědky toho, jak nás naši muslimští bratři a sestry povzbuzují ve ctnostech přijímání, darování sebe samých, vůle k setkání a dialogu. Vím, že o vánoční noci přišli mnozí muslimští přátelé do našich farností – nikoli proto, aby nás obrátili, nýbrž aby viděli, jak se křesťané modlí. Také to je možnost, jak se navzájem lépe poznat. Jsme šťastní, že se něco takového děje. Ve světě, kde roste napětí mezi muslimským světem a Západem, mezi muslimy a křesťany, ještě existují místa, kde je možné zažívat něco úplně jiného...“

http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=24975

Takovýchto muslimů je většina. těch co páchají násilí je cca stejně velký zlomek z jejich populace jako u jiných skupin lidí.

0 26
možnosti

Hele Radku, vytrhávání se říká hereze, ostatní články tě neoslovují, že?

Ono to je stejné jako s tím co píší ve svém blogu.Nemám problém s muslimy, ale s islámem

24 1
možnosti

P92e41t97r 56T95o32m90e53k

29. 12. 2016 18:40

------------------------------------------------------------- minusy pro Polického do zásoby.

11 1
možnosti

Nicmoc zásoba. To mu vydrží tak na 3 minuty.

10 1
možnosti

Být vámi, tak si opravím ten titulek na čtrnáct století, nebo budu muset konstatovat, že jsem se s Radkem Polickým poprvé v životě na něčem shodl.

1 0
možnosti

J74i31ř81í 52N41o34s45e35k

29. 12. 2016 18:32

Včera moderátorka Tvarůžková v diskusi s psychiatrem dr. Cyrilem Hoschlem opět vytáhla úplně profláklý argument "ale křesťanství přece taky upalovalo a válčilo". Pak doktor se jen hořce zasmál se slovy "Jo, tenhle argument je omílaný pořád dokola..." a pak moudře nedopověděl a dovolil, aby se Tvarůžková historicky znemožnila sama.

To jsou ti mainstreamoví evropští pomocníčci islámu. Za peníze? Za pochvalu? Ze zamindrákovanosti? Z hlouposti? Nic mi nevychází tak zcela... :-/

27 1
možnosti
Foto

Ano je to pořád dokola omíláno-třeba již jen proto, že to je fakt.

Že se s tím neuměl pan Hoschl vypořádat argumentačně je jen jeho mínus.

0 21
možnosti

Za podstatné považuji to, že jde o válku. Muslimové přicházejí do Evropy ne proto, aby zde žili evropským životem, ale proto, aby zde žili jako muslimové a až jich bude dostatečný počet, přetvořili Evropu k životu podle práva šária. Je to invaze. Byl bych rád pokud se mýlím. Pokud ne, toužím po tom, aby se toho pan Polický dožil a vychutnal to, co tak hájí, na sobě a své rodině.

24 1
možnosti
Foto

I40v61a27n 43M82a57r89e64k

29. 12. 2016 18:10

P.Slavíčku R^ [>-]

6 1
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky